Блогърите в света вече са над 180 млн.

Основната тема, за която потребителите пишат в блоговете си, е личен и семеен живот
30 апр 2008 15:47,
10
Блогърите в света вече са над 180 млн.
Блогосферата привлича все повече участници. Снимка: AMY

Блогосферата привлича все повече участници, като в света вече има 184 млн. блогъри, сочат данни от проучване на Universal McCann, цитирано от bizcommunity.com.

Най-голямата блогърска общност се намира в Китай - 42 млн. блогъра, повече от САЩ и Западна Европа, взети заедно.

Оказва се, че блоговете са основна медия в глобален мащаб - 73% от интервюираните в проучването интернет потребители са чели блог.

Основната тема, за която потребителите пишат в блоговете си, е личен и семеен живот.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Хубаво, че популярността на форумите спада:Българска Асоциация на Форумните Потребители (БАФП) изнесе изненадващи резултати, според които потреблението на Интернет форуми спада драстично с всяка изминала година. Според членове на БАФП, "златния период" на Интернет форумите е времето от 2001 до 2006 година. След 2006 година потреблението на Интернет форуми драстично намалява, като се увеличава процентът на временните акаунти (акаунти, които биват закрити след няколко теми и мнение - бел.ред.) за сметка на постоянните потребители, казват още от асоциацията.
8
0
 
2
 
! Отговори
Да бе да преди 15 години
6, писали сме едновременно... Личен опит - не твърдя да е вярно. И все пак има много такива. А форумите са по-зле, вярно е. Там пише (в гадните форуми де, модерираните кадърно са друга бира ;) ) куцо и сакато... То като цяло грамотността е на много ниско ниво в България, та от там са ми и изводите. Никой не ща да засягам.Сега се сетих за един блог, който чета с удоволствие, и е от вече малкото, които изобщо посещавам. Става дума за Красита, на днес.бг главната редакторка. Евала кака, имаш дарба :)
7
0
 
2
 
! Отговори
Да бе да преди 15 години
***, самият факт, че пишеш тук означава, че използваш други 'медии' за да се информираш, а не блогове. Аз не съм казал нищо против Интернет или електронните медии като цяло, работя в сферата, така че няма нужда да ми обясняваш колко било велико :) Казах само, че един блог рядко може да бъде разглеждан като истинска медия. Блога е модерния вариант на едновремешните лексикони и дневници. Единствената разлика е, че е по-достъпен и се създава с идеята да се споделя, а не да се крие от другите. Но да казваш, че блога щял да измести радио и телевизия... Първо - една субективна статия не може да бъде наречена новина, точно защото е субективна. Повечето блогове, както и нещата в тях са субективни. Те са такива за човека, който пише блога и (по принцип) не са някакви значими събития за другите хора, а само за пишещия. Второ - колкото и да се променят медиите в бъдеще, то радиото и телевизията използват възможно най-добрите начини да информират. Ако това започне да става през ип/уеб страница, въведен(а) в джобния ти компютър, то пак ще бъде в същата форма - чрез глас и/или видео. Трето - с откриването на телевизията, всички са решили, че е дошъл края на радиото. Към днешно време се създават и работят много повече радиа, отколкото телевизии.Има още куп причини един блог да не се нарече сериозна медия. Не искам да пиша още 50 романа тука, че да обяснявам на всеки, който е харесал рекламата на blog.bg (няма лошо, ваш си е сайта) в статията. Айде със здраве ;)
6
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
чудно ми е, къде точно си видял неграмотните блогъри.Виж блог.бг, виж някой форум, пък направи сравнение...
5
0
 
2
 
! Отговори
Ui преди 15 години
Това е бъдещата медия - радио, телевизия - забрави. За пейпърните издания да не говорим. Именно в това е силата на блоговете - аматьори, аматьори :))), ама стотици милиони :))) Няма класическа медия, която да е равна на това нещо!
4
0
 
2
 
! Отговори
Да бе да преди 15 години
Бе то хубу се прехвалват новите технологии, тенденции и прочие, ама не бива да се уливате :) "Оказва се, че блоговете са основна медия в глобален мащаб - 73% от интервюираните в проучването интернет потребители са чели блог.".Да, а от тях 100% са гледали телевизия, чели вестник/списание, слушали радио и т.н. ;)Блоговете са интересни предимно с това, че се пишат от аматьори. Основната част от блоговете са от непрофесионални 'репортери', които пишат за нещата от тяхната гледна точка. Разбира се, има и блогове на големи компании и подобни, в които се пише за даден продукт и т.н., но те са далеч по-малко. Блоговете са интересни с това, че са различни, че са субективни и че в тях няма цензура. Това не ви дава правото да ги извисявате, все едно са следващото чудо :) Да не говорим, че половината, а и повече блогъри са толкова некомпетентни и/или неграмотни, че почти нямат аудитория... Иначе, признавам, хубаво си подбирате думичките в статиите ;)
3
0
 
2
 
! Отговори
ntensity преди 15 години
ne6to kato:"Milo dnewni4e, ..."
2
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
и ще разбереш за какво става дума! Блогът е личен интернет дневник в който блогерите коментират лични или обществено интересни събития!
1
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Какво е това животно