Порой парализира София

Гледката: градушка, силен вятър, счупени клони, бедстващи хора
6 юни 2008 17:59,
184
Порой парализира София
Снимка: БГНЕС

Буря, съпроводена с градушка, парализира движението в София.

30 души са спасени благодарение на професионалните и бързи действия на столичните огнеборци, съобщиха от МВР.

Хората пътували в три от трамваите, които закъсали в района на надлез "Надежда".

Машините спрели от поройния дъжд, оказало се, че пътниците не могат да излязат от мотрисите заради прилива на водата.

На "Орлов мост" водата стига до фаровете на колите. Непроходими са булевардите "Дондуков", "България", "Раковски", както и всички по-малки улици около тях.

Критично повишено е нивото на Перловската река при "Орлов мост", където водата наближава нивото на моста.

Залят е подлезът пред сградата на Министерския съвет и друг – пешеходен подлез на ул. “Латинка”.

Над 30 см е водата в района на Сточна гара и над 40 см - на кръстовището на бул. "Христо Ботев" и "Сливница" в столицата.

Там движението на градския транспорт е спряло. Всеки момент ще бъде изключено и електрозахранването на трамвайния транспорт в района на надлез "Надежда", където водата се покачва.

Наводнено е и кръстовището пред гара Подуене, което затруднява движението във всички посоки.

Изцяло е спряно движението на кръстовището между "Граф Игнатиев" и бул. "Евлоги Георгиев".

Тролей е блокирал пред театър "Сълза и смях" на улица "Раковски".

Гейзер вода излиза от шахта на улица "Раковски" между Френската гимназия и Първа градска болница.

Наводнено е и мазето на Националната филмотека, съобщиха от Гражданска защита.

Има счупени и отнесени чадъри от кафенетата в градинката пред Народния театър.

Образува се и обичайната гледка на запушени и затлачени от мръсотията шахти.

Много подземни етажи са наводнени.

Силните гръмотевици са блокирали антените на някои от мобилните оператори.

Гръм е паднал и върху светофар в центъра, като го е запалил.

Синоптиците твърдят, че температурите са паднали с близо 10 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
3
 
! Отговори
Vladimir преди 15 години
Всички с изключение на малцината обсъждали темата по същество сте пълни ! Псувате , пишете като неграмотни *** и обръщате внимание на дребнави неща,но не и на проблема ! Българина най-обича да мрази !!! Това е положението и за това сме в такова състояние ( финансово, културно и всякакво) ... Айде продължавайте да се плюете пък дано проблемите се саморешат някак си в тая "държава" :(((
182
1
 
3
 
! Отговори
гражданин извън Софи преди 15 години
Селянче, София не епровинция. Но Пловдив е дълбока провинция. Не се прави на гражданин, щото си смешен. Дядо ти се е довлякъл в провинциалния Пловдив с галошите и потурите. А това, че си фен на човекоподобието Слави доказва, че си тотален комплексар с огромно чувство за непълноценност. Сори, провинциалист.
181
1
 
3
 
! Отговори
zlati преди 15 години
Бeз известните личности феновете няма да са нищо, защото няма да има на кой да искат да приличат и подрdжават.Чувам само едно мрън мрън и нищо друго.Типично Български манталитет да плюем по успелите личности.Ето заради такива хора като Vuicho Vanio ,които само знаят да плюят и да мрънкат по успелите личности .България никаде няма да стигне и ,че е на това положение на което сме сега.
180
1
 
3
 
! Отговори
Vuicho Vanio преди 15 години
Поотмиха се Лаайната!
179
1
 
3
 
! Отговори
zlatena преди 15 години
До всички *** никове.Които считат София и Пловдив за лоши градове.Ето какво че ви кажа.Аз съм от Пловдив и не съм провинция, провинция са всички извън Пловдив и София, ясно ли ви еА вие селяни. Не си затваряйте очите за истината.А тя е ще ние българите сме завистлив народ. И завиждаме на известните личности като Слави Трифонов.Антифеновете на Слави са тотални комплексари.
178
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
До всички *** никове, които считат София и Пловдив за лоши градове, ето какво че ви кажа.Аз съм от Пловдив и не съм провинция, провинция са всички извън Пловдив и София. А вие селяни не си затваряйте очите за истината.А тя е ще ние българите сме завистлив народ и завиждаме на известните личности като Слави Трифонов.Антифеновете на Слави са тотални комплексари.
177
1
 
3
 
! Отговори
SOFIANEC преди 15 години
ABE PRAIME DARJAVA SOFIA I SI4KI SELIANI S VIZI I PO 3 LEVA NA DEN TAKSA I BEZ PRAVO NA RABOTA - SHE VI EBAI MAIKATA SELSKA :)))))))
176
1
 
3
 
! Отговори
Петя преди 15 години
Забравих да ви поздравя за снимката!Велика е!
175
1
 
3
 
! Отговори
Петя преди 15 години
Здравейте и от мен,не мога да разбера защо новината за наводнението на столицата се превърна в междуградски/междуселски конфликт.Защо никой не реагира така при наводнението в Калояново?Проблемите на София ще се решат само след като приемем пре-населеността на града като факт и се опитаме да намерим решение при тези обстоятелства.И какво ви пречат т.нар. провинциалисти, които се трудят наравно с вас, столичаните?Истината е, че тук, в София е по-лесно да намериш работа отколкото в провинцията, но е и истина, че много хора са дошли тук само за да се нарекат столичани.А софиянци няма защо да злобеят, ами да се стегнат и да си извоюват с качества и познания работните места, които мислят че им се полагат по право. Няма нищо лошо в конкуренцията, така всеки ще си намери мястото, което заслужава.Успех на всички!
174
1
 
3
 
! Отговори
ДО 168 преди 15 години
ако не знаеш.И мизерията и мръсотията идва от скапаните *** дето заляха столицата
173
1
 
3
 
! Отговори
malkata преди 15 години
vsqka jaba da si znae lokvata.Sofiq stana koshmar vsichko jivo se e preselilo tuk,nqkakav koshmar e
172
1
 
3
 
! Отговори
aniomnia преди 15 години
еее писнало ми е от гадни долни селянчета да ми "мекат" из цяла софия! заради вас, ***, ми се повдига да стъпя в Студентски, щото сте плъзнали като овце вече!
171
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
А ти, ***, що не застанеш в центъра на София и да го кажеш това, дето си го написал тук на един мегафон, да видим тогава какво ще стане? и ти си същия , *** ***!
170
1
 
3
 
! Отговори
СОФИЯНКА преди 15 години
Първо искам да се върна 15-20гл назад, когато си беше много хубаво в София-само със софиянци, и също така много хубаво и в провинцията( и не мога да разбера, защо думата провинция-обижда хората които не са от София).Аз имам толкова прекрасни спомени и топли чувства към всички наши от тогава Голями семейни Приятели, които все още много обичам.Но от тогава нещата много се промениха - в София вече СОФИЯнци почти няма. И какво от това ,че всичките ми баби и дядовци са от София - за по- назад във времето не знамКакво стана - 95 -97г. доидоха от всякакви градове,пренудени да търсят по-добър живот и развитие в Столицата.И само и само да са тук започнаха да подбиват заплатите - от тогава започна и голямото текучество на работещите(защото безработни колкото щеш). Това според мен е предпоставката за така болната тема - СОФИЯнец-провинциалист. Времето и положението направиха тази болна тема да достигне до това ниво. И само ние ще сме виновни ,ако разрешим това да продъжи.Най-лесното и добро за нас е да се обединим, и да продължим да се борим заедно за един по-хубав живот за всички нас.Много добре звучи нали?Дано да успеем!!!
169
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Само да попитам "софиянчетата" на които много им знаят устите защо като дойда в София никой не ми казва селянин и не ми казва да си отивам на село а тук в нета се дървите и се правите на големи мъже? Толкова сте комплексирани и толкова двулични че нямам думи!!
168
1
 
3
 
! Отговори
olele преди 15 години
na vi , tova e otplata za zamarsqvaneto na vazdyha v sofiq ! Ako ne sprete 6te vi se sly4at i po gadni ne6ta ! KAK DA NE SA NAVODNI KATO 6AHTITE S ZADRASTENI !!!! NQMA KADE DA SE OTTE$E VODATA . Q ELATE VAV VARNA DA SKIITE KAF E KEF E ! VARNA >>>>>>>SOFIQ <<<<<VARNA RLZ / NQMA MIZERIQ KATO VAV SOFIQ
167
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Софиянци задръстени по улици и кръстовища в колите си и в градския транспорт - егати кефа!Само така!Скапвайте в скапаната ви столица!Карайте си скъпите коли по дупки и задръствания!Дишайте готиния смог!
166
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Да може да са се събрали боклиците в София,но тези ***, както ти ги наричаш откъде според теб са дошли?Всички са от страната и ако има и 5% истински софиянци в София ще е добре,така че с това си изказване единственото,което успя да постигнеш е да обидиш не софиянци , а тези от страната и една голяма чяст от твоя гряд,която вече живее в София.Браво-комплексар такъв!
165
1
 
3
 
! Отговори
gggg преди 15 години
ЧИБА НА СЕЛЯНИТЕ ОТ СОФИЯ
164
1
 
3
 
! Отговори
Hristo преди 15 години
Ei selo tova 4e si na 20 km ot centara na sofiq ne te pravi pove4e 4ovek ot nas *** takav ! Moga da ti kaja 4e v sofiq sa se sabrali nai golemite bokluci ama to nali bokluka pri bokluka otiva taka 4e ko da vi se sardq. Nie tuka v shumen si jivurkame are vie se opravqite s bokluka, mastiite, navodneniqta, trafika i o6te 100000 ne6ta!