Хомосексуализмът като страст

Варненската митрополия протестира срещу предстоящия гейпарад в София
24 юни 2008 11:54,
152
Хомосексуализмът като страст
Снимка: Булфото

Варненската и Великопреславска митрополия се обяви против предстоящия гейпарад в София.

В изявление се посочва, че Библията определя хомосексуализма като грях.

"Църквата определя хомосексуализма като страст, болест и неестествено състояние вследствие на грехопадението, като предлага и пътя за изцелението от този грях", се заявява в позицията на митрополията.

В позицията на църквата се посочва още, че християните не осъждат и не презират тези хора, а осъждат греха на хомосексуализма и скандалното му рекламиране.

"Протестираме срещу опита чрез подобни паради да се търси промяна на общественото мислене и нагласи, така че неестественото да се приеме като естествено и да получи одобрение", се казва още в изявлението на Варненската
митрополия.

Преди два дни председателят на Българския национален съюз също протестира срещу планирания за 28 юни гей-парад в столицата.

Боян Расате обяви, че не е против хомосексуализма вкъщи, а против този, който агресивно се пропагандира и си пробива път във властта.

Според него хомосексуализмът и педофилията навлизат все повече в нашето общество и се толерират от политически партии и от законодателната власт.

"Във всички партии, за които се сетите, има хомосексуалисти. Само за БЗНС не съм чул да има такива", каза Расате.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
0
 
! Отговори
do 147 преди 15 години
hodi tva go kaji na maika ti i na ba6ta ti posle da te smelq ot boi ...i posle se samoubii ;)
150
0
 
0
 
! Отговори
plamen преди 15 години
Ti sigurno si ot obratnite shtom kato gi zashtitavash.Ne govori sprqmo curkvata zashtoto tq e napulno prava i vizira bibliata.Gospod ostro kritikuva tozi grqh vuv svoeto slovo i kazva che tezi koito go vurshat shte otidat vuv ada ako ne oburnat kam Isus.rimlqni 1 glava:20. Понеже от създаването на света това, което е невидимо у Него, вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така че човеците остават без извинение. 21. Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но се извратиха чрез своите мъдрувания и несмисленото им сърце се помрачи.22. Представяха се за мъдри, а станаха глупци23. и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четирикраки и на влечуги. 24. Затова според страстите на сърцата им Бог ги предаде на нечистота, така че да се опозорят телата им между самите тях 25. те, които замениха истинския Бог с лъжлив и предпочетоха да се покланят и да служат на творението, а не на Твореца, Който е благословен довека. Амин.Tuk Bog govori za obratnite:26. Затова Бог ги предаде на срамни страсти, като и жените им измениха естествената употреба на тялото в противоестествена.27. Така и мъжете, като оставиха естественото сношение с женския пол, разпалиха се в страстта си един към друг, като вършеха безобразие мъже с мъже и приемаха в себе си заслуженото въздаяние за своето нечестие.28. И понеже отказаха да познаят Бога, Бог ги предаде на развратен ум да вършат това, което не е прилично,29. изпълнени с всякакъв вид неправда, нечестие, алчност, омраза; пълни със завист, убийство, свада, измама и злоба; 30. клюкари, клеветници, богомразци, нахални, горделиви, самохвалци, изобретатели на злини, непокорни на родителите си,31. безразсъдни, вероломни, без семейна обич, немилостиви;32. които, при все че знаят Божията справедлива присъда, че тези, които вършат такива работи, заслужават смърт, не само ги вършат, но и одобряват онези, които ги вършат.
149
0
 
0
 
! Отговори
VX преди 15 години
Хора, опомнете се! Стига с тази омраза! Помислете това, което казвате и вършите всеки ден, е това, което давате на децата си за пример! И още нещо:Според Конституцията на Република България:Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.Европейски съюз Основни права на хората: Чл. 21. Недискриминация (мой превод) Дискриминацията по пол, раса, цвят на кожата, етнически или социален произход, генетични особенности, език, религия или светоглед, заради политическо или от друг вид мнение, по принадлежност към национално малцинство, по имущество, по рождение, заради физичесло или психическо увреждане, по възраст или сексуална ориентация е забранена.Last but not least: Брак между хора от един и същи пол е разрешен в: Австралия, Канада, Южна Африка, Белгия, Холандия, Испания, Норвегия (2009)Според закон е разрешено съжителство на семейни начела в: Германия, Португалия, Франция, Австрия, Финландия, Швеция, Дания, Швейцария, Андора, Исландия, Люксембург, Словения, Чехия, Унгария, Великобритания, Бразилия, УругвайДържави, които изцяло забраняват подобни връзки са: Полша, Латвия, Литва, Русия, САЩ, Япония, България
148
0
 
0
 
! Отговори
40man преди 15 години
... чути от екрана или от някой фашизоиден политик мантри. Внезапно се превръщат в по католици от Папата и вадят дочути религиозни доводи. Е, ако наистина мислим за децата ни това ли ще е поведението ни?!Колкото до изказването на митрополит Кирил - коментарът е излишен! Ако наистина БПЦ има грижа за своите чада щеше да има конкретни програми в действие, а не да действа с декларации по медиите.
147
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе жените са *** изцепка на природата и това си е. Красиви да, за да ни правят на нас кефа, мозък така и така не им трябва, само инстикти. Природата си знае работата. Само по малко въпитателен бой и къси поли в топлото за пачите. Гейовете били по-големи джентълмени от хетеро-мъжете - ХА-ХА . и после що били смятани за *** кокошки с малко хитрост и много инстинкти . Колкото повече на задна, толкова повече поумняват, доказано е!
146
0
 
0
 
! Отговори
40man преди 15 години
Като чета коментарите по този въпрос, и тук и на други места в мрежата се натрапва едно мнение: "защо *** тряа да ни натрапват сексуалността си, хетеросексуалните правят ли паради? защо да развращават децата?!?".1. На подобно шествие никой не отива с мисълта "вижте ме, аз съм ! Някой ще ме поиска ли?". Ако не се притеснявах да се включа в подобна манифестация моето послание щеше да е "ето ни, това сме - нито страшни, нито опасни, ние сме ЧАСТ от вас! и ако сме със същите задължения, трябва да сме и със същите права!"повечето хетеросексуални явно не могат да проумеят това, та питат що те не правят паради. Все същото е, ако в някоя африканска държава с преобладаващо чернокожо население направят парад с лозунг "Ние сме чернокожи!". За очевидното и общоприетото никой не манифестира - то е наложено от мнозинството и е част от традицията. В едно хетеросексуално общество явно е трудно да се разбере страхът и унижението, в което живее един гей през годините. Да преглъща тихомълком подигравките към някой женствен събрат, да измисля достоверни отговори на въпроса "А ти имаш ли си приятелка?", да нарича "братовчед" приятеля си пред колегите. От малък да свиква с мръсните думи, с които наричат ***, да свикне с мисълта, че той е именно " ". Да живее постоянно с мисълта "да не бъде разкрит", сякаш извършва престъпление в леглото - от родители, от колеги от приятели... Още доводи нужни ли са, за да стане ясно защо *** искат да излязат на светло, out of the closet? Никой никога не ме е учил КАК, или да ме е карал да "стана" - то просто се е случило, то просто е в мен. Моето усещане за това е от 8-9 годишен, да не би някой да ме е зарибил в детската градина?!Помислете! Кое ме спира на моите повече от 40 години да изляза на такъв поход? И отговорът не е ли достатъчен довод в защита на подобно събитие?2. Тезата за "развращаващият децата парад" щеше да е смешна, ако не беше толкова жалка. Жалка и налагаща двоен стандарт. Особено от тези с дълбоките гърла. Защото тях не ги виждам край вестникарските будки натежали от разголена плът, не ги виждам да роптаят срещу огромните билборди с недвусмислени сексуални послания и визии, не съм чул да са отвратени от вулгарните чалга текстове, не забелязвам да са особено притеснени, когато момиченцата им от малки почват да се обличат като евтини и следват подобно поведение. Някой от тях да не си въобразява, че в Интернет пространството за тях е проблем да научат за всичко, което им е интересно, вкл. и за секса?! Не знам някой така ожесточено да е скачал срещу насилието вкъщи, срещу алкохолиците-родители, срещу заливащата ги пошлост и агресия от улицата и от екрана.И същите тия бездънни гърла обикновено се изказват като последна инстанция, въпреки че не са наясно с генезиса на хомосексуалността, въпреки, че повечето не познават лично и един .; не са запознати с реални статистически данни , но цитират
145
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Varnenskata mitropoliq da si mamata :)Tova za Bibliqta i t.n e sa pylni oligofrenii !Dobre pone 4e znaem ot predi kolko struva varnenskata mitropoliq ta ne se smu6tavat pravoslavnite ni du6i. Taq curkva nito e pravoslavna nito e ot Boga ne slu4aino e i sys takova stanovi6te! :)
144
0
 
0
 
! Отговори
НЕВРОКОПСКИ ВЛАДИКА преди 15 години
НЯМА ОФИЦ. ИЗЯВЛЕНИЕ НА СВ. СИНОД , НЕ СМЕ СЕ СЪБИРАЛИ...ТОВА СИ Е ЛИЧНО ИЗКАЗВАНЕ НА КИРИЛ ВАРНЕНСКИ , А НЕ НА СИНОДА .
143
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Един трезво мислещ човек!!!По лесно е да съдиш различните,но що не се замислят хомофобите ако станат и те обект на обиди и подигравки как биха се чувствали.За съжаление типично бг картинка част от "истинските" се вбесяват ако приятелката или жена им има за приятел гей,и защо ли?Защото така наречените "хомосексуални" мъже са в пъти по-големи джентълмени в отношението си с жените за разлика от хетеромъжете.Това съм го забелязала и съм го изпитала.Всичко останало са празни приказки.Мъже можете много да научите от хомосексуалните мъже ,и да се държите и като истински кавалери с нас а не както в повечето случай като пълни дървета,липса на всякаква романтика ухажване да не продължавам дами разбирате ме много добре за какво говоря.Хетеро мъже станете истински мъже тогава обиждайте и плюйте различните!!!
142
0
 
0
 
! Отговори
Horhito Der0ssy преди 15 години
eEe pleven shte e tam ... sabrali sme haika za geiove shte vi izbiiim da vi maikata ... pederaska ... protivnqshka ... xaxa
141
0
 
0
 
! Отговори
krisi преди 15 години
ei,sladuri,zashto pochti nikoi ot vas ne se zamislq kak bi se chuvstval ako e ot drugata strana na barikadata. Az sum heteroseksualna, men homoseksualizma ne me drazni, ne go zashtitavam osobeno, prosto schitam che e tolerantno da ostavish chovek da byde kakyvto pojelae. I kakvo kato imat parad? Ami da si napravim i nie!Parad na heteroseksualnite! I nas da ni vidqt :) Zashto kato kajat "gei-parad" si predstavqte kakvi li ne izvrashteniq-ami che te moje samo da se razhodqt, hvanati za ruce. Izvrashteniqta mogat da se sluchvat i v spalnite na heteroseksualnite. Ne stavaite sydnici tolkova byrzo. Kolko ot vas istinski sa obshtuvali s takiva hora? I predi da se podsmihvate ironichno, govorq za obiknoven razgovor s nqkoi kato tqh.A mojete da ste go pravili i bez da razberete -kolegata do vas v ofisa, priqtelkata na jena vi, shefut ili sestra vi...Pomislete ako vie bqhte kato tqh, predstavete si za sekunda kolko e "priqtno" da bydesh mrazen i osujdan.
140
0
 
0
 
! Отговори
Хомофобия преди 15 години
Кампании |-- Хомофобия |-- Резолюция на Европейския парламент от 26 април 2007 г. относно хомофобията в Европа Хомофобията в Европа; Приети от Парламента текстовеАвтор : / Дата : 03-12-2007 Европейският парламент, като взе предвид международните инструменти за гарантиране на правата на човека и основните свободи и за забрана на дискриминацията, и най-вече Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи (ЕКПЧ), като взе предвид членове 6 и 7 от Договора за ЕС (ДЕС) и член 13 от Договора за ЕО, които ангажират съответно ЕС и Общността, както и държавитечленки да насърчават правата на човека и основните свободи, и които предоставят на европейско равнище средства за борба с дискриминацията и нарушенията на правата на човека, като взе предвид, че Хартата на основните права на Европейския съюз, и по-специално член 21 от нея, забранява дискриминацията, основаваща се на сексуалната ориентация, като взе предвид дейностите на ЕО в борбата срещу хомофобията и дискриминацията, основаваща се на сексуалната ориентация, и по-специално Директива 2000/78/ЕО от 27 ноември 2000 г. за създаване на основна рамка за равно третиране в областта на заетостта и професиите(1) и Решение 771/2006/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 17 май 2006 г. за установяването на Европейската година на равните възможности (2007) - към справедливо общество(2) , като взе предвид своите предишни резолюции относно хомофобията, защитата на малцинствата и политиката на недискриминация, и по-специално тези от 18 януари 2006 г. относно хомофобията в Европа(3) и от 15 юни 2006 г. относно нарастването на насилието на расистка и хомофобска основа в Европа(4) , като взе предвид член 103, параграф 4 от своя правилник,A. като има предвид, че Парламентът наблюдава нарастване на броя на изказвания, подклаждани от омраза, насочени към лесбийската, гей и транссексуална (ЛГБТ) общност в редица европейски страни;Б. като има предвид, че изявленията и действията на политически и духовни водачи имат значително въздействие върху общественото мнение, така че те имат важна отговорност за позитивния принос към атмосферата на толерантност и равнопоставеност;В. като има предвид, че настоящата резолюция, както и горепосочените резолюции е предизвикана от зачестяването на подклажданите от омраза изказвания и редица други тревожни събития, като например забраната, наложена от местните органи, за провеждане на манифестации за равнопоставеност и права на хомосексуалистите, използването от водещи политици и религиозни водачи на обиден и заплашителен и подтикващ към омраза език, и от неспособността на полицията да осигури адекватна защита срещу съпътствани от насилие демонстрации на хомофобски групировки, дори при предотвратяване на мирни демонстрации;Г. като има предвид, че през следващите месеци в цяла Европа и останалия свят са предвидени гей прайд паради, и участниците и организаторите са изправени пред евентуалната опасност от
139
0
 
0
 
! Отговори
арлекин преди 15 години
Бе какво сте ги заобсъждали тия сбърканяци,бе!?Пед.али винаги е имало,има и ще има!Дразнят нахалството и демонстрацийте,които правят.И в църквата е пълно с тях.Спазват ли се законите-всичко е наред!Проблема е,че не се спазват!
138
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Виждам колко те е въодушевила темата, та си написал 7 поста един след друг, но пиши на нормален български , а не на шльокавица, защото така или иначе нищо не прочетох от това което си написал.
137
0
 
0
 
! Отговори
Varnen4e преди 15 години
И това идва от Варненската Митрополия ???? Ха ХА Ха Начело с педераста митрополит Кирил, неможе да бъде :) хахаха Сигурно е против показноста да не вземе някой да го разпознае :) ... или сам да не се включи в някой парад :) *** ще му ходят пера по одеждите :) хахаха
136
0
 
0
 
! Отговори
anona преди 15 години
uhaaa, 6to promiti mozaci 6takat po taia planeta, ne e istina!ako, vmesto da se davite da galtate "madrostite" na hora, 4iato cel e edinstveno da vi prevarnat v bezmoza4ni robi, si napravehte malko truda samim ot sobstven opit da nau4ite koe e dobro i koe - zlo, koe e estestveno i koe - protivoestestveno, to nay-veroiatno 6tiahte da dostignete do izvoda, 4e Bog vi e dal mozaci ne za da popivate nagotovo ne4ii 4ujdi ubejdenia, a za da si formirate sobstveni takiva. ama drugo si e marzelivata. *** na takiva kato vas dalji glavozamayva6tata si kariera :-)
135
0
 
0
 
! Отговори
anon преди 15 години
mdaa, interesno mi e dokolko Bog odobriava fakta, 4e VSIAKA reklama prodava sex? zna4i, pravedno e hetero dvoykite da se mliaskat i 4ukat po peykite, a za homotata - griah e, izvra6tenie e, du6evna bolest e, i t. n.! da mojehte da se vidite otstrani kolko ste jalki sas sme6nite si tabuta i s dvoynia si standart spriamo SEXA!kato 6te mi se pravite na dobrodetelni, za6to ne zapliuete lipsata na moral kato cialo - i homo, i hetero?za6toto ne vi stiska, zatova.
134
0
 
0
 
! Отговори
anon преди 15 години
he he, saglasna sam!
133
0
 
0
 
! Отговори
anon преди 15 години
... izkazvaneto na b0rislav (No.98) i citata, publikuvan ot tetra: "Правото на човека да се самоопределя и заявява не трябва да се насочва срещу правата на другите граждани като привилегия. Гражданите с хетеросексуална ориентация не правят публични демонстрации на своята принадлежност..."
132
0
 
0
 
! Отговори
anon преди 15 години
ia pak mi pripomnete na kakav ezik e napisana statiata i kakav e oficialniat ezik na darjavata, za 4iito 4itateli e prednazna4ena tia, 4e vzeh ne6to da se oplitam...