Бургас, морето и неговият нов музикален фестивал

Groove Armada, Asian Dub Foundation и MTV на новия фестивал Spirit ot Burgas
16 юли 2008 15:55,
16
Бургас, морето и неговият нов музикален фестивал
Groove Armada DJ Set идва у нас! Снимка: Ray Kilpartick за groovearmada.com

От доста време си мечтаем за добър голям музикален форум у нас (като изключим Калиакра-феста, такъв няма) и ето че най-накрая май има шанс да ни огрее.

Защото тази година започва нов фестивал с големи шансове за развитие.

Той ще се проведе от 15-ти до 17-ти август на брега на Черно море.

Става дума за Spirit ot Burgas – събитие с официален медиен партньор MTV Europe, които ще излъчват постоянно гледки от фестивала.

Медийни партньори от България са Dnes.bg и mp3.bg., които също редовно ще ви снабдяват с информация и видео от мястото на събитието.

Привлекателните пясъци на Централния плаж ще ни съберат пред сцени, на които ще свирят някои от най-добрите български музиканти, наред с известни международни артисти.

До момента потвърдени са изявите на Groove Armada DJ Set (Andy Cato), Pharaohe Monch, The Sisters of Mercy, Pendulum DJ Set&MC Jakes, Asian Dub Foundation, Bonobo Live, както и вечери на Метрополис и H.M.S.U. и много други.

SPIRIT of Burgas ще бъде първото събитие от този вид в България, включващо няколко музикални зони, покриващ всички музикални стилове. И ако това не ви е достатъчно, ще има и спиращи дъха гледки от фестивала и черноморското крайбрежие.

Вече е ясна и програмата за първата вечер на електронната сцена. Гост там ще бъдат H.M.S.U., които ще продънят с дръм енд бейс, както само те знаят.

Ще се насладим на завръщането в България на ди джеите от топ формацията Pendulum, чийто последен албум излезе през май тази година.

Те ще бъдат придружени от небезизвестния и талантлив MC Jakes, който е добре познат с изявите си на едни от най-важните дръм енд бейс събития на Острова.

В дръм енд бейс маратона ще се включи и нашумелият през последните години DJ Baron.

Той успя за кратко време да създаде много и качествени парчета, които звучат в цял свят. И тук идва най-интересното - неговият сет ще бъде екслузивно представен не от някой друг, а от самия UK Apache.

Това е човекът, чийто глас звучи зад едни от най-големите хитове в джънгъл и дръм енд бейс музиката на всички времена. Обиколил целия свят, той ще пее на живо на SPIRIT of Burgas.

В програмата ще вземат разбира се участие и ди джеите на H.M.S.U. в пълен състав.

В това число - получилият с авторските си творби, световно признание CooH, майсторът на грамофоните и джъм-ъп музиката - Konspirator, тек степ специалистът Mocks, джънгъл гуруто Acidtrip, виртуозите на тежкия звук Ogonek и Targy и генералният вносител на английския дъбстеп - EXo.

Изобщо - децибелите са гарантирани!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
Към 12 преди 15 години
Ти чуваш ли се. Ахаха. Варна било по-чисто. Душата, никой няма да ти направи такъв фест там. Като дойдат от МТВ и ви видят мизерната ивичка, залята с мазут и фекалии, ниокй няма да го одобри. За разлика от Бургас където от МТВ дойдоха да оглеждат района и го харесаха. Това, че е бил мръсен преди това, не означава, че не го изчистиха за партито. Във *** Гагаузия на мизерната ви ивичка просто няма начин да съберете толкова народ, който се изсипа през трите дни. Беше супер. Бургас както винаги натри на всички носовете и показа какво е купон. Хайде със здраве!
14
1
 
0
 
! Отговори
N.S преди 15 години
obicham tozi grad ,obikolil sum na vsiakude,no kato burgas nikade niama,makar che sum chujdenecj i jiveya ot 20 godini v burgas no razbira se vseki ima svoe mnenie za grada kadeto e izrastnal blagodaria vi
13
1
 
0
 
! Отговори
basser преди 15 години
tova 6e e edno mn dobro party sig edno ot nai dobrite sled festivala v kutina a i 6tom ima bass ne mi kade sam vajnoto da e kupon
12
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защото са много по-подредени и чисти и повече хора ще отидат!
11
1
 
0
 
! Отговори
techsteper преди 15 години
abe 10 ne e nujno da davash 100 leva kato se ima predvid che sled 1 chasa stava 25 leva vhoda ;)
10
1
 
0
 
! Отговори
kriss88 преди 15 години
единственото което ме нави да ходя на фестивала са pendulum... дано да си струва 100те лева билет.
9
1
 
0
 
! Отговори
бургазлия -курназлия преди 15 години
Такива изрази от типа "бе" си личи интелекта. Оправи си правописа. Явно щом ти харесва Бургас лошо няма. Явно, ако си родена в някое "чуждестранджалийско село няма какво да говориш. Излишно е да ти се обяснява. Ти си много отворена, т.е. задръстена./Липсват ти първите 14г. от възпитанието/ Хайде със здраве.
8
1
 
0
 
! Отговори
violeta преди 15 години
абе вие какви хора сте бе,уж сте бургазлий и вместо да се радавате,че са решили това да става в Бургас вие си плюете града.Ами как искате тогава другите да го харесат.мога да ви кажа,че бургас тепарва ще започва да се подобрява.и тоз дето бил незнам си кое поколение и не му се живеело тука ами варви някаде да живееш бе,*** в София в големият град и столица,знаеш ли там каква мизерия е,а уча там и мога да ти кажа,че е ужасно.
7
1
 
0
 
! Отговори
AZ преди 15 години
Абе номер 5,защо Варна и Албена да са добро място,а Бургас-не?Не мога да разбера хора,които се изказват колкото да се запишат,пък и то да можеха да пишаааат...
6
1
 
0
 
! Отговори
НЕЗАКОНЕН преди 15 години
От Бургас съм и наистина плажа ни е ужасен... и аз от доста време не съм ходил на море в Бс... но да се надявам, че заради този фестивал ще се направи нещо и поне малко ще се оправи плажната ивица...
5
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да ви кажа този концерт 6те баде грандиозен но местополойението е отвратително наи добре да бе6е вав Варна или Албена
4
1
 
0
 
! Отговори
баща ти преди 15 години
направо ми е странно как някой ще организира това събитие в такава ***, пълна мизерия не съм ходил на тоя плаж от 3-4 год., поздрави на майка му на вакин, дано да стане хубав купон, но едва ли ще го излъчват извън БГ просто НЕ ТРЯБВА
3
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Pendulum shte vi haresat osobeno ako imat live set. Ex zashto nqma da moga da sam tam :(
2
1
 
0
 
! Отговори
остров преди 15 години
Абе не знам. Бургас от ден на ден заприличва на едно презастроено селоооооооо. Второ поколение съм бургазлия от 57г. Не ми е много гот . Тук ама като няма къде да отивам от тук Към сънито с ляв мигач.Стана на всякъде дупе до дупе. Така и за тази проява.Ще ги набутате на плочата на "новия плаж". Там навремето се организираха дискотеки. Сега не виждам тоз народ къде ще го дянете.
1
1
 
0
 
! Отговори
една бургазлийка преди 15 години
до тогава да приведат в ред Централният плаж , че сега прилича на Бейрут по време на бомбандировки - мръсотия, стърчащи железа, порутени постройки - просто кошмар. Не ходя там на плаж от много години, а преди беше привлекателен и красив плаж