Сърбия няма къде да ходи- набързо връща посланика си у нас

Европейската интеграция е основен приоритет за новото сръбското правителство
21 юли 2008 20:34,
36
Сърбия няма къде да ходи- набързо връща посланика си у нас
Данило Вучетич напусна България на 23-ти март. Снимка: Булфото

Министърът на външните работи на Сърбия Вук Йеремич заяви, че ще предложи на правителството да върне посланиците си в страните от ЕС, които признаха Косово.

Йеремич каза, че това решение не се отнася за останалите държави извън Европейския съюз, които признаха независимостта на Косово.

"Европейската интеграция е основен приоритет за сръбското правителство", каза още сръбският външен министър и уточни, че тази седмица започват преговори между ООН и Белград за гражданската мисия в Косово.

По-рано този месец сръбският всекидневник „Данас“ коментира, че причината за дипломатическия ход с връщането на посланиците е свързана с подписаното неотдавна Споразумение за стабилизация и асоцииране на Сърбия с Европейския съюз и желанието на Сърбия да получи колкото е възможно по-бързо статут на страна- кандидат за член в ЕС.

Dnes.bg припомня, че сръбският посланик в София Данило Вучетич напусна България на 23-ти март, няколко дни, след като страната ни призна Косово.

Преди да напусне България, Вучетич връчи на външния министър Ивайло Калфин протестна нота във връзка с признаването на независимостта на Косово от България.

Посланик Вучетич изрази съжаление, че България е решила да признае независимостта на Косово.

Той оцени тази стъпка като тежък удар не само за Сърбия, за двустранните българо-сръбски отношения, но и за региона.

Косово обяви независимост на 17 февруари тази година.

Повечето европейски държави и САЩ признаха независимостта на бившата сръбска провинция, която е населена предимно с етнически албанци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
ЖИВКО преди 15 години
ЕС СИ ЗНАЕ РАБОТАТА И ТАЙНИТЕ ЛИСТОВЕ НА ДИПЛОМАЦИЯТА ! СТРАНИТЕ КАТО ТЕЗИ , КОЙТО БЯХА СПОНСОРИРАНИ ОТ МАФИЯТА И КГБ ЗА ТЕРОРИЗЪМ КЛЯКАТ И КАНДИСВАТ ПРЕД КЛУБА НА БОГАТИТЕ ! РУСИЯ ОСВЕН В БЕЛАРУС НЕ И ОСТАНА ВЛИЯНИЕ В ЕВРОПА , ЗАТОВА ПОТЪРСИ ЮГО ЧАВЕС ОТ ЛАТИНСКА АМЕРИКА ДА СЕ НАГОВАРЯТ КАК ДА СПЕКУЛИРАТ С ГАЗТА И ПЕТРОЛА , НО НЯМА ДА ИМ СЕ ОТВОРИ ПАРАШУТА !
34
0
 
1
 
! Отговори
перпетомобиле преди 15 години
Хайдут е тоя който се цупи-не приема истината и си държи на простотията.Хайде надувайсе и се дели.Прав ти път.Но като си тръгваш-нищо че в една култура сме родени-измисли си я твоята.А нас не ни мислете,по пътища сме се пръснали,но щом се срещнем-веднага се надушваме.Красива работа от непознато-не се плаша.Ще се опознаем-то непознатото умение плаши до като в правилна битка не се докаже.Нека лудете се видят,нека видят кой им е бог кой водач,пък тогава нек отново се кукушунят срещу ни.Брат е брат,до като друг образ не покаже.
33
0
 
1
 
! Отговори
Владо преди 15 години
32, ти бавноразвиващ ли си? Какви глупости дрънкаш, тва е се 1 аз да изнасиля *** и после да кажа: "ми просто се опитах да я задоволя и да върна усмивката на лицето й!" Главната причина за сегашното ни изоставяне е именно в отделянето ни от "европейското", с това 5 вековно азиатско робство1
32
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Българинът е свикнал да плячкосва и да се оплаква, от край време хайдутлува и това се изтъква като един от добродетелите на Българската култура - а истина е че Османците са били по-напреднали и предприемчиви и са се опитали да ни направят цивилизовани, ама на, те това е....Българска работа.
31
0
 
1
 
! Отговори
КНК преди 15 години
Само една седмица след като съставиха правителство направиха ясни и решителни стъпки : 1. Заловиха по данни на чужди разузнавания и предадоха на Хагския трибунал военнопрестъпника Радован Караджич - обявен от сръбските комунисти за почти "национален" герой. 2. Обявиха възстановяване на нормални дипломатически отношения с всички страни от ЕС.ЗАЩО НАПРАВИХА ВСИЧКО ТОВА!Защото ясно и точно съзнават,че каквито и да напъните на техните комунисти/националисти единственото бъдеще за Сълбия е ЕС.В противен случай влизат в орбитата на Русия и бъдещето им остава неясно и ще бъдат винаги разменна монета за нейните интереси.Нашите комунисто/либерали - социалисти да се учат от тях на решителни и патритични действия за защита на националните интереси в дългосрочен план и предприемат решителни действия когато : "информация от чужда държава посочва престъпления и техните извършители",а не да се крият като шушумиги и да обясняват надълго и нашироко,че не били разбрани,а бандитите да си шетат из страната.
30
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Гоше *** ти е офертата баце..последно от 35 или от 69 дена я бачкаш..хаха
29
0
 
1
 
! Отговори
владо преди 15 години
Много от коментарите ви извисяват сръбския народ като едва ли не много напреднал. Изкарвате ги "будно" общество, независимо от Великите сили...едно ще ви кажа- ние може да сме си депресиран и комплексиран народ, но това е понеже сме реалисти, знаем си проблемите, осъзнава колко сме далеч от напредъка на западните нации, а това е първата крачка към решаването на проблемите. Сърбите са с голямо самочувствие, понеже са слепци и страхливци и бягат от истината...А що се отнася до високите им заплати, думата ЛЪЖА е най- точна! Според българската "стъкмистика" бг заплатите също са от порядъка на 500 ев. (?) Всеки един може да си направи проста проверка: влезте в сръбски сайт за работа, потърсете работа на средна позиция и им вижте заплатите, след това обърнете сумата във евро
28
0
 
1
 
! Отговори
Знаещ преди 15 години
Сърбите са си запазили националните интереси? По-некомпетенто мнение скоро не бях чел. Наистина ли така мислиш? Виж само колко земи загубиха и колко жертви дадоха. А да не говорим, че имаха голямо икономическо предимство - техният социализъм си беше с капиталистическа икономика. А сега какво? Те имаха предпоставки да станат икономически най-силната страна на балканите, а сега са унижени, без излаз на море и с едното голо националистическо самочуствие. Трябва ние да поставим сериозно въпроса за западните покрайнини, защото българите там са в изключително тежко положение.
27
0
 
1
 
! Отговори
shperconio преди 15 години
GOSHKO PEDERAST- YA VARI SE GRAMNI VE G*Y,S KVI GLUPOSTI ZANIMAVASH HORATA,VARI SI CIKAY TAM I 4AKAY DA TI IZLEZE DONE-A.MAYKA VI OLIGOFRENSKA
26
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
да си седят в къщи и да не пращат посланик! Уж били горди, ама сега ни лижат подметките и праща посланик! Ако са толкова горди нека си седят изолирани и да не искат да влизат в този ЕС, който призна Косово!
25
0
 
1
 
! Отговори
Гошко Хубавеца преди 15 години
ГАРАНТИРАН ЛЕСЕН И БЪРЗ СЕКС ПО ИНТЕРНЕТЗдравейте, най-напред, за да сте сигурни, че става въпрос за истинско яко по интернет ви давам e-mail адреса си .ebacha7878***peckane.bg - ако имате каквито и да са въпроси питайте с удовоствие ще ви отговоря! Аз "пецкам тази работа от 69 дена и вече получих първия си оргазъм! Като ми зарастне дупето, ще се преборя и за втори оргазъм! Това наистина са най-лесните гарантирани пички, които може да изтърбушите по интернет! Работата е лесна и най-важното отнема между 2 и 3 минути на ден! Трябва да отворите между 10 и 20 порно уебсайтове на всеки 24 часа. На всеки от тези сайтове след като се отвори се появява брояч, който започва обратно броене от 30 до 0. Веднага трябва да си започнете да си биете една ! Като минат тези 30 секунди веднага след нулата се появява надписа Fucked което означава, че вашата работа тук е приключила и можете да затворите страницата. Повтаряте същата процедура още 10-12 пъти с останалите сайтове с голи женски и това е всичко, което трябва да направите! Това което мога да ви гарантирам като за начало са 2 оргазма само за първия месец! След това при правилна тренировка, идеята е в края на 3-я месец да се достигне една бройка от от 3-4 оргазма месечно. Как точно става всичко това и за повече подробности ми пищете на е-mail адреса ми .ebacha7878***peckane.bg
24
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
гошко ти знаеш ли коя година сме
23
0
 
1
 
! Отговори
Goshko преди 15 години
ГАРАНТИРАНИ ЛЕСНИ И БЪРЗИ ПАРИ ПО ИНТЕРНЕТЗдравейте, най-напред , за да сте сигурни, че става въпрос за печелене на реални пари по интернет ви давам e-mail адреса си .goshko8183***abv.bg - ако имате каквито и да са въпроси питайте с удовоствие ще ви отговоря!Аз работя тази работа от 35 дена и вече получих първияте си пари!Това наистина са най-лесните гарантирани пари, които може да изкарате по интернет!Работата е лесна и най-важното отнема между 5 и 10 минути на ден!Трябва да отворите между 10 и 20 уебсайтове на всеки 24 часа.На всеки от тези сайтове след като се отвори се появява брояч, който започва обратно броене от 30 до 0.Като минат тези 30 секунди веднага след нулата се появява надписа Done което означава, че вашата работа тук е приключила и можете да затворите страницата.Повтаряте същата процедура още 10-12 пъти с останалите сайтове и това е всичко, което трябва да направите!Това което мога да ви гарантирам като за начало са 100$ само за първия месец!След това при правилна стратегия, идеята е в края на 3-я месец да се достигне един доход от 300-400$ месечно.Как точно става всичко това и за повече подробности ми пищете на е-mail адреса ми .goshko8183***abv.bg
22
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Стига с тоя ЕС - вече взехме да си патим сериозно от членството в тази организация! Ирландците вече искат да се махат от ЕС....
21
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Дай боже когато Сърбия влезе в ЕС, да не ни управляват такива като комунистите и Станишев. Вместо да имаме полза и да интегрираме българите в Сърбия към нас, сърбите ще търсят тяхно малцинство при Искър и ще ни изпреварят като румънците. им *** и *** народ!21, всичко това говори, че сърбите живеят в някой минал век.
20
0
 
1
 
! Отговори
Гражданин преди 15 години
По една случайност гледах интервюто при Коритаров на сръбския посланник , преди да напусне страната.Едва ли не се просълзи, човека, като го питаха какви ще са последствията за отношенията между страните.Изглеждаше изключително добронамерен към страната ни, и изрази наистина огромно съжаление, че така са се стекли нещата.Още нещо.Считам себе си за малко патриот и националист, но не може да се отрече достоинството на сърбите, с което се изправят пред международните институции, за разлика от нашите" йесмени".Два примера.Преди време в града ни се хващаше сръбска телевизия, а и езика не е чак толкова труден за разбиране.Вразгара на войната , когато падаха бомби по мостовете в Белград,гледах клетва на Сръбски новобранци.Беше като на сватба-цветя, музика....Нито помен от това, че отиват момчетата на смърт, може би!За родителите си те отиваха да зашитават родината.Запитаха един военен, какво мисли за американците.Чакаме ги-беше отговора му, и ехидно се усмихна...Не посмяха да влязат с войска!Сърбите такава партизанска война щяха да им устроят, че щяха да си спомнят Виетнам...Гледах след време, как Милошевич обяви капитулацията .Думите му бяха:"За съжаление сме изправени пред враг, който е твърде силен и твърде далеч, за да можем да му отвърнем.За да запазя населението и страната, обявявам капитулация."Може да са каквито си искате Сърбите, може да са воювали с нас, може да са ни взели тиритории,може да не ни обичат много,но ни дадоха добър и безплатен урок по национално достоинство, по стремеж за запазване на националните интереси.
19
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Прав си номер 19 - преди тази титла беше на еврейчето - Соломон Паси - който рева с крокодилски сълзи от кеф - когато ни приемаха в НАТО
18
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Калфин е дупедавец номер 1 !
17
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
16 - въобще не спорно кой е по-продажен и е ясно на всички! Бих нарекъл нашите управляващи с фразата - правителството на широките ануси!
16
0
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Щял посланикът да се връща... и каква нота ще връчи на Калфинсега протестна или благодарствена?Като иска да се връща,питалли е дали ние ще го приемем и дали ще се извини... Към всички сръбски блюдолизци и ***-опомнете се,има лидруг народ в света,който да ви нарича ***...