Отново! Драма с влак

Бърз влак от Видин за София едва не се удари в паднала скална маса
22 юли 2008 20:25,
20
Отново! Драма с влак
Бързият влак ще се върне в гара Реброво. Снимка: БГНЕС

Към 17:40 часа във вторник, при излизане от тунел в участъка между гарите Реброво и Владо Тричков, локомотивната бригада на бързия влак № 7622 от Видин за София е забелязала, че върху железния път е паднала скална маса. Това е наложило екстрено спиране на влака, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Благодарение на бързата реакция на машинистите е избегнат удар между композицията и скалните отломки върху линията.

Бързият влак ще се върне в гара Реброво.

„Български държавни железници” ЕАД създават организация за изпращане на автобуси, които да поемат пътниците от влака по направлението към София.

По първоначална информация в бързия влак Видин – София има около 200 пътника.

Към момента общо осем влака престояват в различни гари, тъй като движението в участъка между Реброво и Владо Тричков не е възможно поради срутването на скална маса.

Ускореният бърз влак № 2607 от София за Горна Оряховица престоява в гара Владо Тричков. Бързият влак № 2610 от Варна за София престоява в гара Своге.

Пътническият влак № 70102 от Видин за София престоява в гара Бов.

Пътническият влак № 20 206 от Мездра за София престоява в гара Реброво.

Пътническият влак № 20103 от София за Мездра престоява в гара Курило.

Бързият влак № 7631 от София за Лом престоява в началната си гара София.

Също в гара София е и международният бърз влак № 382 от София през Русе за Москва.

Dnes.bg припомня, че два вагона на пътническия влак Пловдив - София пламнаха в 17:50 часа в понеделник. За щастие нямаше пострадали.

Огънят е тръгнал от шкафа с електрическо оборудване във втори вагон на композицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
във влака всички са пътници :D напоследък в преносния симсъл на на думата "пътник"
18
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 15 години
Оф, 12, много си ***. Този влак спира в тази посока и отчно там, защото има ремонт по коловоза, по който би трябвало да се движи, изчаква да минат насрещно идващите влакове и тогава се включва в техния коридор, така че гледай мисли и не прави *** заключения.
17
0
 
0
 
! Отговори
Пламен Тодоров / ВИД преди 15 години
За всички,които искат да прочетат и останалите ми уникални творби - .wanksta.blog.bg ,приятна среща със суровата истина около нас.Заслужават си да се прочетат :)
16
0
 
0
 
! Отговори
St. Anger преди 15 години
От коментара ти, приятелю, ми стана ясно само едно - ти наистина си *** българин, независимо от сложните думици, които се опитваш да използваш.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много ми хареса!
14
0
 
0
 
! Отговори
chesthar преди 15 години
линиите на БДЖ са сигурно най-скапаните в Европа.Инаглацията обаче си каза думата въпреки отвратителното качество.На места линията София-Кулата е със 10* наклон.Сега почнаха ремонти .Чуно ми как още тоя влак не е паднал в дерето.Въпреки всичко продължавам да се возя с Българската Държавна МИЗЕРИЯ.До кога ще е така.Аз съм млад човек и искам някой ден да има гражданска война.Ама не със сопите и брадвите ами с нещо с което да запалим ДЪРЖАВАТА.Трябва държавата да налага санкции на инситуции които заплашват живота на ПРОСТИЯ българин.Живота си е наш и нека се борим за него.Това може би са глипости , а може би не .......Ще видим ......Дано скоро
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
палят се умишлено тези влаковве, проумейте го!!!! на етнически принцип...искат да ни уморят
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хмм,преди 2 седмици като пътувах София-Видин влака спря точно там пак и седяхме в тунела 10 мин ... Явно вече редовно става:|
11
0
 
0
 
! Отговори
baj_Fyj преди 15 години
"Отново! Драма с влак"-И КЪДЕ Е ДРАМАТА?!? ЧЕ ВЛАКА НЕ СЕ Е УДАРИЛ в скалата? ТОВА ЛИ Е ДРАМАТА? Отново! Драма с човешки живот! Нероден Петко не беше заченат!Пфу! *** драскачи!
10
0
 
0
 
! Отговори
Пламен Тодоров / ВИД преди 15 години
Тази моя творба я писах преди инцидена с влака Кардан - София.Актуална е и в случая.След обстойни дилеми-новото пътуване е факт,с много нечовешки условия сключваш неравностоен контракт.На гишето нищо ново-омразна,навъсена касиерка,сякаш ти си виновен за смъртта на неродената й щерка.Гледаш влака и се питаш "Това детска изложба ли е или влакова композиция?",прилича на протест от политическата опозиция.Ето плахо пристъпваш,качваш се по стъпалата,неизбежно е да пропуснеш полъха,миризмата.По дръжките на вратите,прозорци и пепелници,могат да се извлекат екстракти,непознати на висшите алхимици.С нощното парно е 2 пъти по-пъклено от инкубатор,сутрин рано го спират-климата за здравето ни е основен конспиратор.В коридора "*** връз ***","глава връз глава",но просто нямаш избор-длъжен си да търпиш всичко това.Адския задух убийствен направо те подлудява,тук не чувства,а други сили хората управляват.Откраднати огледала,надраскани стени,по седалките стъпки,дори и Опра Уимфри от тази гледка биха я побили тръпки.В едно купе се събират различни съдби,затворени,хладни хора,5-членна група не влизат при самотен старец-тук не е мястото на отбора.Искат да са заедно,но само след миг остават прави,млади и по-възрастни според тях е като стадо овци сред крави.Но нали точно старите хора ни поучават за живота,аре млади човече-игнорирай ги,да те видя кой ще ти е пилота.Осветлението е в по-голяма степен вредно за очите,мъжете оскверняват тоалетните,а питате ли ги жените-горките.Искаш прозореца да отвори-все на някой ще му е хладно,и тук важи правилото "на другия да му е гадно".Както в много други случаи-малцинствата са с приоритет,сложили касетка,играят карти и се возят без билет.Кондуктор минава за билетна проверка,точно когато си заспал,да пристигнеш невредим преди да тръгнеш си се прекръстил и обещал.От ужасното тракане,клатене и постоянните вибрации,можеш да получиш по-силни от родилните контракции.Влакчето на ужасите е бледа имитация,по-недостоен вариант,пък после се чудим защо е негативно настроен всеки нов емигрант.В гарата бездомници,пумияри,дебнещи крадци,така ли се отблагодаряваме за труда на нашите предци ?Най-интересно е когато настане време от влака да се слиза,бутат се като хаотични електрони при процеса електролиза.Безработни мързеливци продават вестници и списания,точно от подобно безхаберие битуваме в тези народни изпитания.Със запасените места-оу,там просто е една война велика,със стадо маймуни те са си лика-прилика.Ето наистина май трябва сериозно да се позамислим,и държавата от подобни подигравки с народа да изчистим.Пътя няма да е лек,гладък нито пък безпроблемен,но всеки трябва да изчисти от съзнанието си злините,от които е обсебен. Автор - Пламен Тодоров 18.09.2007 г.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А дали е драматично да има в центъра на София *** в контейнерите и да няма кой да ги извози ?
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
винаги е с 6-8 часа закъснение:(((
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Около 18.30 часа на разклона за Рупите автобус, пътуващ по линията София-Петрич, се е ударил челно в ТИР.По първоначална информация загинали са двамата шофьори и един пътник от автобуса, около осем ранени са закарани в болница........................................... ............Към 17:40 часа във вторник, при излизане от тунел в участъка между гарите Реброво и Владо Тричков, локомотивната бригада на бързия влак 7622 от Видин за София е забелязала, че върху железния път е паднала скална маса...........................вчера се запали влак, като по чудо няма пострадали.............................преди няколко месеца пак се запали влак, тогава за нещастие имаше загинали.....................абе , хорааааа, кво става бе ............
6
0
 
0
 
! Отговори
SP преди 15 години
IZKAM DA BLAGODARA NA M6INISTITE NA V4ERASNIA VLAK OT PLOVDIV I TOZI OT VIDIN ZA REAKCIATA KOITO E OPSLUGLAV TEZI VLAKOVE KONDUKTOR NA4ALNI VLAK BRAVOOOOOOO VIE STE GEROI BRAVO MASINISTITE
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
То и за *** в центъра на София нищо не казаха само по Канал 1 май споменаха :)
4
0
 
0
 
! Отговори
scum преди 15 години
Това е измислица естествено че нищо не казаха !
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Оставка!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
по тв нищо не казаха
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
няма вече лежерни напушванки във влака, язък...