Белезници за млекар №1

Сблъсъци между полиция и млекопроизводители на протеста край Алтимир
6 авг 2008 13:00,
92
Белезници за млекар №1
Само преди дни Адриан Цаконски отново бе арестуван заради клане на телета на публично място. Снимка: Булфото

До сблъсъци между полиция и протестиращи се е стигнало на протеста на млекопроизводителите на пътя край Алтимир.

Животновъдите са се опитали да блокират пътя Враца – Оряхово, но са били разпръснати от полицаите.

Арестуван е Андриан Цаконски, инициатор на протестния поход на животновъдите.

Само преди дни шефът на Националната асоциация на млекопроизводителите в България отново бе арестуван заради клане на телета на публично място.

Междувременно около 100 души се включиха в протеста на млекопроизводителите край великотърновското село Шереметя.

Протестът започна малко след 10, 30 часа. Фермерите призоваха към разумна политика в подкрепа на млекопроизводителите и поискаха правителството да си ходи.

За протеста край Шереметя пристигнаха и музикантите от духовия оркестър "Репортерите" от град Златарица, които засвириха мелодиите на песните "Когато бях овчарче" и "Стани, стани юнак балкански".

Тази сутрин между 10 и 10,30 часа пътят между Стара Загора и Казанлък остана блокиран.

Председателят на Сдружението на млекопроизводителите в Стара Загора Танчо Колев заяви, че не изключва протестните действия да прераснат в гражданско неподчинение до цялостното удовлетворяване на всички искания на животновъдите.

Повече от 100 фермери излязоха сутринта на централния площад в Сливен.
 
От днес в различни райони на страната започнаха протести на млекопроизводители.

Стопаните настояват за целогодишна субсидия от 0,20 лева за литър качествено мляко и 140 евро годишно за глава добитък, за отпускане на нисколихвени кредити от ДФ "Земеделие" и за стопанисване на пасищата от тях, а не от общините.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
дед преди 15 години
Браво на полицията закопчаха най-после един/евинен/ човек който се бори за хляба си и да има млеко и за децата на същите тези полицай.Браво и на министър дето ги прати.В тая държава най-големите престъпници са на власт.Загиваме братя!
90
0
 
1
 
! Отговори
Даскалеску преди 15 години
види , че нещо застрашава помиярския му стаус на лакей на Сер гея , и веднага почва да носи от 9 дерета вода ( или помия) , и да залива пространството с нея . Бих искал да го успокоя - дори и при Бат Гойко , дори и при Костов , за *** службица винаги ще има , да не се плаши .Лошото е , че всеки успех , всяка победа за помияра е загуба за българия . А в последно време , все *** побеждават..... :-(
89
0
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 15 години
Чешите си езиците тук. Каква е ползата? Олеква ли ви, като се изкажете? А като се събудите на другия ден - пак с болка, скапано настоение и без самочуствие. Не сте единни и не можете да се организирате за стачка. Имаше стачки на лекари, учители, тираджии, таксиметрови шофьори... но всички поотделно стачкуваха и нямаше мащабност. На всичкото отгоре бях в шок, когато последния път стачкуваха тираджиите всички взеха да ги ОПЛЮВАТ, вместо да използват момента (галамацията) да се направи мащабност да излязат всички на улицата пред парламента и всеки там ди си го изкара... колко такива моменти изтървахте... но избирате варианта тук. Да ама тук не е както при джамиите с уредбите. Те се чуват надалеко. Тук е добро място да се организираме за стачка. Всичко останало е губене на време. Най-лесното е да се бяга в чужбина. Жалко за България. Хубава страна. Изостават я българите а не се борят за нея. Стачкувайте да не си загубите скъпата ви Родина
88
0
 
1
 
! Отговори
vladi преди 15 години
Ти май протестираш, ей така по принцип. Даже ако те накарат да си пуснеш водата в *** пак ще протестираш. А данъци не плащаш, защото проститутките не плащат данъци. Аре духай го , ***!
87
0
 
1
 
! Отговори
дедовия преди 15 години
Що спорите бе кавали ? Че ние какво не внасяме от китаи, да не сме умрели. пък който е луд да плаща данъци на тъз държава. А на гражданина да му кажа , оди си и ти на село, щот май много станахме гражданите
86
0
 
1
 
! Отговори
:() преди 15 години
Фермерите са прави и трябва да си отстояват позицията до край!А на тези, които много ги интересуват безценните им данъци и само пищят като ощипани, че им взимат парите заради фермерите само ще кажа - връщайте се на село и почвайте да си гледате стоката ама качествено, стига сте се влачили по градовете и сте задръствали улици и офиси, а си обработвайте земята и ни давайте евтина и качествена продукция.Ако не искате (както и в цяла Европа не искат и затова дават големи субсидии!) спрете да пишете глупости, а подкрепете фермерите, че не след дълго и хляба от Китай ще ви се кара...
85
0
 
1
 
! Отговори
vladi преди 15 години
Абе фермерите са прави за себе си и това крадливо правителство трябва да си намазва ските. Обаче, кой ще ми обясни защо да ги субсидират с мои данъци, при условие че , казват, качественото българско месо и мляко се изнасят, а вкарваме *** от чужбина. Т. Е. не стига , че хрантутя сума ти ***, ами и трябва да плащам заплати на пичове, дето произвеждат селскостопанска продукция на мнооого висока цена и се чудят защо са неконкурентноспособни! Когато си купувам олио, по-скъпо от това в Гърция, някой субсидира ли ме?!
84
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
тези, които плюят по млекопроизводителите са болни мозъци и нещастни комплексари провалили се в живота!подобни съграждани с подобни психични смущения плюха и по учителите по време на стачката им.те ще плюят по всеки и всичко докато са живи, защото злобата им дава сили да живеят. мога да добавя също, че те са мазохисти :)
83
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Погледнах два - три коментара по- долу и ... за пореден път ме хвана срам, че съм Българин. В нашата страна всичко може да се изопачи, обърне, изкриви. Дори душиците на хората, като черва се изкривяват - всичко зависи от личния интерес.Млекопроизводителите са прави и само кретеноид с болно съзнание може да твърди обратното. За съжаление, дори им се отнема правото на протест, когато са ощетени! В такъв случай, населението на страната ни има огромни основания да продължи да намалява, той - Господ - (или Съдбата, ако искате) - съди справедливо!!!
82
0
 
1
 
! Отговори
от 57 преди 15 години
Грешиш нищо и за никой.Има и честни хора сред тях,но не се знае колко.
81
0
 
1
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
76 и за да не звуча голословен за "бранша" ай чети, куко:Google began in January 1996, as a research project by Larry Page, who was soon joined by Sergey Brin, two Ph.D. students at Stanford University in California.[6] !
80
0
 
1
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
76,да бе, преди 15 години през 1993, имаше двуядрени процесори, наш ко яко беше, джиткахме Mario с 3D, при това мултиплеър, онлайн - пфхахахахаха! !
79
0
 
1
 
! Отговори
aleksandrova преди 15 години
mnogo znaqt da govorqt nqkoi hora,koito ne sa navutre v ne6teta.supryga mi se zanimava sus zemedelie ot 10 godini i izliza su6to na protest.ne moje da se podigravat taka s horata,koito iskat da izkarvat parite si s 4esten tryd.vsi4ki vie iskate da qdete,nali.NE GOVORETE GLYPOSTI,4E FERMERITE SA MYTRI.YVAJAVAITE 4OVE6KIQ TRYD.ZEMEDELSKATA RABOTA E ENA OT NAI-TRYDNITE V MOMENTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
78
0
 
1
 
! Отговори
Хайдут Велко преди 15 години
Най-после се разбра, че в тази държава имало и МЪЖЕ! Поздрави и подкрепа! Само така!
77
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Triabva vsi4ki da izlezem,kraino vreme e da ima obeseni kradlivi fesove
76
0
 
1
 
! Отговори
kyky преди 15 години
ами явно ти е нужно, щом се изказваш толкова неподготвен :)а пропо, бранша е доста по старичък от `15 години`, така че не се дуй пак неподготвен, моля те :)и така... пусна ли гугъл за да провериш, все пак, или ще изместваш темата все по встрани и по встрани?
75
0
 
1
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
74 да бе за 15 годни работа в бранша още не мога си служа добре с Google - искаш ли да ме научиш:)
74
0
 
1
 
! Отговори
kyky преди 15 години
ааа за мен не се безпокой, бирата е студена, времето е мое, живота е хубав :) ах, да, и за разлика от някои мен не ми е виновен ни космоса, ни козината, щот просто си се справям сам със задачките :) линкове? искаш да знаеш че не можеш да пуснеш google и да набереш там в прозорчето `искания животновъди` и да чукнеш ентър? толкова ли е над хЕнтелектуалните ти Фъзможности?
73
0
 
1
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
72,Я дай линковете да видим колко минути ще престоят :)))))Ти опредлено имаш нужда от почивка:)
72
0
 
1
 
! Отговори
kyky преди 15 години
eх, пак се изквърли като батмухобойко пред бареков.....ми нали ти казах - ходи прочени ПОНЕ още няколко източника КАКВО искат тия така наречени `животновъди`и ти пак - же ми копипействаш ТАЯ статия, като тук са безкрайно известни със слагачеството си пред баттибойко и със триенето на всички коментари, дет не Славят Вярната Позиция на Партията Герб :))глей сейра, ся като се върнат от биренето редакторите как ще забършат всички коментари, в които се споменава името батмутрагенбойково.....а пропо, искаш ли линковете, или сам ще си намериш в нета исканията на `животновъдите`?