Ваксинират уличните псета в София

Доброволци обикалят столичните квартали и обезпаразитяват бездомните кучета
27 авг 2008 18:37,
92
Ваксинират уличните псета в София
Снимка: БГНЕС

Екипи на общинското предприятие "Екоравновесие" ще посещават всеки ден различни райони на столицата, за да ваксинират и обезпаразитяват кучетата, отглеждани на открито, както и бездомните кучета. 

В сряда доброволци от фондация "АФА - България" и федерация "Грижа за бездомните кучета" ваксинираха четириногите в кв. "Мусагеница" и в "Студентски град".

В четвъртък предстои работа в кварталите "Владая" и "Марчаево".

В петък екипът ще посети район "Подуене".

В почивните дни доброволците ще бъдат в района на кв. "Манастирски ливади" и "Павлово", в "Илинден" и в "Триадица".

През следващата седмица графикът предвижда посещения в Банкя, "Горна Баня", "Княжево", "Бояна", "Драгалевци", Панчарево, "Овча Купел", "Красно село", "Слатина".

Нова ваксинация на кучетата ще има през септември, октомври и ноември. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
7.10 преди 15 години
nima niama i agresivni hora, malko sa agresivnite jivotni ,no te napadat gadnite i litcemerni hora -detcata koito sa razkasani ot ku4eta sa bade6ti ubitci i iznasilva4i jivotnite use6tat neka im te sa rodeni ot
90
0
 
0
 
! Отговори
jana преди 15 години
abe tapanari vie ne se li se6tate 4e ako dete se otglejda s dom.liubimets to 6te stane 4ovek ot nego a ne *** kakvito sa sega6nite,te ne znaiat kakvo e liubov 4ukat se na porazia-jivoptnite se 4ukat s po goliamo 4uvstvo
89
0
 
0
 
! Отговори
ot dani i jani преди 15 години
koito ubiva,naraniava ili vredi na jivotnite ot bolesti do kraia jivota si ne se otarvava i detsata mu sa bolni .vijte horata kolko sa izprosteli,kakvi marliavi i nehigieni4ni sa stanali ot den na den po tapi stavat.
88
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Поредната безумна статия, от която не става ясно в кайна сметка общинското предприятие или частните организации ще плащат за ваксините и пак куп хора ругаят, че пари за кучетата има, а за пенсионерите не!Вие от днес.бг ще напишете ли една смислена статия, която да информира хората, стига с тия казващи нищо безумици.
87
0
 
0
 
! Отговори
Петя преди 15 години
Ваксината и кастрацията няма да помогнат в проблемите с уличните кучета. За съжаление те не предотвратяват нападенията и ухапванията. Пред блока онзи ден преброих над 10 ***, всичките едри. Само се моля да не ми се налага да излизам рано сутрин или да се прибирам късно вечер. Слава Богу все още не са ме нападали, но ми се е случвало да ме обградят, добре че дойде автобуса и се спасих. Моля направете нещо, жал ми е че трябва да се съберат и умъртвят, но това явно се налага, за да не ни е жал после за разкъсани деца.
86
0
 
0
 
! Отговори
лиса преди 15 години
СТИГА СТЕ ХАРЧЕЛИ ПАРИ ЗА БЕЗДОМНИТЕ КУЧАТА !!! НЕ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В КУЧЕШКА ДЪРЖАВА, КЪДЕТО ПЕНСИОНЕРИТЕ СИ ПЛАЩАТ 2.20 ТАКСА ЗА ЛЕКАР ,ДЕТСКИТЕ СА СМЕШНИ , А ЗА КУЧЕТАТА ИМА ПАРИ ЗА ВАКСИНИ, ОБЕЗПАРАЗИТЯВАНЕ, КАСТРАЦИЯ , ЧЕ ДОРИ И ПРИЮТИ !!!! СРАМ И РЕЗИЛ !! КОЙТО ГИ ИСКА ДА СИ ГИ ВЗЕМЕ В ТЯХНАТА ДЪРЖАВА И ГРАДОВЕ И ДА ХАРЧАТ ПАРИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕТО И РАЗМНОЖВАНЕТО ИМ !!!
85
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Егати гадната напаст са тези бездомни ***. Отидохме с познати в една пицария на открито, цяла вечер някакви три помияра обикаляха масите и досаждаха на клиентите, сервитьорите се чудеха как да ги прогонят, а да не ви казвам какъв вой настана, като мина момче с хъски, което бе извел на разходка.Никакви ваксини за тия гнусни, мръсни и нахални безпризорни ***. Прибиране в кучкарник и евтаназия, иначе отърване няма.
84
0
 
0
 
! Отговори
p преди 15 години
trqbva da vaksinirat i takiva kato tiq dvete poneje i te hapqt
83
0
 
0
 
! Отговори
bogg преди 15 години
tolkova deca jiveqt v tolkova mizerni domove,a vyzrastni hora jiveqt v neshtoo tolkova gnusno,4e po nikakyv na4in ne moje da se nare4e dom! i zashto ne se izbiqt tezi pomiari i da zabravim za tozi problem,a s parite koito nqkoi kradat kato uj se razpravqt s tqh,ne se investirat za decata-siraci,za hora s uvrejdaniq i za vyzrastnite hora?
82
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Прав си 79! Но не само котките са изпуснали - трябва задължително да ваксинират и кучезащитниците! Иначе лошо ако някой от тях ме ухапе!!1
81
0
 
0
 
! Отговори
хомо бачкатор преди 15 години
Този свят е ЧОВЕШКИ СВЯТ,завладян от Човека в хилядолетната му борба за оцеляване!Това,което служи,се ползва,а това което пречи, се премахва!И това е истината!Грижите за *** са най-обикновено лицемерие!Те са излишни и опасни!Просто трябва да се премахнат!
80
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Толкова е прозрачен тоя кучешки проблем - ако изчезнат бездомните животни, изчезва "Екоравновесие" - общинска фирма, чрез която се крадат много, много парички. А тези, дето ги папкат вече 15-ина години, не искат да останат без парички. Затова ще твърдят, че не може да се премахнат псетата, и ще правят ненужни показни акции като ваксиниране, обезпаразитяване, кастриране и дрън дрън.Всяко бездомно животно трябва да бъде осиновявано или умъртвявано след изтичане на определен срок, например 30-дневен.
79
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ваксинират кучетата, подминават котките...какъв антиепидемичен ефект очакват?
78
0
 
0
 
! Отговори
котака преди 15 години
абе тия *** дето хапятдеца хора и разнасят зарази по пътищата ... що не ги ваксинират със стрихнин , после един рязък тупаник с острото на брадвичката зад врата и да ги изпращат на защитниците им , че да има за кого да се грижат като толкова много лаят , срещу себеподобните си
77
0
 
0
 
! Отговори
Pako преди 15 години
Колко ли европейски пари прибират шефчетата на тия фондации за защита на бездомните кучета ... И чудно защо проблема не се решава а си седи в пространството... ето и отговора ами парите за този проблем ще секнат ако той се реши ! :) успех и наистина съдете общината, това е единствения начин да почне да им пука за вас, като почнат да губят пари от псетата.
76
0
 
0
 
! Отговори
Kalata преди 15 години
...с цианкалии , Мисля че е време всеки ухапан от куче в София да съди общината и като почнат да губят по 10 -20 дела на ден ще измислят доста бързо решение на проблема с гадните ***... аз самия бях ухапан преди време до не се сетих да си изкарам медицинско и да ги съдя... ТАКА ЧЕ СЪДЕТЕ СКАПАНАТА ОБЩИНА !!!
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
grada s pumiarite ne moje da se spwawi , a kakwo ostwa s korupziata. i towa e stoiliza
74
0
 
0
 
! Отговори
бай ху преди 15 години
да ви дриснем на цензурата....
73
0
 
0
 
! Отговори
бай ху преди 15 години
правозастъпници и всякаква ***. коментарите са излишни. като толкова ги обичате, просто всеки от вас да прибере по едно - и проблемът е решен. ама гиобичате само на думи - а други да им чистят и да се борят с *** и заразите. пък сте и недоволни - не било чисто. е как да е чисто? има 200 000 4-краки машини за само по софийските улици.... иначе все сте умни, образовани - особено номер 36, която обяви някой за невежа, понеже кучетата не пренасяли марсилска треска и лаймска болест. не, скъпа - не ги пренасят, права си. пренасят ги КЪРЛЕЖИТЕ. а кучетата ПРЕНАСЯТ КЪРЛЕЖИ, схвана ли връзката? точно това имаше предвид човекът, когото ти обяви за "нещастен невежа". проблемът е, че няма кой да ви почне и вас наравно с ***....
72
0
 
0
 
! Отговори
мюмлата преди 15 години
За кое съм далеч от истината, че кучетата нямат критерии за добро и лошо? И няма начин да ми се поиска да се обеся.