Столичният КАТ блокира

Проблемът е в системата за документите за самоличност
3 сеп 2008 10:27,
10
Столичният КАТ блокира
Снимка: Булфото

Проблем в електронната система за българските документи за самоличност блокира работата на КАТ в София, съобщиха от МВР.

В момента не могат да бъдат обслужвани граждани, тъй като служителите на контролния орган нямат достъп до данните в системата.

Проблемът дошъл след авария в електрозахранването на главния компютърен център на МВР.

Пътна полиция призовава гражданите да проявят разбиране и да отложат излишното чакане по гишетата на столичния КАТ.

Пред КАТ- Дървеница вече са се образували дълги опашки от автомобили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Явно проблемът 7 и 8 е голям, да се прибягва до клакьори. Нещо гледам, че и Станишев се нуждае от клакьори да му кажат, че ще го преизберат. И кое е вярната новина, твърдението на 7 или "Към 12.00 часа повредата в системата за документите за самоличност, който блокира работата на КАТ беше отстранена, предаде БТА." През цялото време вируси ви нападаха или пък вражи разузнавания и дума не може да става за кражба и простотия....
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Че с тоя апокалиптичен сайт утре нямаше да ходя до там
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Не знам за снимката от кой век е но аз точно в 10:30 бях в КАТ и честно казано не усетих да е имало "взрив в системата" за половин час си свърших работата.
6
0
 
0
 
! Отговори
MI преди 15 години
Не го знаех този номер,но там беплатно може да паркира всеки докато си свърши работата свързана с градската разузнаваческа дейност в раойна,Когато си купя лека кола и аз ще се възползвам от лукса да пия едно скъпо кафе в този район,
5
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Когато през 1995 блокира сетълмента на БНБ, което предизвика фалита на 16 банки през 1996 - официалното съобщение беше "кабелна павреда" и наистина разораха пода на БНБ да сменят мрежови кабели. Истината беше, че използвания софтуер беше електронно подписан и при всяка промяна на инсталация или модивикация на изпълним файл - имаше непредвидими действия, все пак авторът му преди да бъде принуден от комунистическата действителност да прави банков софтуер се занимаваше с изкуствен интелект. Много време мина от тогава но същите *** правят държавните системи. Напоследък имаше откъде да откраднат софтуер за заместващи сървъри в случайна на авария. Софтуерът не беше защитен, придобиха го в сорс код /такъв който може да се чете и променя от човек/, но не беше довършен, въпреки това сметнаха, че могат сами да се справят, оттогава минаха шест месеца - ето го резултата...... Болката на България е, че по стара комунистическа традиция можещия е слуга на народа, а народа, в случая комунистическите лапачи си разнасят кашоните с пари и раздават на калпак на отрочетата на другарчетата си.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
awe kwi sa tiq koli we taq snimka da ne e ot 70te ?!?!?!?!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
UPS?
2
0
 
0
 
! Отговори
roko преди 15 години
Тази снимка май е отпреди 15 години - могат да се видят Москвич, Лада, Жигула, Застава, Шкода, Трактор Беларус, Маз и Газ:))
1
0
 
0
 
! Отговори
за кой век става на преди 15 години
За кой век се отнася новината? Поне от снимковия материял е някъде 92-93 като гледам номерата на колите - черни и жълти:D :D :D :D :D