Дигайте си чуковете (видео)

Борба за живот... за медиите, свободното слово, инакомислещите и за този на Оги
25 сеп 2008 15:00, Екип на Dnes.bg
22

22 септември, 22 часа, София

Вик, чук, маски, злоба. Последвана от тишина и един проснат на асфалта полумъртъв мъж.

Поредният пребит журналист - Огнян Стефанов.

Сега чукът замени киселината при Анна Заркова, тротила при Васил Иванов и ритниците при Емил Иванов.
 
25 септември, 10 часа, София

Дъжд, чадъри, хора, лица, лица, лица. И пак тишина и борба за живот... за медиите, свободното слово, инакомислещите и за този на Оги.

Поредният нов епизод в неостаряващия стремеж да се ограничи влиянието на журналистиката с всички средства - законови санкции, икономически натиск, скрити договорки, физическа разправа.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За беда голяма част от журналистиката в БГ е също платена, вътрешноцензурирана /най-вече от страна на главните редактори!/, вътрешноцензурирана и абсолютно неадекватна! А това е така, защото няма закони, които да определят каква отговорност се носи за клевета, лъжа и изопачаване на факти от страна на журналистите! Лошо е и недопустимо да се стигне до подобни саморазправи, но я си помислете, какво да направи един обикновен очвек, ако върху него се излее порой от клевети и лъжи от страна на някоя мядия? Може да заведе дело за клевета! И колко ще продължи то? А през това време? дано човекът оцелее, но е хубаво преди да се пише за свободата на словото, да се разбере точния смисъл на това понятие - свобода на словото, а не слободия и карнавал на клеветата!
20
0
 
0
 
! Отговори
бай ху преди 15 години
сегашното БСП е АБСОЛЮТНО СЪЩОТО онова БКП отпреди 10.ХI.'89, което продаваше хляба по 20 ст. - и точно в това е проблемът. защото онова БКП знаеше много добре, че 20 ст. на хляб не покриват тока, нафтата на комбайните и труда на работниците - което означава сигурна ознова за една тотална икономическа криза. но онова БКП смело взимаше заем след заем, смело продаде националното злато (а и какво ли още, за което не знаем) на СССР, и смело обрече държавата на крах и разпад, карайки по принципа "след нас и потоп". цялото соц-битие на България беше "живот назаем", ама простия народ се радваше, че хляба и сиренето струват стотинки. е, сега ги плащаме с лихвите. извинявам се, че писах не по темата.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Виж те сега.Аз не съм журналист,а математик(така,че ми е простена някой и др, правописна грешка)Обаче мисля,че няма значение писал ли, не писал ли за някой мафиот и каква кола имал.Той е човек и журналист и има ПРАВА,които държавните институции трябва да защитават.Пък и то в БГ почти всеки по-богат човек заобикаля закона,а ако не успее може и да приложи силови методи т.е. е мутра.Защо не са наели др. журналист да пише против него или да го съдят.Защото би трябвало да могат да купят или сплашат съда.Така.че ако има все още честни служителив МВР и ДАНС(а аз съм сигурен,че има макар и не на ръководни постове) сега е момента да прояват смелост и да се опитат да разкрият истинските виновници даже и ако те се окажат техните шефове.И не ми казвайте сега,че е лесно да даваш акъл.В опити за постигане на някаква справедливост 7 пъти съм сменял работата си и съм получавал различни заплахи.Вярно е,че са ме засягали най-вече икономически и финансово,но знам ли? Следващия път може да си изкарам боя,ако беззаконието продължава.Защото аз отдавна спрях да викам неволята и се опитвам да оправя каруцата.Ех истина е сам немога,но ако някоя и др. по смела душа помогне може и да потръгне.По темата:СВОБОДАТА НА СЛОВОТО Е ПРИНЦИП И ТОЙ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИТАВА ОТ ВСИЧКИ НАС без значение е повода или морала на конкретния журналист.
18
0
 
0
 
! Отговори
чукундур преди 15 години
Всеки "писач" с диплома по журналистика е дипломиран журналист! И по тази "маловажна причина" следва да се ползва с репортерски журналистически имунитет, да е защитен от физическо нападение при интервюиране на съмнителни фигури...пък и след това. Понял? Включително и журналиста учил в странство. Чуковете, сиреч телесните осакатявания съпроводени с всеобщо морално страдание , са похват на средновековно-византийските официални наказателни предупреждения към по-низши от тях. Тиражира се версията, че са искали да го убият, ама що тъй наивно я тиражират. Ако са искали да го убият, щяха бързо да му направят главата на пюре, а не да го подготвят с болка из крайниците. Уплашили са се че се е развикал и не са си премерили ударите. Такава грешка биха допуснали "наказатели, изгубили техничност и тренинг", хора , действащи за собствено удоволствие" или зле подготвени имитатори на чужд почерк.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бабичките, които гласуват за БСП ще осъзнаят ли вече, че сегашното БСП далеч не е онова БКП , което продаваше хляба по 20 стотинки по живково време? И ще осъзнаят ли, че в една държава, отговорността се носи от правителството - отговорност за ниски пенсии и заплати, високи цени на кофичката кисело мляко, поскъпнал ориз, олио, боб, поскъпнал ток... престъпност... бели якички...
16
0
 
0
 
! Отговори
Живко преди 15 години
Хей, моля всички от МВР и Д(ан)С да не си пускат тука грозните коментари.Само се излагат.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
гоце -окръжност иполовина:3пr
14
0
 
0
 
! Отговори
XA XA XA преди 15 години
ХА ХА Абе тоя е толкова журналист колкото аз доктор :D Тоя се е забъркал с кво ли не. Журналистиката му е последното :D :DКато гледам на кви викате журналисти *** е страх весник да си купя :D :D
13
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Кой журналист има BMW X5? Защо никой не пита откъде редактор на слабо известен новинарски сайт има пари да кара луксозен джип? Ама бил му подарък... А какво прави праведният, кристално честен журналист на среща с видния бандит Брендо?Стига рев за тоя *** - платила му една мутра да плюе други мутри, те пък го пребили. Аман от демагогия!
12
0
 
0
 
! Отговори
осведомен преди 15 години
Абе тоя е толкова журналист колкото аз доктор :D Тоя се е забъркал с кво ли не. Журналистиката му е последното :D :DКато гледам на кви викате журналисти *** е страх весник да си купя :D :D
11
0
 
0
 
! Отговори
tolkin преди 15 години
И ето че настъпи най-страшният ден в средната земя денят, в който окото на Саурон се обърна към малкото хора, който все още говореха, за да им отнеме последната свобода. Той искаше човеците да нямат езици, защото бяха *** слуги, които трябва само да работят за него и да плащат данъци. Вдигаха много излишен шум и разстройваха съня Му. Техните гласове отекваха в сауронските покои и правеха делата Му да се разчуват, а рикошета на думите осветяваше лицето Му. Не трябваше да остане никой да говори и знае за мръсните дела сауронови.Всеки, който посмееше да Го назове, биваше посечен. Низгулите размахаха своите чукове и бухалки. Черните им мантии заблестяха окичени с лицемерния герб, лицата им под качулките бяха безплътни, но избълваха зловонието на смъртта. Костите на хората, които говореха най-силно, пращяха най-силно и се пръскаха в локви от кръв. Другите говореха тихо в своите колиби, но Той ги чуваше, а низгулите тропаха с железни копита на вратите на жертвите Му. Тези, които все още имаха езици, говореха плахо и не назоваваха името Му, а Той им подхвърляше от своите трохи, за да бъдат устите им заети с друго. Никое честно слово и дума не беше пожалено. Човеците вече бяха в дрипи и останките от честта им се търкаляха в миналото. Искаха да извикат, но писъкът остана дълбоко в пазвите им, защото нещо ги душеше за гърлата с кокалести пръсти и колкото се мъчеха да вдъхнат въздух, толкова в тях се вливаше мазната течност на СТРАХА. СТРАХЪТ изпълни сърцата им, а Саурон спечели последната битка, защото това беше последната битка. Небето се затвори и в лепкавите мазутени облаци изгря отново (пред очите на тези, на които бяха останали очи) огнената Му звезда.
10
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 15 години
О... божеее божее.......Грамотни журналисти имаме, които всичко ДИГАТ !!!! Митьо Крика им завижда, щото не може да ДИГА като тях :))))))))
9
0
 
0
 
! Отговори
spass преди 15 години
ДОЛУ ПРАВИТЕЛСТВОТО!!!
8
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Вижте лицата от репортажа, а уж плюл по БСП. Нямаше други - колегата от Стандарт и Новинар. Ех, спомени, спомени първо работил за Мултигруп, пък после в Стандарт - официоза на хайтек мафията представлявана от Трон, с натрапчиво еврейско присъствие по онова време, сега изживяващо се като велик спец по хай тек и организатор на българо-американски форуми. Не стига това ми и скромен съдружник на CD пират и търговец на оръжие, а сега лежи пребит от мафията, и ред червени "интелектуалци" ронят сълзи. Боже, боже -както казал Моканина - колко мъка има по този свят, боже! А лошото е, че преди месеци и бялата лястовица показаха в едно българско село, така, че май спасение няма.
7
0
 
0
 
! Отговори
кадесето преди 15 години
ТОЗИ НА ВИДЕОТО ДО СЕГА ЗАЩО НИКОЙ НЕ ГО Е ПИПНАЛ И С ПАЧЕ ПЕРО?ЕДИ,СЪВЕСТА НА БЪЛГАРИЯ!КУЗЕЛИЧ!НИЦ ПА БОЦ!НА ЛУКСОЗНИТЕ БАТКОВЦИТЕ МУТРИ ПОДАРЯВАТ BMW И МАРЦЕДЕСИ!ТЪРГОВЕЦЪТ НА 7.62мм.И ДРУГИ КАЛИБРИ ИЗЖИВЯВАЩТ СЕ СЕГА КАТО КРУПЕН БИЗНЕСМЕН С БЯЛА ЯКИЧКА МЛ. МУТАФЧИЙСКИ ПОДАРИЛ НА ОГНЯНЧО ДЖИП BMW!В ЗНАК НА НЕЖНА ДРУЖБА,ДА НЕ ХОДИ ПЕШ ИЛИ ТАКА СЕ КУПУВАТ ЕНИЧАРСКИ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ ***!
6
0
 
0
 
! Отговори
Q преди 15 години
Glasuvaha deklaracia i si izmiha racete - bili "sapri4stni"
5
0
 
0
 
! Отговори
bebo преди 15 години
Още един тест(пореден) за управляващите. Един джентълмен, който е на власт, и не успее да се справи с това, просто си отива достойно. Да видим дали има професионалисти и джентълмени във властта! Дано, много ми се ще да е така! Успех! А са човека - съжалявам страшно. дано близките му да са силни по дун и той да има късмет да се оправи! Впрочем - някоя камера не е ли записала нещо? (това беше просто една идея)
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
nomer 3, mnogo si prilichate s horata ot frognews.. не сте репортери, но искате да излеете злобата си. И за това го правите непрофесионално! Разкритията за момента са само в главите на хора като вас, всичко друго са пълни глупости...
3
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
Номер 2 има много какво да се направи. Лошото е че сега като дойдат пак избори пак ще си изберем БСП, ДПС, НДСВ да ни управляват, лошото е че после пак само ще мрънкаме. Ако бях журналист точно сега мисля че щеше да бъде момента да публикувам всяка неудобна информация която имам за управляващите ни, точно сега ще ги е страх да направят нещо повече освен само да се заканват. Жалко че не съм журналист, но все пак си имам и аз начини да им разбирам и публикувам мръсната информация някъде. За всички журналисти, дерзайте и всички сме с вас точно в този момент! Най - вече сме с Оги де! Дано наистина станем свидетели в близките няколко дена на някакво по хубаво разкритие, но това само времето ще го покаже. Още веднъж да си кажа, че стискаме палци и сме с вас всички, и ако се наложи да скачаме както преди 11 години пред парламента - ще го направим и това, само че този път ще искаме и СЪД!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
какво повече може да се добави?...това е реалността.