Румен Динев - Dexter прегазен от влак преди 2 месеца

Трупът му е бил в моргата в столицата
13 окт 2008 08:20,
84
Румен Динев - Dexter прегазен от влак преди 2 месеца
Снимка: БГНЕС

Фотографът Румен Динев, известен като Dexter, е бил премазан от влак на 21 юли тази година, деня, в който изчезна и близки и приятели започнаха да го издирват, съобщава вестник "24 часа".

60 денонощия обаче чиновник от Транспортна полиция не е отбелязал мъртвеца в базата данни с трупове с неустановена самоличност на МВР. Така два месеца близките на 28-годишния фотограф Румен Динев трепереха за съдбата му, а трупът му през това време е бил в моргата в столицата.

Скандалното развитие на случая става много изненадващо на 19 септември. Ден по-рано служителят от Транспортната полиция вкарва в компютъра данните за млад мъж, блъснат от влак край гара Костенец.

Издирвачите правят бърза проверка и решават, че е твърде вероятно мъртвият да е Румен Динев. На следващия ден те се обаждат на баща му Димитър и му показват три снимки, за да разпознае сина си.

Трупът е бил жестоко обезобразен от удара и поради тази причина на близките са показани само три снимки. Родителите казват, че най-вероятно става дума за сина им.

Двамата родители дават кръвна проба за ДНК експертиза. Дни по-късно тя е готова и потвърждава, че става въпрос за техния син.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
доналд дък преди 15 години
ужас!!!!!!!! горкото момче как е станало вси4ко това? а пежото трябва тъпата полиция да си поразмърда *** кой е паркирал колата а този steffo steffi или как беше много ме озадачава.според мен по един или друг начин той е забъркан във всичко това и има пръст в тази афера абе въобще не му е чиста работата
82
0
 
0
 
! Отговори
Bob преди 15 години
...но ще има ли ефект...? Какво стана със сестрите Белнейски???
81
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И аз се присъединявам към мнението на всички НЕвярващи в абсурдната версия за "нещастния случай" с Румен Динев!!!Обичам изкуството в различните му форми, в това число и фотографията, и от години с удоволствие следя творбите на някои фотографи. Dexter БЕШЕ един от тях... Затова и се чувствам съпричастна към болката от загубата му и искам да се направи всичко ВЪЗМОЖНО И НЕВЪЗМОЖНО, за да се разкрие УБИЙСТВОТО МУ! (Както по принцип би било редно да се прави, но за съжаление пипалата на корумпираността, безхаберието и бездушието са огромни!...) Защото за всички ни е видно, че това не е самоубийство!!!.... Бог да прости момчето и да даде мир и утеха на семейството му!!!!!Абсолютно подкрепям N:79 относно идеята за създаването на медийна кампания!!!Всички сме Хора, Българи И КАТО ТАКИВА СМЕ ДЛЪЖНИ ДА НЕ ОСТАВЯМЕ НЕЩАТА ДА БЪДАТ ПОТУЛЕНИ! Защото иначе всеки от нас може да излезе сутринта и да се прибере разфасован у дома след 2-3 месеца....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
80
0
 
0
 
! Отговори
Колега преди 15 години
Жалко, много жалко! Поднасям най-искрените си суболезнования на всички близки и опечалени! Познавах го лично, бяхме колеги в университета, не приятели, просто колеги. Беше малко странен и леко отнесен, но добър човек. Още не мога да повярвам, че е мъртъв. До вчера си мислех, че е заминал нанякъде без да се обади на близките си, доколкото го познавам беше способен на това. Определено отказвам да приема версията "самоубийство", не само защото има прекалено много странни обстоятелства, просто Румен не беше такъв човек. Не заслужаваше да умира така, никой не заслужава да умре толкова млад! Дано поне виновните си платят за греховете, не че това ще го върне, но поне ще бъде някаква утеха за близките.
79
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да, ще си излезе от дома, ще остави колата на автомивка за 40 дена и ще тръгне пеш по Цариградско към Пловдив, където след 70 км ще спре да почине на релсите, докато влака маневрира покрай гарата... документите и телефона обаче са изпаднали по пътя.... И няма разследване, няма проверка за изчезнали хора, служителят (безименен естествено) е спал кофти предния ден и е "забравил" да запише труп в базата данни.... Все едно машиниста да занрави да спре влак на гарата или пилота да забрави да приземи самолета.... Това е толкова нагласена работа, че чак е нереално да е толкова безхаберно нагласена..... И сега ако няма разследване под лупа, то не знам какво трябва да стане за да се поразсъни заспалия умник у българина..... Мир на праха на момчето, съболезнования на всички негови познати!! Не бива да се оставят нещата така да утихнат. Акцията с разгласяване на веста за изчезването и снимката по улиците беше много добра... Сега трябва да се раздуха медийна кампания, за да се установят обстоятелствата по смъртта на момчето. Защото иначе всеки от нас може да излезе сутринта и да се прибере разфасован у дома след 2-3 месеца.... Трябва да се преведе историята на колкото се може повече езици и да се разпространи и у чуждите медии историята на Декстер.... Не че обикновените хора трябва да се оставят да ги блъскат влаковете все едно са се приземили от космоса току-що, но все пак става въпрос за млад, интелигентен човек, известен най-малкото във фотографските сайтове в една страна членка на EU, през 21 век.... Това ако не се разплете незнам.... нямам идея как да вярвам в каквото и да е в тази държава....
78
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Нещастен случай!??? Абсурд! Не, че се съмнявам, че в нашата полиция едно очевидно убийство може да мине в графата "нещастен случай".... Може и още как! Но освен убийство тук има и съучастие в прикриването на фактите от страна на държавни служители. Не е немарливост, прекалено много хора са знаели - служители на гарата, полиция, служители на съдебна медицина от моргата и т.н. Така ли никой не се светна за три месеца? Прекалено много беше експониран случая ... дори и баба ми, която нито телевизия гледа, нито вестници чете, знаеше за изчезването на Декстър, защото е видяла обявление на пазара.И какво значи, че някакъв си чиновник от жп-то забравил да отбележи в документацията намерен труп на релсите??? Че само негов прерогатив ли е това? Ами нали при тези случаи се вика полиция, викат се съдебни медици...нали служителите на тези служби също правят протокол, също си имат документация. Нали си има канален ред, по който се реагира в подобни ситуации... или ако служителите на жп намерят починал човек на релсите, най-нормалното е на добра воля да го закарат в бизката морга и да чакат някой да го потърси там. А после да напишат протокол, за да оведомят обществеността. А тези в моргата - глухи и слепи! Ми не става така, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
77
0
 
0
 
! Отговори
a преди 15 години
За мен е ясно едно-Румен е убит ! ! ! Закаран на релсите- все още жив или убит преди това,но убит ! ! ! Убийците са платили и плащат на хората,от които зависи този случай да бъде превърнат в самоубийство или нещастен инцидент. Без доказателства,свидетели и следи ! ! !НЕ НИ ПРАВЕТЕ НА *** ! ! !
76
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Колко тъжно! Но хората са прави, в тази история има нещо гнило! Снимките му са разлепени из цяла София, а полицията дори не си е направила труда да провери в моргата?! Хм... тук нещо определено не се вързва! Освен това, според информацията е пътувал с колата си и в началото и колата липсваше, после изведнъж се "появи" на някаква бензиностанция в Младост, а тялото на горкия човек уж е намерено около Костенец. Как е стигнал до там и защо? Ако е смятал да снима нещо, съвсем логично щеше да иде с колата си, а не да я остави в Младост... доста стнанно. Абе, полицията ще има много работа, само дано някой ден успеят да разберат истината. Това няма да върне Dexter, но поне ако има виновни ще си получат наказанието.Горките му родители! Моите най-искрени съболезнования.
75
0
 
0
 
! Отговори
amon преди 15 години
ей ,я се опомнете бе писачи... забравихте ,че е загинал млад човек и вместо да изкажем съболезнования почнахте с обичайните си изводи за вината на президента , на Мао ,на глобалното затопляне и на Топлофикация ... баси и ненормалниците има тук .... басирам се ,че тези които имат теория за всичко са или безработни или бачкат за 100 лева някъде...освен това са убедени,че са най-умните хора в държавата ,но просто президента им е виновен,че са недоразбрани и недооценени ... и чакат майка им да донесе пенсията ,да платят нета и да почнат да ръсят едни и същи простотии във всички форуми ... Лека му пръст на момчето и моите най-искрени съболезнования на близите му .
74
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Силует, напречно лежащ върху релсите, виждат машинистите във влак 10 116 пред гара Костенец. Датата е 21 юли, часът - след 21. Машинистът задействал свирката и скочил върху спирачките, но човекът не реагирал и влакът се ударил в него. Това съобщават от БДЖ за инцидента преди два месеца, който едва сега бе свързан по зловещ начин с изчезването на фотографа Румен Динев-Dexter. 21 юли е денят, в който се подпали и изгоря електричка 10 116 при гара Прослав до Пловдив, припомня "24 часа". Тогава пътниците са превозвани с автобуси между Пловдив и Тодор Каблешков, защото движението било блокирано. От там се качват отново на влак. Тъкмо той се блъска в тялото, което е било напречно на релсите.Близките на Румен Динев не вярват, че той се е самоубил. Те смятат, че младият мъж е бил убит преди това и хвърлен върху релсите, за да се прикрият следите от престъплението.На същото мнение са и повечето участници във фотофорума, които коментират от вчера странния инцидент. Самият Dexter е влизал във форума в деня на смъртта си и е споделял с приятели оптимистични неща. От МВР вече се застраховаха, че са готови за дисциплинарно наказание, ако се окаже, че техен служител е виновен данните за катастрофата да се вкарат в информационния масив с цели 60 денонощия закъснение. /БЛИЦ
73
0
 
0
 
! Отговори
q10 преди 15 години
Истината никога няма да излезе наяве-в това трябва да сте напълно сигурни-жалко за родителите за момчето,неиживяло живота си-добре е поне,че родителите му могат да го погребат и да ходят на гроба му, за да си изплачат мъката.Г-н Президент какво ще кажете,ако това се случи с някой от двамата ви сина,или това при вас не може да се случи,защото ги пазят добре и защото са добри момчета и не се занимават с неща, с които може би въпросният младеж се е занимавал,за да изплува от блатото и да се окаже по-близо до вашите синове.
72
0
 
0
 
! Отговори
policeman преди 15 години
Искам да споделя нещо с вас. Възможно е да е бил блъснат от автомобил, и хората вътре да са го завлекли до жп линия или нещо подобно, лошото е, че като няма свидетели и цяла българия да иска нищо няма да стане. Горкия човек, ако не бяха минали 60 дни, можеше нещо някъде да излезе, някой да е видял нещо, чул, може да са съвпадения, може да са много пари. Може и да е власт. Само ще ви кажа, че мноог често умишлени птп-а с кортежи на президент и други вип-персони изобщо не се споменават като инциденти. За мен лошото е едно - отноов ще бъде оплюта институцията , в която работя със желание и хъс. А за всички ни лошото е, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ЖИВОТА НИ НЕ Е ЗАЩИТЕН. моите съболезнования на близките и роднините. Стойчев
71
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Лека му пръст на човека :( Силно се надявам това всичко да е фарс и просто да е изчезнал някъде в друга държава..
70
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
пълни глупости - премазан, пълни глупости ...заличено е
69
0
 
0
 
! Отговори
дес преди 15 години
но както става често, има някой или някои, които не искат да се разбере истината и знаят начините, по които такова престъпление да се потули. Жалко за човека, трагедия е когато човек на 28 години намира смъртта си.
68
0
 
0
 
! Отговори
iskam kuche преди 15 години
Чвека си е заминал вече , няма как да се противодейства на това. Аз искам да знам с какво ще накажат този добросъвестен чиновник който 2 месеца не е казал на родителите на Румен , че детето им не е изчезнало ами е умряло.
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Следя цялата история още от когато Румен изчезна...потресена съм!!! Трябва нещо да се направи, защото ще продължава всеки да си прави каквото си поиска ..... ясно е, че всичко е инсценировка, по скалъпено не можаха просто да го измислят....Абсурдистан!Дано някой ден хората, които са му причинили това да си получат заслуженото!Мир на праха му
66
0
 
0
 
! Отговори
ЛОГОСА преди 15 години
Тази история наистина смърди отвсякъде, най вече на Убийство по Окултни причини.Изглежда някой се опитва да блокира Биогенна зона Костенец.Преди 23 години без малко да умра на ЖП прелеза с двойна ЖП линия преди Костенец когато се идва от София.Изкарах късмет ,че управлявах Фиат 126р и колата след засилване преди прелеза успя да прелети над релсите.Какво визуализирах после пред Автосервиза в началото на Костенец още не съм забравил.Изглежда има някакъв портал там. На който му стиска и има интерес към филми на ужасите може да пробва активиране на визуализацията като просто запали клечка кибрит произведен от фирма ПЛАМ - Костенец.Няма гаранция ,че всеки ще види, защото се изисква някакъв минимален праг от менталност.
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
64,не се затормозявай с непонятни работи за тебе,тепърва трябва да ти обясняваме,че има и други начини за предвижване.. Отвори си книжката и оцветявай...
64
0
 
0
 
! Отговори
нищто не разбирам преди 15 години
колата в младост а него го блъска влак баси