Мания по независимост

Виж най-горещите заглавия от американското независимо кино, които идват на 22-рата Киномания
18 окт 2008 14:49,
Мания по независимост
Мики Рурк в "Кечистът" на Дарън Аронофски. Снимка: Киномания

Киномания започва и след като вече знаем какво ще гледаме на откриването, както и някои от най-ексклузивните заглавия, вече са обявени и някои от най-интересните филми от програмата “Американско независимо кино”.

Тя ще ни предостави шанса да гледаме най-успешните продукции в последните 2 години, доказали успеха и качествата си на международни фестивали и преминали проверката на световната публика.

Конкретен пример за това е носителят на "Златен лъв" от Венеция ’08 – "Кечистът" на Дарън Аронофски ("Реквием за една мечта", "Изворът на живота") с Мики Рурк в главната роля.

Той разказва за Ранди Робинсън, който някога е бил Звездата на кеча, но след преживян инфаркт лекарите са му забранили да мисли за връщане на ринга.

Вместо да се бие, Ранди работи в супермаркет и се грижи за дъщеря си (Евън Рейчъл Ууд) и за изграждане на здрава връзка с единствената си приятелка – стриптийзьорката Касиди (Мариса Томей).

“Кечистът” не е история за изгубената младост, а изключително завръщане към американската култура на 80-те.

На Киномания ще гледаме и новия филм на Мишел Гондри (“Науката за съня”) - Bе Kind Rewind.

Виж трейлъра и пълната информация за него тук!

Във филма актьорите Джак Блек, Мос Деф, Дани Глоувър и Миа Фароу участват в следващата му странна история. В нея мозъкът на младеж излъчва странни магнитни вълни.

Те са толкова силни, че успяват да развалят касетите във видеотеката на негов приятел. За да не разочароват най-вярната си клиентка - възрастна дама с признаци на деменция, те решават да направят римейк на унищожените филми.

Развален английски” е дебютният филм на Зоуи Касаветис (дъщерята на режисьора Джон Касаветис и актрисата Джина Роуландс), представен на фестивала Сънданс и на Московския фестивал.

Във филма жена, която вече наближава 40-те, е в обичайните за тази възраст душевни терзания. Докато всички около нея или имат връзки, или са женени и с деца, тя тепърва трябва да открива любовта...

Виж трейлъра и пълната информация за него тук!

Сред шедьоврите на американското независимо кино, които ще бъдат показани у нас, са два филма на режисьора Уейн Уон – “Принцесата от Небраска” и “Хиляда години молитви” – носители на редица престижни кинонагради.

Виж трейлъри и пълната информация за тях тук!

От майстора на добрите сценарии – Дейвид Мамет, на 22-рото издание на Киномания ще бъде показан филмът “Червен колан” (на който Мамет освен сценарист е и режисьор). Заглавието съвсем не е случайно, просто в историята са намесени бойните изкуства.

Виж трейлъра и пълната информация за него тук!

Едно от изкусителните предложения на американското независимо кино е "Пунт" – филмът, получил специалната награда Сънданс ’08 за актьорски състав.

Виж трейлъра и пълната информация за него тук!

Под режисьорското ръководство на Кларк Грег, актьорите Сам Рокуел, Кели Макдоналд и Анджелика Хюстън успяват да съживят за голям екран книгата на култовия писател Чък Паланюк ("Боен клуб").

Сюжетът е за пристрастен към секса дребен мошеник, който плаща болничните сметки на майка си, като осребрява симпатиите на хората, спасили ги от задушаване.

Ще видим още два изключителни филма с признания от меката на независимите – Сънданс – “Замръзнала река” на Кортни Хънт (Сънданс’08) и зрителския фаворит за тази година – “Щуро” на режисьора Джонатан Ливайн с Фамке Янсен и обаятелния Бен Кингсли.

Последно ще издадем, че ще видим “Забулено” – филм на Алън Бол с прекрасните Тони Колет, Мария Бело и Еърън Екхарт, които ни разказват историята на 13-годишна американка от арабски произход, която преживява сексуалното си съзряване, докато се бори с расизма и лицемерието на съседите си от предградието, в което живее. 

Подробна информация и трейлъри на всички филми ще намерите в блога за изкуства на Dnes.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание