Генерал Борисов в подкрепа с половин уста за Възродителния процес

"Няма събитие или факт, от които да се срамувам. Всички бяхме по тези места в Лудогорието, прибирах реколтата. Аз се гордея с участието си тогава", обяви настоящият кмет
31 окт 2008 09:09,
171
Генерал Борисов в подкрепа с половин уста за Възродителния процес
Снимка: Булфото

"Много услужливо някои започват да говорят, че аз съм участвал във Възродителния процес", каза пред bTV кметът на София Бойко Борисов.

"Още преди 7 г. аз обясних включително и на тогавашния министър Мехмед Дикме, че аз тогава бях млад офицер от МВР и всички бяхме по тези места в Лудогорието", обясни кметът.

Борисов допълни, че тогава били пратени да прибират реколтата.

"Няма събитие или факт, от които да се срамувам. Аз се гордея с участието си тогава и от Дулово заминах на световното първенство по карате в Лондон", каза той.

"Моето мнение за Възродителния процес е, че беше поредното лошо решение. Трябваше да стане по-обмислено и по-безболезнено, например като в САЩ, първото име на децата, които се раждат, да бъде българско и това да стане постепенно. Тогава можеше към имената да се сложи по едно "-ов". Например Мехмед да стане Мехмедов", обясни позицията си Борисов.

Той бе категоричен, че веднъж завинаги трябва да стане ясно, че в България има български граждани, а в Турция има турски граждани.

"Аз не съм шмекер, за да се чудя срещу какъв шмекер ще изляза. Целта е всички опозиционни партии да говорят в един глас и да загубят лицето си", е мнението на лидера на ГЕРБ.

За пореден път Борисов обяви, че партията му е единствената, която говори, че няма да се коалира с ДПС.

"Станишев, който е премиер благодарение на партията на Доган, казва, че като искаме да извадим ДПС от властта, това е игра с огъня. Другият адвокат (на ДПС, бел. ред.) - Първанов, казва, че етническият пожар се гаси трудно. А ние само искаме да извадим ДПС от властта, подчерта Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
0
 
! Отговори
Волен Сидеров преди 14 години
Ти .адино когато са те пратили на съзтезание в Лондон,колко скромни души си изгорил за това и си ги пратил на бесилото или на явна смърт в Беленския затвор..!Тия хора към които си се хвърлил с ярост от груба сила от бойни изкуства и злоба ,сигурен съм че са разбирали и разбират по добре от всички ,езика на толерантността, човеколюбието, демокрацията и цивилизацията.Поотношение с познанието ти спрямо Америка,Турция и която друга страна ,си бос,гола вода,та ти не познаваш собствената си страна а правиш сравнение за вълка и змията че са от един раздел..животни!И си намерил с кой да споделиш негативните си изводи-с един бивш възродител и изменник на народа си...
169
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НЕ НА РАСИЗМА ОТ СТРАНА НА ТУРЦИ СПРЯМО БЪЛГАРИ И ТО В СОБСТВЕНАТА ИМ ДЪРЖАВА!!!
168
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НЕ НА РАСИЗМА!
167
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
до163.А бе *** периш се че си турчин а обичаш БГ,учиш в Амстердам що не учиш в Анадола при твоите побратими,я млъквай видяхте хубавото в БГ и не ви се иска да живеете в Турция.
166
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
до162. Въпроса е да се избере по-малкото зло. А от тези в момента по-голямо зло няма. Така че остават тези които не управляват в момента, тоет Генерала. Какво ви е страх толкова от него, няма да ви репресира вас туците, спокойно. Може да репресира доган но той си е престъпник и заслужава затвор.до163. Никой не те мрази защото си турчин (освен някой крайни националисти ама тях ги има навсякъде). Не ми казвай че в Германия всички обичат турците безрезервно. Българите мразят доган и неговата частна партия, българите мразят това което доган прави с държавата, също мразят и бсп че му позволиха.
165
0
 
0
 
! Отговори
Германеца преди 15 години
Живея в Германия от 20 години.Имам колеги турци от Турция.Според тях нашите турци не били турци,говорели неразбираем за тях език,не турски! Ха сега ,де.... Пример изселници германци от Русия, за немците това са руснаци,за руснаците това са немци...
164
0
 
0
 
! Отговори
Robert Ne Diro преди 15 години
Бат Бойко е поредният *** на т.н. БГ преход, нещо повече, той олицетворява ЧАЛГИЗИРАНЕТО на БГ обществото! Айде всички на ЧАЛГАТА!
163
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Какво ми са правите бе .. били са против ДПС, като видяхте че всички ще гласуват пак за Ахмед Доган ся взехте да не мразите турците а само ДПС стига глупости майна, нас не ние страх от АТАКА защото знаем кои му е спонсора - ГЕРБ ще ни помогне да спечелим да знаете, турчин съм в момента съм студент в Амстердам, и си обичам БГ не съм наранявал никой БЪЛГАРИН с тежка дума аз съм неразделна част от БЪЛГАРИЯ, нямам никаква вина за тез 5 века с извинение.. етническо напражение няма, не съм с промит мозък .. но определено всички ние ще гласуваме пак за ДПС само за тва че непрекъснато ни мразите.. боли ме оная работа кой как живеел или пък какво ще напишете за това дето съм писал, И НИКОЙ ДА НЕ МИ КАЖЕ, ЧЕ АКО Е НА ВЛАСТ НЯМА ДА КРАДЕ ! ЧОВЕК ВИНАГИ ИСКА ТОВА КОЕТО НЯМА ! ИСКА ОЩЕ И ОЩЕ .. неможе хората в БГ да чакат на готово всяка вечер да си пият ракийката.. и хоп като не им са бачка да са им виновни партиите, турците, американците !
162
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тогава ти кажи за кого да гласуваме,посочими една хубава партия???
161
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
шматка недей лъга хората става точно обратното от Бекри на Бисер,все нещто не си разбрал навремето как беше турчен щте видишли в университетите,мвр,лесничей.домакин,бригадир,начал ник,директор и.т.н.НЯМА ПОВЕЧЕ КАКВО ДА ГОВОРИМ
160
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какви хора какво ги правиш? Незнам? Ама само не ме заплашвай защото ме разсмиваш. Сигурно си голям килър, много ме е страх да не ми направиш нещо. За твое сведение аз работя с чужденци включително и турци (от Турция) така че имам наблюдения. Даже знам малко турски. Какво искаш да кажеш с това че имало богати турци в Европа не мога да разбера. И това за прасето, аз лично не коля прасе но ти казваш ВИЕ, явно не си българин. Отивай да гласуваш за доган и не ни занимавай с твоите проблеми.
159
0
 
0
 
! Отговори
72 преди 15 години
Каква е държавната политика на Турция към коренното население на завладяната от тях територия в Азиатската част? Кюрдите за какви ги смятат там и какви права имат? И с какво право ги третират като такива? Рушветчийството откъде идва? какво по - лошо от еничарството? какво е станало с тракийските изселници, с техните имоти и т.н.? Обезщетени ли са наследниците - какво прави президент и премиер за това? Едно голямо НИЩО!
158
0
 
0
 
! Отговори
родопчо преди 15 години
В гр.Рудозем в книжарниица се продава Българо -арабски разговорник. В гр. Доспат в горското за да постъпиш на работа трябва да си смениш именето от Бисер на Бекри. Гоце ги знае тези работи .Водищия го офицер ,от ДС,му казва какво да говори. Остава .... Просто гласувайте.
157
0
 
0
 
! Отговори
do 149 преди 15 години
Ти нямаш акъл колкото на една кокошка,като теб хора знаешли кво ги правя.. обаче не на приказки!Първо научи какво е ислям,младите турци били ги жал за аганцата и то на БАЙРАМА,обличали се като западняците ало една от наи-качествените дрехи от къде идват Турция! В западна Европа знаешли кви богати турци има с 1000-3000 работника,ха кажими каде си видял тъкав българин или те само друго могат да вършат чурулеско и проституция!и вие кво колите на празниците ПРАСЕ наи-грозното животно *** като теб 149
156
0
 
0
 
! Отговори
дено хърсъзина преди 15 години
Браво бойко ние простите народ сме с тебе. идваме с целата простотия. ние немаме друго кво да дадеме. само ти мое да ни разбираш. тиси като нас тиси един от нас...
155
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Към националистите дето ги сърби...Не си мислете ,че вашите деца и близки няма да пострадат.Незнам защо но все си мислите ,че само вие ще удряте а другия ще е с вързани ръце.Така ,че избиите си го от главата тази глупост.Не накаляваите ислишно и така истрадалата ни страна.Бъдете маалко поне човечни.Опитаите се да уважавате ценностите и културата и на другите,за да бъдете уважавани и вие.
154
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ТОЯ ПА *** ПО ВРЕМЕТО НА ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС БИЛ В РАЗГРАДСКИЯ РЕГИОН И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ХОДИЛ ДА БЕРЕ ДОМАТИ ОТ ПОЛЕТО ?? - ЕЙ ЛЪЖЕЦ БРЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ
153
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Bojko e prav za dve nesta. Kakvoto e bilo e bilo - 1-vo. 2-ro Tova e BG. Kojto iska da jivee v neja spazva zakonite i bulgarskata kultura. Neka imat izvunchasovi uroci po turski, romski, armenski, grutski... ima si BG programa. Nikakvi privilegii - za jilista, rabota i obrazovanie. Religiata - otdelno ot durjavata. I na kojto ne mu haresva - kufara i putja. Tova ne e krajnost - tova e durjava.
152
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
колко години ни манипулират от радни страни, че ДПС не е етническа партия, а сега както и да оценяваш всички изказвания, извода е един - никой не отрича, че ДПС е етническа партия. Но се пита тогава къде остава конституцията, според която такава партия няма право на съществуване? То и делото в конституционни съд от преди много години е мътно и недокрай решено, но никой не напира в момента към Конституционния съд. Защо? Май всички наши политици в една или друга степен, по една или друга причина ги устройва това положение. Горе долу по нашата поговорка - ритат се атовете, нно страдат магаретата. Та нашите "политици" май съвсем се самозабравиха - като се започне с новоизлюпения СДС-ар Юруков и неговите далавери и се стигне до свръхнахалството на Доган с неговата лятяща чиния. Всъщност това може и да не е толкова зле - според друга наша поговорка една въшка като се наяде излиза на челото, за да я цапне някой.Но аз се увлякох. Накрая само ще подчертая, че колкото и да се развихрят антибългарите, парашута им няма да се отвори. Българите сме натрупали достатъчно мъдрост през вековете и до етнически срив няма да ни докарат. Жалко само за проблемите, които създават на всички нормални български граждани. И колкото по-бързо изметем тези антибългарски тарикати-келеперджии от властта, толкова по-добре за всички /дори и за тях/.
151
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Ние, българите, сме толкова прями и открити, с толкова странни извисявания /и то не келепирджийски/ и с толкова падения /без да изпадаме в крайно озлобление/, че си оставаме загадка за агресивно-келерджийско -егоистично настроения свят, поддал се на юдейската инфилтрация, но запазил христианската си перспектива /която впрочем е неизбежна/. Става дума за всички наследници на протобългарите - от заддунавска България до Татарстан и Чувашия, структурирали на практика пространството от Алпите до Урал /че и зад него/, подобно на викингите, структурирали пространството от Алпите до Британия.А сега конкретно за случая. Забележете как тайно, подмолно, кога скокообразно, кога полека, някой умишлено нагнетява етническо напрежение у нас, подобно на много други места. По време на комунизма възродителния процес се провали и основната причина е пасивната съпротива на основната част от българите. Сега, 20 години по-късно антибългарския тарикат Андрей Райчев вменява тежка вина на българския етнос по отношение на турския етнос. По всяка нормална логика и според нашата конституция той е за съд, а не за медийнопропагандно светило. Доган, за когото се говори, че е татароциганин /от кримските татари, не от нашите казански/, отдавна говори какви ли не обидни неща и прави самопризнания за обръчи от фирми и корупция, но за жълти стотинки разни клакьори го величаят като най големия политик на прехода, вместо да му посочат пътя към следствието. И оставете какво е отмъкнал и ориенталската му демонстрация на власт и охолство, той пречи и на турския етнос, и на българския етнос за нормалното им развитие и европейска интеграция. Други като Гоце еволюираха от върли националисти и антинатовци и приляват на един глас с Доган и Паси. Хайде, за Паси и Станишев е ясно, те поне са първо евреи, но много други? - всъщност за келепир какво ли не се прави. Дори Борисов започна да се изцепва с желанието си да яхне етническата вълна. Не казвам, че не е отчасти прав, ама да не лъготи за участието си във възродителния процес. Пазил реколтата! - хайде де, кога друг път специални части са пазили реколтата и къде другаде, освен в смесените райони по време на преименоването. А от там отишъл направо в Лондон като каратист! - а бе стига с това карате, аз навремето бях в разширения национален отбор по джудо, дори известно време съм тренирал карате в неговия прехвален милиционерски отбор докато учих математика и знам каква беше там средата и как влияеше на трениращите - накратко пълна отврат! Но на него това си му е вроден талант - да служи. И на БКП, и на Живков, И на Сакскубургготски, и на МВР, и на новия голям брат и същевременно да се хвали с дребни подробности от биографията си - от това, че имал дядо земеделец до каратето.