Бойко, млъкни!

"С всички свои изказвания досега произведе сериозни гафове и лъжи", заяви Георги Първанов
31 окт 2008 16:18,
211
Бойко, млъкни!
Снимка: Булфото

"Ако спекулирането с етническите въпроси стане ядро на предизборните дебати, нищо добро не ни чака", предупреди президентът Георги Първанов.

Държавният глава призова столичния кмет да се извини за коментара за Възродителния процес, защото по думите му това вече може да създаде етническо напрежение.

"Възродителният процес не е просто сгрешен в целите си, както твърди Борисов. Целите на Възродителния процес са в създаването на етнически хомогенна нация", посочи президентът.

Попитан за тезите за сценарий за създаване на етническо напрежение в страната, президентът Първанов каза, че няма такъв. 

"Представете си, че в съседните нам страни някой реши да преименува българите, да им сложи имена, различни от нашата именна традиция. Това вече са сериозни въпроси", заяви той.

Държавният глава отново посочи, че съществуват неписани правила в рамките на етническия модел, като най-важното е да не се спекулира с етнически въпроси в политическия дебат.

На въпроса дали се смята за адвокат на лидера на ДПС Ахмед Доган, президентът отговори, че някой трябва да каже на Борисов, че има право да мълчи.

"Той с всички свои изказвания досега произведе сериозни гафове и сериозни лъжи", заяви Георги Първанов.

По-рано днес премиерът Сергей Станишев пък призова медиите да не насаждат етническо напрежение.

"Всяко поведение и говорене, което насажда етническо напрежение, е опасно. Притеснен съм от ескалацията на говорене на тази тема", обърна се към журналистите премиерът.

По думите му има и опит за демонизиране на ДПС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
0
 
! Отговори
batko преди 15 години
Здрасти!!! Дали някой твой сътрудник ще го чете или не- не знам !! Искам да ти кажа, че одобрявам действията ти, независимо, че се опитват да те представят като човек с неясно минало, брутален, не разбиращ от политика, несправящ се с настоящата си длъжност, всичкоразбиращ и т.н. Просто ги е страх от теб ! Другите мушмороци, дето управляват от Голямото Демократично Преразпределение на мощите нищо те направиха, освен да ни набутат силово в ЕС, който пък ги хвана, че лапат яко и неправомерно. Ти си карай както знаеш, защото такава държава се управлява с методи като твоите !!! Внимавай само за пължоците, дето ще ти се залепят предизборно !!! Те ще объркат работата и ще те дискредитират !!
209
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Гоце Седевчов....ТИ МЛЪКНИ......защото нито един европейски лидер не иска да говори с теб ...../и затова ходиш да откриваш националната кампания по събиране на шишарки/
208
0
 
0
 
! Отговори
До 206 преди 15 години
Поздравления за коментара!!!!
207
0
 
0
 
! Отговори
До 206 преди 15 години
Поздравления за коментара!!!!
206
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 15 години
"По делата им ще ги познаете..."На 01.11.2008г.(събота) във Варна, бе открит и още заседава "Велик събор на българите", на който присъстват 1100 души, в делегации от 28 страни!!! Събора учреди Асоциация на българите и избра "СВЕТОВЕН ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИТЕ", от 200 депутата(100 от страната и 100 от останалия свят)!!!ЕДНО ВИСШЕ ПРОЯВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ДУХ, ВОЛЯ ЗА ЖИВОТ, ЕДИНЕНИЕ И БЛАГАДЕНСТВИЕ!!!....И КАКВО НАПРАВИХА ПО-ПЪРВИТЕ МЪЖЕ ....Приветствие поднесоха Българския патриарх, Председателя на парламента, Министрите на културата и икономиката(браво), Кметовете на най-големите български градове-София и Варна.......И В СЪЩОТО ВРЕМЕ...Президента и Премиера, гледаха на частно "парти" гвардейските мажоретки, как им хвърлят гюбеци(като висша проява на мъжественост), след което президента отиде в неизвестно родопско село, за да открие "националната кампания по събиране на шишарки" и отправи ултиматум до Европейския съюз, незабавно да прати пари за Родопските села(само не се разбра, за всичките ли или само за неговите)...ДА, ВСИЧКИ СМЕ БЪЛГАРИ..., НО ОТНОВО ЯСНО СЕ ДЕЛИМ НА ПАТРИОТИ И ЕНИЧАРИ...
205
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бойко бил мутра,Волен бил фашист.Тогава делете се братя българи.Роете си партийките и фаворитите а през това време киряк стефчовци като Станишев и Гоце, водени за носа от Доган да определят живота Ви.Хак да му е на такъв завистлив и *** народ.
204
0
 
0
 
! Отговори
conservator преди 15 години
Не е сгрешен в целите си а в мотивите си. Отврат и покруса.Хвани единия и удари другия.
203
0
 
0
 
! Отговори
elvis 94 преди 15 години
SAMO MUTRI UPRAVLIAVAT BULGARIA OT 20 GODINI - SINOVE I DASHTERI NA BIVSHITE I SGASHNI PRIVILIGIROVANI. DA SI KRADEC ZNACHI DA SI NACIONALEN GEROI I ORDEN STARA PLANINA S ! VOLEN SIDEROV-KOVCHEJNIK NA ZNAME NA MIRA S LJUDMILA JIVKOVA,POSLE GLAVEN REDAKTOR NA DEMOKRACIA PRI IVAN KOSTOV-HVALESHE ETNICESKIA MODEL NA BULGARIA, SEGA - NACIONALIST, A VSASHNOST ONANIST! OSTANALITE NE PRAVIAT IZKLUCENIE!
202
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Американците казват за себе си афроамериканец.Нашите българо турци казват ,че са само турци Единствената държава ,която толерира създаването на турската държавност в света е Турция В нейното законодателство е записано ,че навсякъде по света турците имат право да си правят турска държава.Има ли предаване на новините в турция на български език?Има ли области в Турция в които се говори на български или се вее български флаг?Има ли населено място в Турция ,ъдето не можеш да си напазаруваш ,ако не говориш на турски.Стига доганчо ни е плашил с напрежения-от тях може само да се ***!
201
0
 
0
 
! Отговори
Един Българин преди 15 години
А бе и смяната на имената, и голямата екскурзия ги помня добре, бях достатъчно голям, но едно не разбрах. Защо след като всички турци, които заминаха за анадола с камиони покъщнина и доста пари и злато, след това се върнаха като *** и говореха, че България е тяхната родина? А всички помним с какви ругатни и клетви по наш адрес отпътуваха. Българин съм и ако съм на тяхно място, да живея в Турция и да ми сменят името, ще си отида в Родината и никога няма да се върна. Турци, Защо се върнахте в България?
200
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Какво ми са правите бе .. били са против ДПС, като видяхте че всички ще гласуват пак за Ахмед Доган ся взехте да не мразите турците а само ДПС стига глупости майна, нас не ние страх от АТАКА защото знаем кои му е спонсора - ГЕРБ ще ни помогне да спечелим да знаете, турчин съм в момента съм студент в Амстердам, и си обичам БГ не съм наранявал никой БЪЛГАРИН с тежка дума аз съм неразделна част от БЪЛГАРИЯ, нямам никаква вина за тез 5 века.. етническо напражение няма, не съм с промит мозък .. но определено всички ние ще гласуваме пак за ДПС само за тва че непрекъснато ни мразите.. боли ме оная работа кой как живеел ,какво бъдеще има или пък какво ще напишете за това дето съм писал, И НИКОЙ ДА НЕ МИ КАЖЕ, ЧЕ АКО Е НА ВЛАСТ НЯМА ДА КРАДЕ ! ЧОВЕК ВИНАГИ ИСКА ТОВА КОЕТО НЯМА ! ИСКА ОЩЕ И ОЩЕ .. неможе хората в БГ да чакат на готово всяка вечер да си пият ракийката.. и хоп като не им са бачка все някой им е виновен - партиите, турците, американците ! КОЙТО И ДА Е НА ВЛАСТ , НЯМА ДА ВИ НАПРАВИ БЪЛГАРИЯ - АНГЛИЯ (пример) ! гласът на народа няма значение .. върха ДС определя кой ще е на власт.. за когото искате гласувайте успех :)
199
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Този с трипера какво се е окумил на кадрото, гледа много стръвнишки.
198
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Говори, Бойко, говори! Всяка твоя дума е на място и е като балсам за душите български! А първанко е турска ***!
197
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Izvadete vsichki komentari ot tazi statiq i q daite na onaq mursha purvankata (narochno s malka bukva)... neka preceti kopeleto kakva e situaciqta. Ne Boiko e nasadil tazi etnicheska omraza, nie si q imame,mrazim turcite i ne ni e sram da si go priznavame...
196
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
РАЗБИРАМЕ ТЕ, С ТЕБ СМЕ! Само тоя Гуци-Гуци президент трябваше да го изметеш на изборите, щото е по-голям *** от софийския. Нищо, направил си грешка ще я поправиш мъжко момче си.
195
0
 
0
 
! Отговори
falco преди 15 години
Представете си, че в съседните нам страни някой реши да преименува българите, да им сложи имена, различни от нашата именна традиция. Това вече са сериозни въпроси", заяви той.Нима имената на българите в Турция,Гърция и най-вече в Сърбия не са сменени.Нима българите там не са вече тотално асимилирани.СМЪРТ ЗА ГОЦЕ,СТАНИШЕВ И ДОГАН
194
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И аз не искам комунист доносник да ми е президент.Не искам руснак,наследник на бивше партийно величие да ми е премиер,не искам турчин,чиито деди са клали моите да определя бъдещето на децата ми,не искам цар,чийто дядо е докарал безчет беди за народа ми да ме "оправя" за няколко стотини дни...не искам,ама за съжаление кошмарът превърнат в реалност продължава.Надежда има и тя е Бойко.Поне говори на моя език и говори истината.А от гоце ме е СРАМ.
193
0
 
0
 
! Отговори
Софиянец без кмет до преди 15 години
не искам Бойко Борисов, който е учил пък пожарниклък, да ми бъде кмет. Не съм привърженик на БСП, дори напротив, но нека бъдем обективни, в случая Георги Първанов е прав. От безбрежната си простотия Бойко Борисов сътвори поредния си гаф. Нека се научим на обективност и търпимост, да признаем доброто дори тогава, когато идва не от тези, на които симпатизираме.
192
0
 
0
 
! Отговори
gazarogo6o преди 15 години
Чета коментарите ви и не разбирам, защо никой не се сеща, че това с етническия модел е една игра на фона на една още по-голяма игра... Кога нещо се е случвало тук само заради интереса на България или Турция например ??? Няма и да се случи , ако някой от големите ни братя не иска това .....
191
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
shtoto ne si *** !!!I zashtoto ne kreshtish s noj v ryka - "smyrt na moderatorite..."togava oniq nqma napravqt nishto a shte ti se ogyzqt - taka sa sviknali - da gi