Спестовен, по-спестовен, Ники Василев!

"В условията на криза българският бизнес се нуждае от подкрепа", обяви министърът на държавната администрация
48
Спестовен, по-спестовен, Ники Василев!
Снимка: БГНЕС

Държавните служители биха могли да предпочетат да си купят качествени дрехи и обувки, произведени в България, препоръча министърът на администрацията Николай Василев.

"В условията на настоящата световна криза българският бизнес се нуждае от подкрепа повече от всякога", обяви Василев.

Затова министърът препоръчва на държавните служители да се насочват към български стоки при покупката на дрехи и обувки със средствата, предоставяни им от държавния бюджет за представително работно облекло.

Така те ще подкрепят икономиката на страната, като направят своя избор сред качествените български производители.

Служителите в българската администрация, които съгласно Наредбата за служебното положение на държавните служители получават средства за облекло, са около 45 000 души.

Dnes.bg припомня, че това не е първият призив на министър Василев по отношение на преодоляване ефектите от световната криза.

В началото на месеца той издаде разпореждане да не се поръчват празнични календари, химикалки, тефтери и други рекламни материали във връзка с наближаващите коледни и новогодишни празници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Малкия Мук преди 15 години
.....че в България не се произвеждат автомобили, щото иначе трябваше държавните служители да забравят за мерцедесите
46
0
 
0
 
! Отговори
varnata преди 15 години
АБЕ КВИ СА ТЕЗ ИКОНОМИИ КВО Е ТВА НЕЩО БРЕ ????НАЛИ БЯХМЕ МНОГО ДОБРЕНАЛИ МНОГО НЕЩА НАПРАВИХТЕ БРЕЯ СЕ ВИЖТЕ СЕГА КЪМ КРАЯ НА МАНДАТАПАРИ ЗА 1 ХИМИКАЛКА И КАЛЕНДАР НЯМАТЕАЙ СИКТИР И УПРАВЛЕНИЕТО ВИВЗЕМЕТЕ СИ ГО И СИ ГО НАВРЕТЕ НЯКЪДЕ !!!!И ОТКОГА БЪЛГАРСКОТО СТАНА СИНОНИМ НА КАЧЕСТВО ?ПРЕДИ 1989 ГОД БЕШЕ ТОЧНО ОБРАТНОТОВСИЧКО БЪЛГАРСКО БЕШЕ СТАНАЛО КАТО НАРИЦАТЕЛНОЗА КАЧЕСТВО ...ОТ ТОГАВА ЕДВА ЛИ СА СЕ ПРОМЕНИЛИ НЕЩАТАЕ ДА СРАВНЕНИЕ С НЯКОИ КИТАЙСКИ СТОКИ МОЖЕ И ДА Е ТАКАНО САМО С НЯКОИАКО ГОЛЕМИТЕ ФИРМИ МИСЛЕХА ЧЕТАМ НЕ МОГАТ ДА ПРОИЗВЕЖДАТ ДОБРЕ И КАЧЕСТВЕНОЕДВА ЛИ ПРОИЗВОДСТВАТА ИМ ЩЯХА ДА СА ИЗНЕСЕНИ ТАМЩО НЕ ДОЙДАТ В БЪЛГАРИЯ ????ЩОТО АКО ПОЧНАТ НЕЩО ТУК ДА ПРОИЗВЕЖДАТМОЖЕ БИ ЕДИН ДЕН ЩЕ ФАЛИРАТЯ ВИЖТЕ РУМЪНЦИТЕКОЛИ 4ЕРНА ТЕХНИКАБЯЛА ТЕХНИКА ГСМ-ИКВИ ЛИ НЕ ПРОИЗВОДСТВА ИМАТЕСТЕСТВЕНО ЧУЖДИ ИНВЕСТИЦИИА НИЕ СЕДИМ И ДРЕМЕМИ ИКОНОМИСВАМЕ ОТ ХИМИКАЛКИ И КАЛЕНДАРИАБСОЛЮТНИ ГАМЕНИ
45
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
Абе къде отивате - "държавния служител" работел? Има ли такова животно изобщо? Само който не се е сблъсквал с държавната администрация може да го каже това нещо. По-противна като манталитет, възпитание и поведение група от обществото НЯМА и няма да има, щото от комунистическо време така е тръгнало - топлото местенце си се знае, там си слагат дебелите Д-та лелките, любовници, снахи, дъщери, баби, стринки и т.н. на някой от по-нагоре.Кой млад човек с образование и амбиции сте видели да се задължи там? Трябва да е луд да търпи гаврите с него, а също така и възможността да се превърне в същата амеба като старите държавни служители. Според мен има едно решение - всички държавни служители ВЪН на пазара на труда, а за техните места да се назначи конкурс, който обаче да е изцяло независим и там да влязат само качествени млади хора. Заплатите трябва да се нормализират и тогава ще видите как ще се обнови цялата държава, защото вместо лоените мозъци на лелките трябва да дойдат нови хора с нови идеи и нов начин на мислене! Как си представяте лелката, дето е там от 40-50 години и е преживяла десетте промени на цветове в политиката - та тази лелка да дава нови идеи как да си оптимизира работата? Пълна скръб.А за придобивките на държавния служител да не говорим - изобщо не ги заслужават за работата,която вършат. Колкото и да им е ниска заплатата, все пак нека не забравяме,че не остават извънредно да работят в офиса щото на шефа им така му е кеф, не им налагат глоби и режат от заплатите, не ги лишават от отпуски - платени и неплатени, не им държат сметка кога ще се разболеят и най-вече не си лягат вечер със съзнанието, че утре може да останат без работа. Това все пак са достатъчни придобивки, че да търсят още.Който не е съгласен с истината, по-добре да замълчи вместо да говори глупости.
44
0
 
0
 
! Отговори
SD преди 15 години
... но 45 000 х 200 лв = 9 млн лв.( 4.5 млн евро). Само да ви припомня, че заради Гагаузов и котерията загубихме 600 млн евро. А лично тоя мушморок Мики Василев изхарчи около 50 млн евро от евцофондовете за 'кръгли маси' и презентации.Нещастна държава.
43
0
 
0
 
! Отговори
anonimko преди 15 години
и да не е, ще стане... споко. работи си там... той и Кошлуков не беше, ама... у затворо не прощаваме... муахахахахахахахаха
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Верно ли е Гей Никито Василев?
41
0
 
0
 
! Отговори
Нагло същество .... преди 15 години
Този *** от къде пазарува? Къде пазарува неговата жена? Дребния хитрец, свил се зад *** на царя само прави исцепка лсед изцепка:о) Ама и царя е за бой, че чрез сина си набута емингрантския *** в управлението на държавата. Хаяско още щеше да живее под наем на някоя миризлива английска улица и да се реди за преоценен хляб. Един човек от управлението - докаже ли своята некадърност - на въжето !
40
0
 
0
 
! Отговори
men преди 15 години
как за български! те тези средства стигат само за китайски парцалки и обувки еднодневки. Не за маркови, за български не могат да се класират-те и българските си държат цени, все пак у нас трудът се заплаща, не е като при дръпнатооките!
39
0
 
0
 
! Отговори
SvobodeN преди 15 години
Кол ми НИКИ. Може само да го повикате:-) И аз като вас не съм с много добри коментари за г-н Василев, но и той се мъчи да покаже, че може. Не се ли получава друг е виновен:-)))Относно администрацията - не е виновна тя. Първо тези горе трябва да знаят какво искат от администрацията. Хората знаят 2 и 200, когато управляваш със способности на администратор администрацията ти е добре. А когато днес едно, утре друго как да вървят нещата. Държавния служител работи стига сте плюли и по него. За толкова пари толкова работа.Ники не се изказвай неподготвен:-))пий си сока от моркови сутрин и си гледай здравето.Приятен ден.
38
0
 
0
 
! Отговори
Не на нас тия преди 15 години
Ники много се загрижи за българския бизнес нещо. Как подкрепят те обаче бизнеса-като му хакат най-големите лихви в света ли ?Или на съгражданите си а в западна европа говорят за 0,5 %. Защото пълним гушите на чуждите банки ...Като сме единствената страна подвласна на картелни спорумения и монополи-Лукойл,ЧЕЗ-мез. Вижте цените в Гърция,Турция..и нашите. Да почне от админстрацията и държавните поръчки за хартия,компютри консумативи,автомобили.Всичко е *** на нереални високи цени.Нека си каже защо държавата подкрепя чуждия банков капитал ,при положение че той е виновника за световната криза...
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
къде се събрахте само гейове в това правителство?!ама ти си най грозен .такава отврат като тебе рядко се среща !
36
0
 
0
 
! Отговори
:D преди 15 години
Пинокио!
35
0
 
0
 
! Отговори
джудже преди 15 години
Малък човек с малък PR.
34
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
шорти, шорти... шо не вземеш да пораснеш малко, а!? ти може и да си пазаруваш от детския щанд, *** ние, останалите, с тия пари по едни маратонки ли да си вземем...!?
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
mnogo vi se razminavazt sumite be davi e;ba v bezdarnicite
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тоя малкият очилат *** никого не е бил в час. Където и да го е слагал патрона му винаги се е излагал /да не кажа нещо друго/. Пялячо от най-висш порядък.
31
0
 
0
 
! Отговори
stefi преди 15 години
Ники Василев да отиде да си купи за 150 лв. български дрехи и обувки да го видя какво ще купи с тези пари.За да купиш българска стока не трябва да получаваш 240 лв. заплата, няколко пъти повече
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всезнаещият ЖАБОК КЕРМИТ
29
0
 
0
 
! Отговори
ДС преди 15 години
Не Ви чувам добре как плюете по адрес на държавните служители.Ще Ви предложа моя микрофон за да бъдете чути.Какви са тези пари за които говорите, че получаваме бе........вашата.....????
28
0
 
0
 
! Отговори
IVAILO преди 15 години
TOIA *** DA MAL4I