Желев узря. Фонд, а не министерството ще дава парите за "ин витро"

Създаването на фонд е по-добрият вариант за разпределение на парите, смята здравният министър
17 дек 2008 12:43,
46
Желев узря. Фонд, а не министерството ще дава парите за "ин витро"
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването обяви, че  ще внесе предложение в Министерския съвет за създаването на Фонд за асистирана репродукция.

Именно липсата на такъв фонд, който да разпределя парите за "ин витро", стана причината НДСВ да напусне снощи пленарната зала по време на обсъждането на Бюджет' 09.

Според Евгений Желев създаването на фонд е по-добрият вариант за разпределение на парите, отколкото чрез програма към здравното ведомство.

Според депутата Донка Михайлова "голямата битка в името на семействата с репродуктивни проблеми е спечелена, защото в рамките на Бюджет 2009 за тях ще бъдат отделени 15 пъти повече средства, отколкото бяха отделени през тази година.

Това означава, че финансирането е при едно изключително по-високо ниво – за над 4000 опита, което предполага раждането на хиляди българчета”, каза червената депутатка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз, понеже смятам, че в природата има баланс и всичко се връща рано или късно, пожелавам на тези, които сега ни съветват да осиновим деца и да не се юркаме за някакъв лукс като ин-витрото, та на тях пожелавам да не могат да станат баба и дядо и да дават акъл на децата си да осиновяват. Да виждат болката в очите им, да виждат дъщерите си как гледат с копнеж детските колички на приятелките си, да виждат синовете си как извръщат поглед и преглъщат тъжно при поредната добра новина за бременност около тях... И тогава пак да съветват за самотните и страдащи деца, дето имали нужда от любов и грижа.ВСЕКИ има право на рожба, на своя плът и кръв, на свое продължение. Не винаги може да се помогне, дори с ин-витро, но когато може и е въпрос само на пари, грехота е. Грехота е да пестиш от бъдещето!
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
славито духа на който му плати - гледайте шоуто азис там е истината !!!!
43
0
 
0
 
! Отговори
burgas преди 15 години
в Понеделник Слави Трифонов бая ги насмете мръсните депутати точно за този закон. Ама много наредби им вкара.
42
0
 
0
 
! Отговори
14 преди 15 години
А от къде знаеш мойто момиче , че не разбирам ??? Може би мъжът ми дето почина на 40 г. , да е бил точно такова дете ......10 години по доктори са се мъкнали и на края се родил , но на 18 г. са устанавили , че няма задстомашна жлеза / ти се ограмоти ,какво значи това / - а природата не можеш да я надхитриш .......когато има генетическо несъответствие и милиони да дадеш и в чужбина да ходиш ......файда йок !Разбирам ,че човек не се чувства добре , когато не е като другите - даже много добре го разбирам , всеки си има по нещо ........Не разбирам , защо е това упорство когато има все пак изход от положението ? И ...... знам , че има и болни жени , но в момента не става дума за това ...........Мога и още да напиша , но знам , че няма да ме разбереш . Ти сега искаш 5000 лева.......
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
da mnogoplodnite bremennosti sa po-slojni, no i pri visoka uspevaemost kakto e v niakoi kliniki v Evropeiski durzavi, prozenta na zahvanalite se 2 ot 2 embriona e mnogo visok. V Germania, poradi mnogoto restrikzii, upevaemostta na In Vitro metoda e mnogo nisuk i e pod sredno evropeiskite pokazateli. To ne sluchaino mnogo germantzi polzvat kliniki v avstria, swiss, chehskata republika i t.n. V Bg vupreki, che lipsvat podobni zakonovi restrikzii, kato v germania, uspevaemostta e otchaivasto niska-vuprosut e zasto????Pozelavam uspeh na vsichki semeistva, koito sa reshili da se polozat na tezi prozeduri!!! zanm kolko e unizitelno otnoshenieto na obsluzvastia personal i na lekarite vchastnite kliniki v Bg i kakuv psihicheski tormoz predstavliava edna takava prozedura...... Kuraz i USPEH!!!!
40
0
 
0
 
! Отговори
rudi преди 15 години
който се предлага от Първанова . След като решат кои 2000 се включват , а кои 268 000 не се включват, тези предварително избрани от КОГО двойки ще решат къде ще се лекуват ... Еееей Аланкоглууу
39
0
 
0
 
! Отговори
В. Илиева преди 15 години
Пропуснах да отбележа, че с парите, които фонда ще отпусне, семейството САМО решава къде да направи ин-витро. Никой не определя къде ще избереш да направиш процедурата. Така че, който не е запознат, а само цели да плюе и пише празни приказки, ами, просто няма смисъл да се хаби.
38
0
 
0
 
! Отговори
adi преди 15 години
Който има безочието да говори такива неща за д-р Стаменов ,е пълен !Лично познавам този човек ,клиниката.........благодарение на него и д-р Персенска си имам най-прекрасно съкровище,за което съм страдала цели 13 години..........Нама по-мил и по-честен лекар от д-р Стаменов,той е страхотен лекар и професионалист,който с цялото си сърце ,се бори за каузата!!!!!!!!нека да оставим злобата и грозните нападки и заедно да се борим за по-добро утро,за новото поколение.
37
0
 
0
 
! Отговори
В. Илиева преди 15 години
Който има безочието да говори такива неща за д-р Стаменов е пълен . Благодарение на него имам две дечица и въобще не искам да го защитавам, той няма нужда от защита, защото работи по 15 часа на ден, и вместо да почива по празниците се бори за каузата - повече бебета в скапаната ни държава. За каква корупция говорите, за какви билбордове и фондации. Безсрамие! И без този фонд, Д-р Стаменов има пациенти за години напред, проверете графика му, че за час при него се чака за края на 2009-а година. Защо ли? Защото помага, а не краде, като политиците ни. Фонда цели да помогне, и да спре източването на пари през министерствата и НЗОК. Весели празници! Нека бъдем по-добри.
36
0
 
0
 
! Отговори
fr преди 15 години
с 10 Милиона ще се помогне на хмммммммм нека да видим 2000 двойки умножено по 20 процента успеваемост ... това прави 400 двойки... остават 269 600 Н Е Д О В О Л Н ИА пък и тази фондацийка Искам Бебе май е собственост на Докторчето Стаменов
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Някой, ти явно си учил аритметика при някой дето разбира от нещо. Ще ти дам *** пример: ако от 100 жени, само 15 имат подходящи показатели за процедура, правят само на тези 15 и при тях успеваемостта е над 85%. другите просто не подлагани на инвитр, а и не се харчат излишни средства.
34
0
 
0
 
! Отговори
edna ot 270 000 -te преди 15 години
Ти мойто момиче, явно нямаш елементара култура, за това не се произнасяй по теми, които не разбираш.Колкото и да е лошо да желаеш лошо другимо, аз ти пожелавам Господ да се отнесе с теб, така както ти се отнасяш с другите.И ако някога изпаднеш в моята ситуация, напиши пак едно коментарче, *** *** такава.Първо вземи се ограмоти малко, че тогава говори.А до 29 - поредната куха лейка - осиновяването е един много хуманен и красив акт, но няма нищо по-хубаво от това да имаш свое собствено дете, никой няма право да ни лишава от това.Ние имаме пълното право да го искаме, коя/кой по дяволите си ти, че ще ни съдиш.То нека да ти дойде до глават, пък ще те питам как се взема такова решение.Даже имам по-добра идея - питай осиновителите си през какво са минали, докато са стигнали до това да те осиновят.Това, че не са ти казали, не значи че не живеят и до днес с болката, че нямат своя собствена плът и кръв.Така че, ходи се шибай с калинките и мисли малко с тая проста глава, преди да дрънкаш глупости и да даваш съвети за неща, които не разбираш/ис е моли никога да не разбереш, защото болката е непоносима/.Нищо не ти дава право да обиждаш.
33
0
 
0
 
! Отговори
до 31 преди 15 години
Д-р Стаменов е страхотен специалист и аз не познавам друг, който да има такова добро отношение към пациентите си. Затова и го търсят постоянно, защото е добър. Билбордовете са на кредитен продукт, финансиран от СиБанк, а не на фондацията. И, много Ви моля, стига сте говорили глупости, защото в тях прозира само Вашата злоба и завист.
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Mnogo se radvam, 4e se stresnaha malko ot obshtestvenia natisk. Da, hubavo e da se osinoviavat deca, no niama nishto po-hubavo deteto da si e tvoe. Dano shtarkelat da poseti mnogo hora idnata godina :) A kolkoto do glasuvaneto, az vinagi sam glasuvala. Smiatam, 4e tva e otgovornost na vseki grajdanin. Izbiratelnata sistema e skapana, no ne mi se iska DPS da se vazpolzva ot tova 4e bulgarite ne glasuvat. Taka 4e sigurno shte glasuvam i na tezi izbori. Smitam, 4e 500 god sa dostaty4ni, ne e nujno i sega da me upravliavat.
31
0
 
0
 
! Отговори
da преди 15 години
Д-р Дтаменов е собственик на частна клиника и фондация "Искам бебе". Инвестира десетки хиляди левове в реклами и билбордове на продукта обаче това не му донесе очакваната полза. Сега заедно с най-корумпираната депутатка и вероятно негова е сътворил фонд който да обслужва неговите интереси. Заблудил е най-потърпевшите от цялата история - пациентите и сдружение Зачатие които са не-информирани. От 270 000 семейства с проблеми само 2000 двойки ще получат шанс , а това означава 268 000 недоволни двойки. Важно е поне 1000 от тях да гушне Стаменов че е на зор човечецаФОНДАЦИИТЕ : са за това-ПРАНЕ на пари и далавери. Нека каже някой една от 65000-те фондации което да не се прави това. Че ащо например МАКСИМ БЕХАР е КОНСУЛ на офшорката СЕЙШЕЛИТЕ у нас? Именоно чрез международната фондация Св.св Кирил и Методий се перат ПАРИ на поразия. Та нали Алиса съпругата на Софиянски е в мръсната перачница там. Това се знае от обществото и се търпи. Няма КОЙ да АРЕСТУВА Максим Бехар и се направи РАЗСЛЕДВАНЕ на фондацията потънала в *** пяна на пералня.
30
0
 
0
 
! Отговори
14 преди 15 години
" Умната " ....... , не съм бездушна нито ги сменям всеки ден ........ Такъв е живота..........И за стерилитет съм чувала - представи си . И да , имам идея , че това и някъкво наказание с више . И аз винаги съм права ......А ,да ! И за мъжът ми Той умря преди 10 години......
29
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Като толкова реват за деца и от стерилитет,да вземат и да си осиновят по едно дете,че поне добро дело да направят !!! Я колко деца са нещастни !!! Майка ми също е станала от болест стерилна,но са ме осиновили ! Те на по 30-35 год.,а мен - на 1,5 години ! Познавам и признавам само тях за родители и докато съм жива,винаги ще им бъда благодарна,че са постъпили благородно един спрямо друг,а двамата - спрямо мен !!! Така,че хич да не циврят,ами като толкова обичат децата,да постъпят и те като моите родители !!! Нещастни деца има много...
28
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 15 години
Леле малееее! Ама ти направо уби рибата!Я как лесно ги сменяш мъжете! Това да не са ти носни кърпички бе? Та аз колата не мога така да си сменя, даже да имам възможност! Ако някой ми даде да карам чужда кола, ми не ми е комфортно! На моята съм си свикнал! А тука за хора говорим ейй! Не за маймуни!
27
0
 
0
 
! Отговори
Krali Marko преди 15 години
po debelina ste gi podredili na snimkata hahah :Dparviq mnogo se e oql
26
0
 
0
 
! Отговори
Георги Кадриев преди 15 години
Наистина Браво, но ако догодина не се увеличат парите поне 5-10 пъти - няма да се усети толкова сериозно. Прав е Петър Делчев за данните, които изнесе. СЛедващите 20 год имаме възможност да добяваме по 20-25 000 деца годишно към тези, които се раждат и в момента, а това значи при растящата раждаемост дори до 110 000 новородени (при 64 000 през 1997ма), което значи около 15 промила раждаемост, което при сегашните нива на смъртност означава само едно - ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕСТЕСТВЕН ПРИРАСТ !!!!