Започна 10-ият Салон на изкуствата в НДК

В рамките на форума е и концертът на Хосе Карерас в София
11 май 2005 10:07,
Започна 10-ият Салон на изкуствата в НДК

Днес започна 10-ото издание на Салона на изкуствата в НДК. Форумът бе открит от министъра на културата и туризма Нина Чилова.

Салонът, който е под патронажа на президента Георги Първанов, започва с изложба "Българската икона", в която ще бъдат представени най-добрите наши образци в жанра.

Сред останалите предвидени изложби са WORLD PRESS PHOTO, Сто години списание "Художник", "Десет европейски художници от България" и др.

За почитателите на седмото изкуство са панорамите Италианска филмова класика, Съвременно китайско кино, Седмица на испанското и иберо-американското кино, "Евро филм фест".

Лондонската постановка на "Нирвана" от Константин Илиев ще гостува на салона в рамките на Международния фестивал "Театър в куфар". Представленията под режисурата на Джонатан Чадуик са със субтитри на български - на 11 и 12 юни в Театрална работилница "Сфумато".

Специален гост на форума ще бъде младият германски драматург и режисьор Фалк Рихтер, популярен в Европа и Америка. Той ще присъства на представянето на пиесата си "Електроник сити" в Младежкия клуб на НДК на 28 май - съвместна акция на студенти от НАТФИЗ, Гьоте институт и фестивала.

Специалното събитие на салона е концертът на прочутия испански тенор Хосе Карерас в партньорство с именитото българско сопрано Цветелина Малджанска под диригентството на Дейвид Хименес /Испания/ - на 28 май в зала 1 на НДК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание