Прокуратурата подхвана роми, които се женят за 11-годишни в Пазарджик

Малолетните момичета били принуждавани да спазват мюсюлманските традиции в шериата
17 апр 2009 11:39,
41
Прокуратурата подхвана роми, които се женят за 11-годишни в Пазарджик
Снимка: Булфото

Прокуратурата в Пазарджик е подгонила ромите, които живеят на съпружески начала с малолетни момичета.

Вече са образувани производства срещу 8 мъже от ромския квартал на село Ковачево заради съвместното им съжителство с момичета на възраст от 11 до 14 години.

От полицията в областта потвърдиха за прокурорските проверки, които са образувани по сигнали, че момичетата били принуждавани да спазват Законите на шериата.

Събира се доказателствен материал за още десетки подобни случаи в региона.

Разследващите посочват, че в село Ковачево определящите се като мюсюлмани са 1600 души, а българите са 900.

Кметът на селото вече е потвърдил за „бракосъчетанията“ с малолетни момичета.

Махмуд Салим е категоричен, че в последно време това се е превърнало в мания за местното население.

Церемониите били извършвани в местната джамия пред свидетели и са отразени в храмовата документация.

Тези бракове нямат юридическа стойност, затова се квалифицират като като съжителство на съпружески начала.

Според Наказателния кодекс съжителството с малолетни се наказва със затвор до 5 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
greek преди 15 години
iskat da gi priob6tavat ama mai nie 6te se priob6tim,hail!
39
0
 
2
 
! Отговори
free преди 15 години
te sa samobitni i divi... i taka 6te e v bg, dokato ni upravlqva dps. da, tova sa na6ite byde6ti politici - na snimkata
38
0
 
2
 
! Отговори
bulgarka преди 15 години
*** mu rabota ta to na 11 godini e oshte dete oshte ne e jena tia *** nenormalni li sa
37
0
 
2
 
! Отговори
APOLO преди 15 години
Problema s *** stawa wse po losMnogo se razdat no za kakwoA koi ste gi izthistiAz glasuwam winagi za Siderov,nomislite li the ako wzeme wlesta sas 100% ste giiztrepi.Ako imate pari si kupete orazie.Ako ne strelyte snego ,ZIGANI I TURZI stestreljt po was.L E V S K I
36
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
И в какво се състои "самобитната им култура", като изключим кражбата и просията? Шимпанзетата имат по-богат духовен живот и по-висок морал от тия ***.Едно-единствено племе, живеещо в умереният климатичен пояс НИКОГА не е създавало държава и това са ***. Нали се сещате защо - защото за да имат държава, трябва да се обособят самостоятелно на определена територия и да се препитават сами с труд - нещо принципно невъзможно за паразитна форма на живот - все едно кучешки тении да живеят самостоятелно. Дори и само това е очевадно доказателство, че *** са непълноценни, нисши същества. Откъде-накъде ще се третират наравно с хората (че дори да имат и ПРИВИЛЕГИИ), щом природно НЕ са им равни? Но тук се намесват съвременните болести на европейската цивилизация - "толерантността" и "хуманизма". По същия начин разни побъркани еколози защитават уличните ***, нищо че те сеят зарази и нападат хора. Така и с *** - с какъв акъл сме толерантни към тях, щом те не са към нас? От какъв зор храним ***, които нападат децата ни за да им вземат парите за закуска, ограбват, насилват , убиват възрастните ни родители по селата, за буркан зимнина или 5 лева? Луди ли сме, че позволяваме управниците ни да бъдат избирани от твари, които не могат да си прочетат името? ли сме, че с данъците си издържаме въшливата популация на гнусните ***, които отказват да работят, да вършат каквото и да е, освен престъпления, плюскане и чукaне?Не - толерантността е безмислена, ако не е взаимна, а хуманизмът е адекватно поведение само към хора, а не към зверове.
35
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Пишеме си ние коментари, ядосваме се, ама нищо няма да се промени, защото на управляващите така им е изгодно!!! Трябва да се смени политиката към ***, да се спрат помощите които им дават от нашите данъци!!! Не знам от къде ще има пари за помощи след 10-15 год когато българите вземат да изчезват...
34
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
*** мръсни, писнало ми е от тия пещерняци, мръхляци......
33
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Не съм била в Иран и най-вероятно няма и да отида, защото нямам желание да се разхождам опакована в черно като мумия и да ме търгуват като стока! Обаче една моя леля беше женена там. Не ти е работа какви неща разказва! Ако някои си мисли, че филмът "Не без дъщеря ми" е измислица, за съжаление не е. Леля ми разказва подобни истории. Как след смъртта на мъжа й са искали насила да я омъжват за по-младия му брат, защото не било редно една жена да живее сама и т.н. и т.н. Е, на жената в един момент и писнало, взела си децата и си се прибра в България, обаче каза, че пари да и дават няма да се върне там! Та незнам ти колко си запознат, ама аз имам доста информация от първа ръка.
32
0
 
2
 
! Отговори
mamata преди 15 години
Не съм срещу *** изобщо - това са стари племена, със самобитна култура. Само че нашите нямат никаква култура. Използват ги само по избори и ги оставят на произвола. Писнало ми е да гледам как просят с бебета и дечица, а в същото време раждат от 12-13 годишни и по 9-10 потенциални безпризорни. И се вциганяваме като народ. Да не говорим как изглежда един *** квартал - бидонвилите на третия свят ряпа да ядат! Къде със закон, къде тихомълком - ограничете тази раждаемост, че бъдещето става страшно.
31
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
алооооо.... много бързо сменяте новините и много триете тук неизгодни за ДПС коментари. Виж, простотиите ги оставяте... Нали имамите искаха да се признават браковете, регистрирани от ходжите и да са законни, наравно с гражданските - да няма разлика къде е сключен брака. Е, как се регистрира брак с 12 годишно дете? И защо никой не ги е осъдил още и не ги е вкарал в затвора? С ДПС назад към светлото средновековие!!! И джамия да властва над равното софийско поле от Витоша и да стърчи над Александър Невски, та да си знаем, че сме продадени!!!
30
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
...дали законите ще бъдат спазени...Призовавам всички Българи, на които им е писнало да хрантутят краставата *** от мръсни ***, да гласува за АТАКА !!!! Имао и други националистически партии, но ако не влязат в коалиция с Волен Сидеров, НЕ ги подкрепяйте, защото няма да преминат процентната бариера и само ще си пропилеете гласа !!!Да спасим България сега по мирен път, защото след 8-10 години вече ще е късно !!!
29
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Alioooo nomer 1 ti lyt li si ako si bil v Iran mojesh da govorish taka ama....ako li ne nedei da se iskazvash nepodgotven basi samo znaete da plyvate po horata a nese poglednete v kakva gnysna durjava jiveem YJASSSS stanahme za smqh na vsichki durjavi shtom na toaletna zaprilichahme to bez koment....Kyh narod.
28
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
абе тези са като котките пред блока - преди година и нещо се въртеше отпред едно малко котенце, на 1-2 месеца. хората му хвърлят през терасите да яде. като стана на половин година наду тумбака и след няколко седмици роди 2. след около 2 месеца отново беше с надут тумбак. и айде още 2. а онези първите 2 съответно и те с надути тумбаци. сега се препъваме от котки пред блока. изводът е, че при благоприятна среда популацията расте в геометрична прогресия. а за *** в българия средата е повече от благоприятна. както на котките им хвърляме през терасата по някое парче кашкавал, по същия начин го правим и с ромите (в преносния смисъл, разбира се). и вече ни се качиха на главата. като е гладно - мяука, врещи. същото е и при джингатайците.
27
0
 
2
 
! Отговори
lambo.blog.bg преди 15 години
1) Майчинства и Детски САМО след 8-ми клас и 16 год. възраст2) Майчинства и Детски САМО срещу определен трудово-осигурителен стаж, общ за двамата родители3) Майчинства и Детски, САМО до 3-то дете. Но по 120 лв. на дете месечно = 50% от Минималната заплата.И ... всички можем да спим спокойни ...Но докато хора с *** произход, като Доган, Първанов, Костов, Сидеров са във власта, горните предложения НИКОГА няма да бъдат приети ...
26
0
 
2
 
! Отговори
lambo.blog.bg преди 15 години
Има цели 6 вида детски помощи по този закон, ЧЛЕН 2 ...Чл. 2. Семейните помощи по този закон са:1) еднократна парична помощ при бременност - само за ЦИГАНКИТЕ2) еднократна парична помощ при раждане на дете - за ВСИЧКИ3) месечни помощи за дете до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст -само за тези, които плащат данъци ПОД 350 лв. бруто на член от семейството. Получават ги всички *** и ... под 50% от българчетата4) месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година - само за ЦИГАНЧЕТАТА5. месечни помощи за отглеждане на близнаци до навършване на две години - за ВСИЧКИ6. целеви помощи за ученици - само за ЦИГАНЧЕТАТА
25
0
 
2
 
! Отговори
lambo.blog.bg преди 15 години
В НК (Наказателния кодекс) на РБ, член 191 ИЗРИЧНО е записано, че секс с дете ненавършило 14 години възраст, задължително се наказва със затвор, от 2 до 5 години ... Независимо че секса е доброволен. Добре ...НО ... в Правилника за прилагане на ЗСПД (Закон за семейни помощи за деца) пък ИЗРИЧНО е записано, че Майчинствата и Детските на малолетните майки (тоест под 14 години) ги получават родителите им !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ето и въпросния текст в този Правилник:чл. 7 (4) (Доп. - ДВ, бр. 93 от 2004 г.) "Помощите, отпуснати на малолетни бременни жени или майки, се получават от законния им представител"Има ли такова понятие "малолетна жена" ?!!!По този начин на практика се отменя НК, узаконява се и се поощрява секса с 11 - 14 годишни момиченца.Използвайки тази златна възможност, която им дава ЗСПД, "родителите" = "законни представители" на тези деца, ги принуждават да раждат деца, за да им взимат Майчинствата, Детските и Помощите. Които са над 500 лв. ЧИСТО месечно на една "самотна и неосигурена майка"Кажете ми какво да правим с тези престъпници, написали ЗСПД ? Къде да ги съдим ?
24
0
 
2
 
! Отговори
lambo.blog.bg преди 15 години
техническа грешка ...
23
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Nakazatelen kodeks....Глава четвърта.ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ БРАКА, СЕМЕЙСТВОТО И МЛАДЕЖТА Раздел I.Престъпления против брака и семействотоЧл. 177. (1) Който склони някого по насилствен начин да встъпи в брак и поради това бракът бъде обявен за недействителен, се наказва с лишаване от свобода до три години.Чл. 178. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Родител или друг сродник, който получи откуп, за да разреши да встъпи в брак негова дъщеря или сродница, се наказва с лишаване от свобода до една година или с глоба от сто до триста лева, както и с обществено порицание.Чл. 185. (1) Който самоволно прибере или задържи при себе си чуждо дете, ненавършило четиринадесет години, и незабавно не уведоми властта или не го върне на родителите или на настойника му, се наказва с лишаване от свобода до една година.Чл. 191. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Пълнолетно лице, което, без да е сключило брак, заживее съпружески с лице от женски пол, ненавършило 16-годишна възраст, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание.(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г.) Ако деянието по предходните алинеи е извършено с лице, ненавършило 14-годишна възраст, наказанието е лишаване от свобода от две до пет години.......половин милион *** по тези текстове трябва да са в затвора....
22
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
под 14 години са малолетни, а между 14-18 години - непълнолетни, правиш ли разлика
21
0
 
2
 
! Отговори
lambo.blog.bg преди 15 години
В НК (Наказателния кодекс) на РБ, ИЗРИЧНО е записано, че секс с дете ненавършило 14 години възраст, задължително се наказва със затвор. Независимо че секса е доброволен. Добре ...НО ... в ЗСПД (Закон за семейни помощюи за деца) пък ИЗРИЧНО е записано, че Майчинствата и Детските на непълнолетните майки (тоест под 14 години) ги получават родителите им !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!По този начин на практика се отменя НК, узаконява се и се поощрява секса с 11 - 14 годишни момиченца.Използвайки тази златна възможност, която им дава ЗСПД, "родителите" на тези деца, ги принуждават да раждат деца, за да им взимат Майчинствата, Детските и Помощите. Които са над 500 лв. ЧИСТО месечно на една "самотна и неосигурена майка"Кажете ми какво да правим с тези престъпници, написали ЗСПД ? Къде да ги съдим ?