Скандал! 11-годишни булки в пазарджишко село

Младите "невести" в повечето случаи са крадени от "съпрузите" си
16 апр 2009 23:55,
41
Скандал! 11-годишни булки в пазарджишко село
Снимка: Булфото

В пазарджишкото село Ковачево се сключват скандални бракове с малки момичета, съобщава агенция БГНЕС.

Девойките, които са на възраст от 11 до 14 години, в повечето случаи са крадени от „съпрузите“ си.

Кметът Махмуд Салим признава за незаконните бракосъчетания в селото.

Младите жени не отричат, че в Ковачево има съжителство с непълнолетни.

Мъже от селото също признават, че булки в селото се крадат. Те са притеснени за дъщерите си.

Осем мъже от ромския квартал на селото са сключили граждански бракове по законите на Шериата с малки момичета.

Бракосъчетанията са документирани от ходжата на местната джамия.

Районната прокуратура в Пазарджик е образувала досъдебни производства по случая.

Dnes.bg припомня, че българските закони предвиждат затвор до пет години за съжителство с непълнолетни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
emir преди 7 години
i v nasto selo e taka
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами мога да ти дам само един съвет - и ти, и мъжъ ти и близките ти, вкупом отивате и гласувате за АТАКА - единствената партия, която има воля и желание да спре дискриминацията на Българите в собствената ни страна !!! Докато България не бъде управлявана от Българи, така ще е - накрая *** ще ни залеят, ще ни смажат, а после, то се знае, ще изпукат и самите те, защото няма да има кой да ги храни.38: - за продажбата само една подробност - *** НЕ СА хора.
39
0
 
0
 
! Отговори
ali botu6 преди 15 години
i sega da vi pitam g-n prezident,6toto az ne gi razbiram tez raboti.taz strana kat posledno po zakonite na 6eriata li sa upravljva ili po evropeiski zakoni.6tot ako e po 6eriata za kvo e taz granica s turcia dai da j butame pa da si ziveem kat edno cjlo.eeeeeeeeeeeeh,de go petko,de go kapitanina?
38
0
 
0
 
! Отговори
Яни преди 15 години
Прокуратурата подхванала, захванала и накрая нищо не станало. Що да им нарушават традициите. Както казват за нас *** "е-х го и простия българин". България е единствената страна, в която под формата на празник се продавата хора (булки калайджийки), такава била традицията. Традиционен празник така да се каже "Продай булката", игра било един вид, на пари единия дава другия зима. Цялото това събитие става под охрана на полицията. А вие се чудите как е възможно, еми..... жоджата разрешил, дал си е благословията. Определено и ходжата трябва да посети затвора.
37
0
 
0
 
! Отговори
Вече Никой преди 15 години
И не на последно място - да научим децата да пишат грамотно. Че като гледам коментарите тук - страх ме хваща.Всичко друго сте оправили, само въпроса за незаконните бракове остана. Та тези бракове не са от вчера и онзи ден. По тези райони на страната шeмeтитe си ги е имало още преди освобождението. Пардон, то освобождение нали не е имало, понеже не е имало и робство...Хора, осъзнайте се. Има стотици по-важни теми, свързани най-вече със Закони, които регламентират неща, които пък неща са много по-близо до всички Вас в ежедневието. Прилагането на Закона трябва да стане изцяло, а не за избрана част от него. Защо си мълчите, докато шепа "управници" присвояват по "законен" начин парите от данъците Ви, а улиците продължават да са с дупки по кръпките на дупките, мръсни, недостатъчни да поемат потока автомобили, без осветление, и с клечащи в храстите полицаи, вместо да свършат малко полезна работа на някое критично за движението място... Земеделието ни не просто куца, ами е на инвалидна количка. Производство почти нямаме, а всеки трети е търговец. Банките правят каквото си искат с лихвените проценти, и няма кой да ги спре. "Гражданите" изхвърлят *** през терасата, разхождат кучетата си без каишка в парковете, точно където играят и децата ни, та не остана нито един неосран квадратен метър. Пресичат на червено, та да дадат хубав пример на младото поколение, а после и те да пресичат така, и някой пиян шофьор да ги блъсне. За съдебната система по-добре да не говоря, че прекалено много доказани убийци с безброй дела зад гърба си - са все още по улиците. А като споменах и тях - защо не подигате въпроса да се направят поне няколко хайки против разпространението на наркотици в училищата!? Просто ей така, да се види дали има ефект.Не забелязвате ли, че в тази бедна държавица почти всичко се прави не както трябва!? Оставяте се да Ви тъпчат по най-глупашкия начин, като Ви замазват очите с някоя скандална "новина". Да, с кавички го написах, господа от Днес.бг. Знаете защо.
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
аз съм бълграка, на 31 години с 9 годишно дете. Работя и се осигурявам на висока заплата и никога досега не съм взимала детски. За нас българите, дето си плащаме всички данъци и осигуровки.....за нашите деца не се полагат детски надбавки!!!
35
0
 
0
 
! Отговори
туркинята преди 15 години
*къде
34
0
 
0
 
! Отговори
туркинята преди 15 години
Никой не може да ми каже каде ще живея, докато си плашам данъците, така че по-полека
33
0
 
0
 
! Отговори
възмутен преди 15 години
Време е всички майки да предприемем действия за защита на децата си, явно на депотатите не им пука за бъдещето / децата/.Да се забранят браковете със закон до навършване на 18 години- да има наказателна отговорност за сключили такивакак ще се спрат тези бракове-това е законна гавра сдецата. Да забранят да участват в конкурси за красота до 18г, видяли ли сте какви снимки има в сайтовете за запознанства на 11-12 годишни, а по ежеднежните вестници снимки на 13-14г. До 18г никакви порно снимки, униформи в чилищата-това са децата ни. Занижени са всички възрастови граници, това с престъпление /безотговорно отношение / към децата.
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много интересно инфо за помощите само дай някъкъв source да прочетем по-подробно и да видим скъпите ни депотати как са се аргументирали. То това не е трагично а страшно! Повечето хора работят - подчертавам РАБОТЯТ за по-малко!!!
31
0
 
0
 
! Отговори
туркинята преди 15 години
Това ще да е само *** работа. В България няма толкова примитивно разсъждаващи турци и българи. Не отричам, че в Анадола има такива случаи, в които родителите продават дъщерите си все още. Ако и *** в Б-я се осъзнаят малко ще е много по-добре във всяко отношение.
30
0
 
0
 
! Отговори
соц. работник преди 15 години
Социалните работници правим многократни опити със сигнали до прокуратурата , но тя атказва да образува наказателно производство с невероятния мотив : такава им била социоколтурната традиция. Ами да си плащат помощи по тяхната традиция от платените от тях данъци / а впрочем те плащат ли данъци и колко?/.
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
. 32. (1) Не е наказателноотговорно малолетното лице - ненавършило 14-годишна възраст.(2) По отношение на малолетните лица, извършили общественоопасни деяния могат да бъдат приложени съответни възпитателни мерки.Чл. 31. (1) Наказателноотговорно е пълнолетното лице - навършило 18-годишна възраст, което в състояние на вменяемост извърши престъпление.(2) Непълнолетно лице - навършило 14 години, но ненавършило 18 години - е наказателноотговорно, ако е могло да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си.Чл. 149. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 107 от 1996 г.) Който извърши действие с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст, се наказва за блудство с лишаване от свобода до пет години.Чл. 151. (1) Който се съвъкупи с лице, ненавършило 14-годишна възраст, доколкото извършеното не съставлява престъпление по чл. 152, се наказва с лишаване от свобода от две до пет години.Който се съвъкупи с лице, навършило 14-годишна възраст, което не разбира свойството или значението на извършеното, се наказва с лишаване от свобода до три години..С този пост не искам да твърдя каквото и да било, ада покажа какво пише по отношение на малолетни и непълнолетни лица в Наказателния Кодекс на Република България.
28
0
 
0
 
! Отговори
lambo.blog.bg преди 15 години
- само след завършен 8-ми клас и 16 години- само за данъкоплатците- само до 3-то детеКоято партия предложи тази програма, за нея ще гласувам ...Та ако ще и да е ДПС ...
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А преди няколко дни плюхме, че в ислямския свят били омъжили насила 8 годишно момиченце! Въпроът е с какво нашите *** са по-добри?! А, да, сетих се, чакат "булката" да стане на 9!*** история! Къде са другарката Масларова и разните там агенции за защита правата на детето, а? Ми няма ги, щото са заети да трупат пари и да говорят глупости, товапоследното важи за другарката най-вече!
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В този ислямски законник е написано и нещо друго - че НА КРАДЦИТЕ ИМ СЕ РЕЖАТ РЪЦЕТЕ !!! Предлагам да почнем да го спазваме !!!Написаното в статията е масово явление - защо така наречената държава не преследва "младоженците" за блудство с малолетни? Докога мръсните *** ще имат само права и никакви задължения?От друга страна, ако са *** (каквито аз твърдя, че са), защо ги хрантутим? Защо плащат на мръсните *** солидни суми за детски, а на хората не? Защо Българските майки не се организират и не дадат колективно така наречената "Българска държава" под съд за расова дискриминация? Докога ще търпим?
25
0
 
0
 
! Отговори
Кирикорчович преди 15 години
Кметът Махмуд Салим е ДПС-арин рязана бургия манагин демек . За тия варвари всичко е нормално . Това в нормално българско село няма да се случи там където управлява кмет българин . Но за тия варвари дето си знаят че са прости и не знаят да се мият си обрязват още като обикновенни супер примитивни варвари после се чудят защо децата им в последствие страдат от хиляди болести . Гласуваите за АТАКА да изчистят малко *** да ги приберат малко на топло .
24
0
 
0
 
! Отговори
макаров преди 15 години
Това не е ли селото с оная забулената учителка ? Ало Вълчев,Станишев и Вие кюфтаците от парламента Къде сте ?.Четете ли такива новини и това издевателство над деца не е изолирано и само там !
23
0
 
0
 
! Отговори
макаров преди 15 години
Това не е ли селото с оная забулената учителка ? Ало Вълчев,Станишев и Вие кюфтаците от парламента Къде сте ?.Четете ли такива новини и това издевателство над деца не е изолирано и само там !
22
0
 
0
 
! Отговори
Radi преди 15 години
Трябва да се спре най-накрая геноцида над бялото българското население.