Световно известен диджей поразен от български тийнейджърки

Най-успелият в световен мащаб диджей Тиесто бе поразен от качествата на български момичета
17 май 2005 14:29,
Световно известен диджей поразен от български тийнейджърки
Българските момичета омаяха диджея суперзвезда с глас и още нещо.
Световноизвестният диджей Тиесто бил “поразен”, както сам той се изрази, от качествата на тийнейджърките от хор “Деца Орфееви”. Той чул изпълненията на момичетата на диск, който му бил пуснат от известния холандски композитор Дик Берг, който притежавал песента от цели 10 години и просто чакал сгоден момент да я използва някъде.

Според Тиесто, последвалите му изпълнения с момичетата звучат “изумително” и признава, че най-доброто му изпълнение на живо е “Suburban Train” с участието на “Деца Орфееви”. Хорът гастролира в продължение на 16 дни в световно шоу на техномузиката в Холандия и Белгия, организирано от Тиесто.

Нестандартното “поднасяне” на българския фолклор в рамките на техношоу бе представено на живо от представителния ни хор в три поредни грандиозни шоуспектакъла на стадиони с по около 100 хиляди места, както и на откриването на стадиона “Етиас Арена” в град Хаселт, Белгия.

Още след първото участие на нашия хор, 60-хилядната публика бе буквално взривена от изпълнението на българските момичета, които били заобиколени от всякакви медии и любопитни фенове.

Организаторите на концерта в София, който ще се проведе на 27 май, се кълнат, че шоуто ще бъде нещо невиждано досега в България. То ще представлява впечатляваща комбинация от светлинни и звукови ефекти, включващи пиротехника и лазери, а трима от най-добрите български диджей - Дончо, Азуро и Веселин, ще подгреят световната звезда.

Предварителната подготовка за музикалното шоу се извършва в България с участието на трима холандски композитори, с които се реализира идеята и се изготвя оригиналният музикален продукт - DVD с тираж 300 000 копия.

Билети за грандиозния спектакъл на 27 май в зала “Фестивална” могат да бъдат намерени в касите на Билетен Център НДК, Фънкис Мюзикхол и по-големите градове. Цената е 20 лв, а в деня на концерта - 25 лв.

Хорът на Националното училище за фолклорни изкуства “Филип Кутев” – град Котел, "Деца Орфееви" се състои от 36 талантливи български момичета на възраст от 14 до 18 години. Според Тиесто всяко едно от тях има страшен талант и всяко едно е с потенциала на истинска звезда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание