ВКС решава колко ще лежи виновникът за смъртта на Кембъла

Вече веднъж намалиха наказанието на Боян Георгиев, от 5 на 3 г. условно
4 юни 2009 08:26,
24
ВКС решава колко ще лежи виновникът за смъртта на Кембъла
Боян Георгиев пред съда. Снимка: БГНЕС

Върховният касационен съд ще заседава по делото за катастрофата, при която загина Емил Трифонов – Кембъла.

На 25 март Софийският апелативен съд намали наказанието на Боян Георгиев, подсъдим по делото, от пет на 3 години затвор условно с петгодишен изпитателен срок, и му забрани да кара кола пет години.

Боян Георгиев е осъден да плати гражданските искове в размер на 50 000 лв. на всеки от гражданските ищци и разноските по делото.

Кембъла загина при катастрофа на бул. "Цариградско шосе" в София през март 2007 година.

Колата, в която беше той, бе управлявана от Боян Георгиев, който е имал алкохол в кръвта и се движел с превишена скорост. 

Според експертизата по делото автомобилът се е движил със 135 километра в час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
джонка преди 14 години
освен че се качил при пиян шофьорне се знае и той колко е бил пияносвен товадоколкото знам е бил без сложен коланмакар че лека му пръст на човека
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе какво ти е трън в очите ставийски? Оня полицай който миналия ден осъдиха условно, че двама утрепа дори няма да плаща на роднините. Или той не се брои? А онази съдийка, която уби трима? И кво Стависки ако беше останал в затвора нямаше да има повече убити при катастрофа? Я се скрий някъде.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
nqma kvo da re6avate, kolkoto iska tolkova 6te si leji.....kudeto si poiska...aide sega 6tom nqkvo laiiiiino po-izvestno se ytrepalo piqno i drysano, vinovniq v zatvora,a kogato nqkoe laiiino piqno ybie dvama- nema ni6to
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
какво се пенявите толкова много, Кембъла е виновен след като се качва в колата. Правосъдие нямало, ами за тези изверги , които са по улиците и са сред вас - убийци и изнасилвачи, станал е инцидент и някой загива, хайде да унищожаваме наред човешките животи- това може да се случи на всеки...
19
0
 
0
 
! Отговори
ее преди 14 години
Е тоя няма ли да го правят депутат.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Извинявайте,ама Кембъла се е качил в колата, въпреки че е знаел, че шофьорът Боян е пиян.Двамата приятели явно и друг път пийнали са се качвали в колата ,нали? Бащата и сестрата на Кембъла защо искат парични компенсации в такива големи размери,а не се примирят с факта,че за грешката си синът им е платил с живота си.Лека му пръст на Кембъла,ама е имал много долни роднини.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много алчни роднини имал Кембъла.Колкото е виновен Боян Георгиев,толкова си е виновен и Кембъла. И двамата приятели са били пийнали,а Боян не е насилил Кембъла да се качва в колата,нали? Можело е да си хванат такси,ама не . Та това си е един инцидент ,който дори можеше да не се случи. Боян могат да го съдят за това,че е шофирал в нетрезво състояние,но това ,че трябва да плаща " 50 000 лв. на всеки от гражданските ищци и разноските по делото" ми се вижда несправедливо.
16
0
 
0
 
! Отговори
сас преди 14 години
до 12- ако имаш впредвид шофьора на автобуса и според мен не е виновен . човека си изкарва хляба а по селата знаете че е трудно.виновен е тоя който е собственик ,защото вместо подкупи можеше да си купи нов автобус.виновна е и държавата че позволява на толкова стари пс-та да превозват граждани (които чинно си плащат данъците ,билетчето) данъците за дъртите бараки по 50 лв а на кола 2005-700.при ГО и каско пак същата
15
0
 
0
 
! Отговори
сас преди 14 години
хора във варна осъдиха крадец на БОНБОНИ -толкова опасно деяние а вие тука недоволствате че пиян шофьор убил някого-ама това е толкова дребно провинение.вижте максим ставийски и оня полицай с порицанието вместо присъда и още знайни и незнайни люде.лично аз познавам 2 човека убили хора зад волана и те си продължават да си карат колите.да живее българия и си крийте бонбоните в джоба а на пътя с пълна газ
14
0
 
0
 
! Отговори
f преди 14 години
Единственото което остава е да "чукаме" съдиите (те повечето са жени) ..............аз моята работа съм я свършил и то по-най-мръснишкия начин :) хахахахха ......просто ги шибайте .П.С.И всичко вътре..
13
0
 
0
 
! Отговори
адвокат преди 14 години
адвокат съм и не съм съгласен с разпоредбите на нк но за съжаление е така присъдата за каране в пияно състояние и убит човек и присъда за каране само в пияно състояние е една и съща. казвам ви го от практиката си вече 7г.
12
0
 
0
 
! Отговори
щом не наказаха преди 14 години
оная руска пияна сви-ня максим защо ще осъждат други.Няма нужда от правос. министерство от главен прокурор от съдии и адвокати.Всички убийци по пътищата са невинни -и 17 човека убиват и пак невинни.От ес искат друг правов ред в българия но доган и комунистите с крадливия цар не искат-лъжат манипулират само да продължи господството им за да могат да крадат.В българия има кривосъдна комунистическа *** система.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кръвнина са тези 50000 лв които обвиняемия трябва да плати заради неблагоразумието си да качи и други пътници. Това няма общо с това че е карал пиян, защото дори да е бил пиян ако не ги беше качил сега нямаше да плаща х . 50000 лв. Кембала е решил да спести 10лв за такси и сега близките му търсят 50000лв
10
0
 
0
 
! Отговори
mama vi преди 14 години
А в Русе осъдиха 19 год. младеж на 24 ч. зад решетките за дето се изпикал в градинка!!!*В радиус от 2 км няма обществена тоалетна!В Бг правосъдната система работи по двоен стандарт и използва силата на законите и правомощията, които има ЗА ДА ТЕРОРИЗИРА БЕДНОТО НАСЕЛЕНИЕ И ДА ОБЛАГОДЕТЕЛСТВА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ-БОГАТАШИ!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
До No 4 преди 14 години
Когато човек сяда зад волана той поема отговорност. Не само за собствения си живот и за автомобила, който управлява, но и за тези, които се возят в колата. СЪщо така и за тези, които са извън управлявания от него автомобил! Така че ако не спазваш правилата и предизвикаш катастрофа, при това, след употреба на алкохол заслужаваш не условна, а доживотна присъда! Какво значи да плащаш кръвнина на някой? След като си причинил смъртта на човек трябва да си поемеш отговорност! Но явно не и в България!
8
0
 
0
 
! Отговори
Дръж се земьо - шоп преди 14 години
Почивай в мир, Кембълче!
7
0
 
0
 
! Отговори
Kostov преди 14 години
Mnogo ste zle. Dori ne triabwa da go sadiat. Toi moje da pretendira tazi tova zaradi STAVINSKI. S edna duma pravosadie w BG niama.
6
0
 
0
 
! Отговори
Мимоза към див петел преди 14 години
Никой не е в състояние да подрони престижа на съдебната власт, ако тя има такъв! Такъв авторитет си е изградила, такова е отношението към нея! Няма по прогнила и корумпирана система...за откраднат кон се лежи в затвор, за убит човек - условна присъда /оня с коня няма пари да си плаща!!!/.Това е положението...всеки се спасява по единично. Поздрави от мен на правосъдната министърка!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
malko mi e stranno za6to vuob6te trqbva da go sudqt. Izliza 4e 4ovek ne trqbva da vozi nikoi v kolata si, za da ne trqbva posle da mu pla6ta kruvnina ako stane incident.
4
0
 
0
 
! Отговори
Мимоза преди 14 години
Алкохол в кръвта и превишена скорост!!! Убиваш човек!!! Условна присъда??? Това може да се случва само у нас, където човешкия живот и спазването на законите в страната не струва пукната пара!!! Какви избори? Да закриваме държавата и толкова...