Каффе отпаднаха от Евровизия след учудващо гласуване

На финал отиват всички балкански страни без България
20 май 2005 10:58,
Каффе отпаднаха от Евровизия след учудващо гласуване
Фенка на Каффе, очаква с нетърпение да утеши Орлин. Снимки: Евровизия
Хиляди недоволни фенове остави полуфиналът на Евровизия снощи в украинската столица Киев, съобщи Tialoto.bg. От надпреварата отпаднаха предварително сочените за фаворити като Ирландия и Беларус.

Бляскавата церемония по определянето на финалистите се състоя в Двореца на спорта в Киев. Според регламента, държавите, които имаха представител в конкурса, трябваше да определят финалистите чрез гласуване с един sms от един телефон, за да не се получат манипулации на вота. Държавите-участнички нямаха право да гласуват за собствения си кандидат. Такива ще са правилата и на финала.

Българската група Каффе не успя да продължи напред. Те излязоха на сцената с песента си "Лорейн" едва 21-и подред, което до известна степен предопредели тяхната съдба.

Момчетата изсвириха песента си на фона на ефектна проекция на дъжд. След изпълнението на сайта на Евровизия се появи коментар, че песента е с прекалено американско звучене, а риф на Стиви Уондър неоспоримо се забелязва в партията на пианото.

Най-потресена от резултатите бе Ирландия, която е 7-кратен победител в конкурса на Евровизия, но сега не успя да се класира на финала.

Към финала продължиха кандидатите от Унгария, Румъния, Норвегия, Молдова, Израел, Дания, Македония, Хърватска, Швейцария и Латвия.

Освен 10-те полуфиналисти на финала отиват и класираните от 1 до 14 място на конкурса на Евровизия от миналата година в Турция.

Ето и 24-те финалисти: Унгария, Великобритания, Малта, Румъния, Норвегия, Турция, Молдова, Албания, Кипър, Испания, Израел, Сърбия и Черна гора, Дания, Швеция, Македония, Украйна, Германия, Хърватска, Гърция, Русия, Босна и Херцеговина, Швейцария, Латвия и Франция.

Победителят ще стане ясен в събота, като сред основните фаворите на букмейкърите са Гърция и Норвегия.

Песента на Елена Папаризу "My Number One" атакува българския ефир месец преди финала на Евровизия, а самата изпълнителка заяви, че ще разчита на българските гласове за спечелване на конкурса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание