Поискаха единна държава на албанците на Балканите

Границите й са ясни, тя щяла да стане факт до 2013 г.
Обновена: 2 ное 2010 14:53 | 1 ное 2010 12:02, Елка Василева
553
Поискаха единна държава на албанците на Балканите
Карта на Велика Албания. Снимка: РТС

На митинг в Тирана беше представена „Листа на естествената Албания“, чиято цел е създаване на единна държава на всички албанци на Балканите. Участваха стотици албанци от Прешевската долина, от Косово, Македония, Черна гора, Гърция и диаспората, пише РТС.

Инициативата е на директора на Института за регионални прогнози в Тирана Кочо Данай, който е бивш съветник на трима албански премиери.

Данай се обявява за единна държава на всички албанци на Балканите като каза, че тази цел може да бъде осъществена изключително по мирен път, чрез преговори със съседите.

На митинга Данай каза, че сформирането на тази листа води към стабилност и просперитет на региона на Балканите, който има европейски път, предаде агенция Фонет.

Данай съобщи още, че листата ще участва на предстоящите избори на териториите, на които живеят албанци.

Той поиска ревизия на Лондонския договор от 1913 г., за който смята, че е „разделил албанския народ в няколко държави“.

Новата албанска държава, която да обхваща Албания, Косово, частите от Сърбия, както и частите от Черна гора, Македония и Гърция, където живеят албанци, според прогнозите на Данай трябва да бъде сформирана до 2013 г.

За тази цел албанците в тези държави трябва да гласуват на референдум, каза Данай, който очаква решение за това да бъде взето скоро в Косово.

По оценка на Данай формирането на „естествена Албания“ ще означава решаване на албанския въпрос на Балканите, пише РТС.

Данай смята, че тази идея се подкрепя и от международната общност. Той отбеляза, че за това „ясно говори присъствието на представители на Дания и Германия на срещата в Тирана“.

Сформирането на „Листа на естествена Албания“ беше приветствано от кмета на община Прешево Рагми Мустафа, председателя на общинския съвет в Буяновац Йонуз Муслиу и заместник-председателя на общинския съвет Прешево Орхан Реджепи (Прешево и Буяновац са общини в Южна Сърбия).

„Прешевската долина е най-окупираната част от албанската територия“, каза Реджепи, който е сигурен, че „Листата на естествена Албания“ ще участва на следващите избори в Прешево.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


553
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
537
0
 
2
 
! Отговори
slavqnin преди 12 години
spored mene ne trqbva agresivno da se deistva sre6tu albancite te sa hora i imat prava su6to. V 21 vek nqma kak s bezo4liv teror i voina da se postigne neshto dobro. Trqbva postepenno i lejerno da budat obgrijvani sus vaksini ilekarstva chudesa na modernata molekulqrna genetica i leko leko da budat dokarani do strelitet bezplodie i redica degenarativni procesi i nejno tiho i spokoino da budat sagregirani. Rezekciqta na tozi tumor e neizbejna SMURT za URODITE NAGLI
536
0
 
3
 
! Отговори
Нционалшовинизъм преди 12 години
Някога Полша през 18-ти век твърде много претенции е изявявала на Европейска сцена. Резултатът е, че Прусия, Австрия и Русия са си я поделили. Албанците предявяват претенции над реалноста. В Македония са 30 процента, а искат над половината и територия. За Сърбия - също. Да не говорим, че Гърция ще скочи. Албанците могат да си докарат общ фронт срещу тях - Сърбия, Македония, Гърция и Европейския съюз. Щатите също ще им пресекат амбициите. Принципът е "Разделяй и владей". Звучи абсурдно и нелепо.
535
0
 
3
 
! Отговори
юнака преди 13 години
до 520............скоро кюрдите ще бъдят повече от турците в Турция.
534
0
 
2
 
! Отговори
Ъхъ преди 13 години
Да сте чували за Ислямската дъга на Балканския п-в ?
533
2
 
2
 
! Отговори
kireza преди 13 години
Единен концлагер за тия ***.......
532
8
 
4
 
! Отговори
SHQIPTAR преди 13 години
само Албания Албания над света всички да се кланят на Албания SHQIPTARIA ETNIKE! KOSOVO JE ALBANIJA MAKEDONIJA JE ALBANIJA Балканите са Албански *** ЗА ВСИЧКИ ДРУГИ ДЪРЖАВИЧКИ АЛБАНИЯ ЩЕ ВЛАСТВА РАЗБЕРЕТЕ ГО!!!
531
0
 
4
 
! Отговори
Vdlio преди 13 години
Трябва да се съобразяваме с реалностите. Щом като ще се иска ревизия н минали мирни договори, ние ще поставим заедно с албанците въпроса за Западните покрайнини. По силата на никакъв договор те не са предоставени еднолично на Сърбия.Знаем че държавата Югославия отиде в миналото. За Македония реалността е такава.Почти половината население е албанско. Кантонизирането е един от възможните изходи за тази страна. Ако обаче македонските албанци искат да се съединят с Албания, ние взимаме източната час
530
0
 
1
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Ей, тия бая пари изкарали от дрогата. Искат да си копуват още територия.Косово им струваше 2-3 милиарда$ ! Колко ли ще им искат сега световните жандарми????????
529
0
 
2
 
! Отговори
Go0o преди 13 години
Имало е Велики везири и крале от албански произход защото самите албанци са мюсюлмани....
528
0
 
5
 
! Отговори
Karu6kov преди 13 години
Mila Tetko Mara, koga si bila v Albania ili Kosovo za da kajesh, che Albacite sa kachestven narod?Plashtat li ti za tova?Sigurno da!!!Tova neshto narecheno albanci ne trijabva da se dopuska izobshto da izliza ot zemite im.Bil summnogokratno tam, imahme obsht biznes i rezultata e edna goliama nula!!!Surbite hubavo sa gi trepali i gonilino gadna Amerika se namesi i gi spasi.Kakvi porazii prabvjat na Italia, Gurcija iideja njamat. A v evropa..maiko mila!!Shiptari, Albanci - muslimani - v Turcia!
527
3
 
10
 
! Отговори
Хора, бдете! преди 13 години
Ако погледнете картата, Албания ще е само на 50-60 км от България (на сръбски семи). Как ви харесва? Хайде замислете се как ще ни се отрази една албанско-българска война в Скопияния? Затова отсега - пълна блокада от страна на България на всякакви опити на шиптърите да влезат в ЕС! Подкрепа на всички, които са застрашени от албанска експанзия! Знаете ли, че през 50-те години на ХХ век албанците в Македония са били 100 000 души, а сега прехвърлят 900 000? Мислете, братя българи!
526
0
 
8
 
! Отговори
Mango преди 13 години
Аферим,машааала на ***!Расисткия пост на:"521 добавен от: Осман," въпреки мнoгoкратните 2-дневни сигнализации и минуси, все още не е изтрит,а аз като го смъмрих, бях веднага изтрит!Сиктир, чингенета!
525
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дилма проблем на Б-я са нихилистите като теб! Наистина е по-добре да напуснат, само че добре би било на тръгване да си платят това което всички останали са похарчили чрез данъците си за тяхното образование.Здраводловно е да се изчистим от ***.Тоигава сигурно ще можем да си оправим страната.Чао и не се връщай, много те моля, че се оприщвам като чета такива предателски глупости!
524
2
 
2
 
! Отговори
нещо интересно преди 13 години
На въпроса на наш журалист защо не заселват изоставените къши на българите които са разделени от албанските от една река албанците отговарят ,че добре помнят нашата войска която си е тръгнала от там според думите им въшлясала пияна ,трошила и изоставяла въоражението си , дрипава а се връща след 20г. на камиони и с танкове за да спечели поредната битка ,,,ЯВНО ТОГАВА СМЕ ИМАЛИ МНОГО ДОБРИ УЧИТЕЛИ ПЪЛКОВОДЦИ ЗА съседите си , разбирали са ни от ПЪРВИЯ път , при фул контактА, ИСТОРИЯТА УЧИ :-))))
523
2
 
1
 
! Отговори
нещо интересно преди 13 години
На въпроса на наш журалист защо не заселват изоставените къши на българите които са разделени от албанските от една река албанците отговарят ,че добре помнят нашата войска която си е тръгнала от там според думите им въшлясала пияна ,трошила и изоставяла въоражението си , дрипава а се връща след 20г. на камиони и с танкове за да спечели поредната битка ,,,ЯВНО ТОГАВА СМЕ ИМАЛИ МНОГО ДОБРИ УЧИТЕЛИ ПЪЛКОВОДЦИ ЗА съседите си , разбирали са ни от ПЪРВИЯ път , при фул контактА, ИСТОРИЯТА УЧИ :-))))
522
1
 
5
 
! Отговори
нещо интересно преди 13 години
знаетели защо албанците имат респект към Нас .? Феридинанд е използвал една рекичка за условна граница и албанците са спазвали тази граница дори и след отеглянетоНи,и преди време на въпроса на наш журналист в този район защо албанците не населват изоставените къщи на българите?отговарят/воиската ви си тръгна от тук въшлясала пияна боси голи а се върнаха след 20 г с камиони и танкове ... Българина е троскут а, България е като Феникс явно добър учител е бил ФЕРДИНАНД за някой народи около НАС
521
0
 
4
 
! Отговори
Тея преди 13 години
Тея не ги слуша главата въобще. Врътнали са!!! Гледай само картата.....
520
1
 
24
 
! Отговори
Бичкия преди 13 години
Мм да...и половин Македония ще отиде в Албания, ама македонците са толкова заети да доказват, че не са Българи, че дори няма да забележат.
519
0
 
6
 
! Отговори
синан преди 13 години
на Балканския п-в границите са много спорни, държавите в нея могат да се разберат помежду си,но има силни държави където си пъхат носа,те просто не оказват помощ а повече усложняват нещата!Това което мислят албанците за сега е невъзможно,защото всеки тогава ще тръгне да иска и могат да станат големи конфликти
518
0
 
17
 
! Отговори
ghost преди 13 години
i nie iskame revizia na londonskia dogovor-BALGARIA NA TRI MORETA-ESTESTVENA BALGARIA.UUUUUUUUUURRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!