Борисов иска помощ за "братския гръцки народ"

"Маса народи се изпоклаха на Балканите, затова искаме стабилност"
23 юни 2011 20:34, Елка Василева
276
Борисов иска помощ за "братския гръцки народ"
Премиерът Бойко Борисов преди изказването му пред ПА на НАТО, м. май 2011 г. Снимка: Булфото

Колкото по-бързо кризата в Гърция отмине, толкова по-добре за съседните държави и за целия Европейски съюз. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред български журналисти в Брюксел преди заседанието на европейските лидери от Европейската народна партия и на Европейския съвет, предаде БТА.

Братският гръцки народ на нас ни е съсед и във всички случаи ще бъдем на позиция да се помага максимално на Гърция, за да имаме стабилен съсед, посочи премиерът. Имаме доста нестабилни съседи, допреди 15 години имаше войни на Балканите, изпоклаха се маса народи и затова искаме стабилност и просперитет в региона, добави той.

Освен това Борисов каза, че ще настоява Европейският съвет да подкрепи решенията за разширяването на Шенген, приети по-рано този месец от Съвета по правосъдие и вътрешни работи в Люксембург.

Критериите за Шенген са изпълнени от България и сме твърдо да има дата, с едно решение, за приемането на нашата страна и на Румъния в пространството, добави Борисов. След това сме готови, ако има допълнителни критерии за всички страни, да ги изпълняваме, отбеляза той.

Хърватия спокойно може да бъде приета в ЕС без доклад за оценка от Европейската комисия, тя се справя много добре с всички предприсъединителни фондове, каза още Борисов.

По неговите думи страната е използвала европейските фондове както трябва и всеки, който е бил там, знае, че от столицата до границите и към най-големите курорти водят магистрали.

Инфраструктурата им е със светлинни години преди България и Румъния, коментира той.

Премиерът добави, че по темата за корупцията винаги е отбелязвал, че това не е българска дума и явлението се наблюдава във всяка държава.

С това не бива да се спекулира, на холандския колега казах, че ако сметнем за последните две години поръчковите убийства в Холандия и в България, в никакъв случай статистиката не би била в полза на Холандия, заяви Борисов.

По-късно днес премиерът ще участва в предстоящия Европейски съвет, който ще обсъди икономическата обстановка в Европа, разширяването на Шенген, общата европейска политика за предоставяне на убежище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
2
 
6
 
! Отговори
Христос Мурутис преди 12 години
Гърция: Купонът свършиПровалът на гръцката икономика е фалит на цяла една идеологияНепрекъснато чета коментари и слушам анализи тук, в България, за ситуацията в Гърция, но мисля, че малцина разбират действителната причина за гръцкия проблем и неговото развитие.Ние, гърците, за съжаление злоупотребихме с нашето място в света на пазарната икономика и в еврозоната и създадохме точно онази държава, която рухна в България през 1997 г., по време на голямата криза.
216
2
 
6
 
! Отговори
айде преди 12 години
Заплати от по 1500 евро гърците ще сънуват в следващите десетилетия. Който има познати в Гърция, нека говори с тях. Моите познати там рисуват доста апокалиптична картина - драстично са намалени и заплатите и социалните придобивки. ЕК доста ясно каза, че доходите, които са получавали в раздутия държавен сектор ще бъдат драстично намалени, ако Гърция иска да получи спасителния заем. Смешно е гърците да взима повече пари от германците. Все пак всички знаем чия икономика е по-силна...
215
2
 
7
 
! Отговори
до 225 преди 12 години
Разбирам, че на социал-комунистите им е кофтиПич, объркал си се! "Да се пише: Разбирам, че на ***-комунистите им е кофти!" Малко си забравил, че вождът им е СерГей, там е и Доган с мъжката секретарка.
214
7
 
6
 
! Отговори
Ристакиос Маслинакис преди 12 години
Добре, че Бойко поне малко ни върна към нормалноста....
213
2
 
9
 
! Отговори
до 122 преди 12 години
"Народ който има 1300 годишна история заслужава нещо по-добро" Имаш предвид пак крадци ли да дойдат на власт? Кое му е по-доброто? Или ***? СерГей? Доган с милионите хонорарчета? Крадливия мадритски мошеник? Кой?
212
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дори когато се прозява е по-пич от всички предишни, заемали неговия пост!
211
4
 
6
 
! Отговори
ааа преди 12 години
Естествено, че България ще подкрепя помощта и бързото възстановяване на гърция. това се нарича далновидност и добросъседство. 30% от банките в България са гръцки, огромен брой гръцки компании са на нашия пазар, нямаме интерес от изтеглянето на тези капитали - напротив! Стига сте плюли, а малко си размърдайте мозъците. Разбирам, че на социал-комунистите им е кофти, как са изритани от властта и търсят всяка сламка, за която да се хванат, но има едно нещо наречено НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС!
210
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО БАБА ГАНА - КАЖИ МУ , ЧЕ Е ГЕРБЕР И ПОВЕЧЕ НЕДЕЙ ГО ОБИЖДА
209
3
 
5
 
! Отговори
оле преди 12 години
"оказа се, че сме братя с целия свят: то не беше братска русия, братски виетнам, братска НУБИЯ, братята роми! сега и братска гърция! аман от братя бре! а на братята българи кога ще помогне да станат наистина европейци?"---Пешо, малка помощ ли да се вкарат в България няколко милиарда лева безмъзмездни помощи от ЕС? Никой друг политик десега в историята не го е правил - само Борисов. Престанете да хленчите, а работете! Парите идват от работа, не от митинги, стачки и т.н
208
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Снимката говори сама за себе си за нивото на този индивид, който направихме министър-председател. Народ който има 1300 годишна история заслужава нещо по-добро
207
3
 
1
 
! Отговори
men преди 12 години
da obesim debelata svinia i da ia ostavim da izsuhne na vujeto barabar s jena mu kunevi, munevi, carcheta, kostovcheta i tn.
206
2
 
9
 
! Отговори
с. преди 12 години
Гърците дълги години живяха много отвъд реалните си възможности и сега е време да си платят!Никой не им е длъжен!От 20 години насам българите стягаме коланите,а ония щракаха с пръсти!Испанците са същата работа!Да ви кажа ли откога закъсаха тия държави!?От 2004-та насам!Тогава ЕС прие първите нови членки и пренасочи фондовете си към тях!И тия потънаха в рамките на 5 години!Сладко е да живееш на чужд гръб!Айде сега и те да видят малко зор и да си платят за купона!
205
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** А НА БЪЛГАРИЯ КОЙ ЩЕ, ПОМАГА
204
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква помощ иска...???????????????????????Гърците получава 1500евро заплата и 700 евро пенсия..а цените на всичко там са почти равни с нашите ..а дане говорим за западните страни които са с много по голям стандарт и пак цените са равни с нашите ..е къде е киро на кирия????долу герб,бсп.атака сдс,дсб,дпс,всички ти партии крадяха България и продължават да я крадат.Дано ви хване рак.
203
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хората в Гърция ,Испания ,Франция ,Белгия ,които всекидневно изпълват площадите не скандират само срещу управляващите те скандират срещу целия политически елит ,защото вече не вярват на никой ,на площадите в Европа хората наричат политиците и банкерите -Пултокрация ,лъжата наречена евро-атлантически ценности умря
202
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НА СНИМКАТА Е ПРОЗЯВАЩАТА СЕ УСТА
201
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бокоооо,кризата вече не може да отмине ,вчера в прав текст бен Бернанке ,каза ,че се очертава мрачно бъдеще за американската икономика а фондовите борси мигновенно реагираха ,защото акциите на всички водещи компании в сащ и ес се сринаха ,в същото време Печката в белия дом почна да изтегля войската си от Афганистан ,с една дума както и да го въртят новата юдея-сащ фалираха ,само нашата мутра още не е разбрал и се прави на по католик от папата
200
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като всеки наш политик и този е безгръбначно мекотело,и говори само това което му кажат неговите господари ,а те са всеизвестни юдо-масончетата и техните МВФ и световната банка това същество на снимката може всичко друго може да е ,но не и отговорен държавник който може да мисли ,те и затова са го харесали и не го натресаха ,а ако някой си мисли ,че с избори нещо ще се промени и той толкова е мозъчния му капацитет като на ББ
199
6
 
16
 
! Отговори
нло преди 12 години
тоя оправи българия сега гърция а после и цяла европа по сценарий на израел от 22 години.не се налапа от моловете като кмет а сега ще продаде и българия като учителя си симеон но буда -борисов го надмина по всички параграфи.пирамида проксима-групировка герб в действие и по сценарий.доста народ преебаха за да докопат власта.мафията в българия си има правителство и държава с имунитет пред света.за което имат заслуга служители от мвр със срс злоупотреба от база банкя-сдвр и шести септември 29.
198
6
 
3
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
ISKA MU SE NA ..KOSTOV..SIDEROV..YANE ..TSARYA...STANI6EV..DOGAN...DA DELYAT BANITSATA S BAT BOIKO...AMA NE DAVA BAT BOIKO.. BRAVO BOIKO.