Борисов иска помощ за "братския гръцки народ"

"Маса народи се изпоклаха на Балканите, затова искаме стабилност"
23 юни 2011 20:34, Елка Василева
276
Борисов иска помощ за "братския гръцки народ"
Премиерът Бойко Борисов преди изказването му пред ПА на НАТО, м. май 2011 г. Снимка: Булфото

Колкото по-бързо кризата в Гърция отмине, толкова по-добре за съседните държави и за целия Европейски съюз. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред български журналисти в Брюксел преди заседанието на европейските лидери от Европейската народна партия и на Европейския съвет, предаде БТА.

Братският гръцки народ на нас ни е съсед и във всички случаи ще бъдем на позиция да се помага максимално на Гърция, за да имаме стабилен съсед, посочи премиерът. Имаме доста нестабилни съседи, допреди 15 години имаше войни на Балканите, изпоклаха се маса народи и затова искаме стабилност и просперитет в региона, добави той.

Освен това Борисов каза, че ще настоява Европейският съвет да подкрепи решенията за разширяването на Шенген, приети по-рано този месец от Съвета по правосъдие и вътрешни работи в Люксембург.

Критериите за Шенген са изпълнени от България и сме твърдо да има дата, с едно решение, за приемането на нашата страна и на Румъния в пространството, добави Борисов. След това сме готови, ако има допълнителни критерии за всички страни, да ги изпълняваме, отбеляза той.

Хърватия спокойно може да бъде приета в ЕС без доклад за оценка от Европейската комисия, тя се справя много добре с всички предприсъединителни фондове, каза още Борисов.

По неговите думи страната е използвала европейските фондове както трябва и всеки, който е бил там, знае, че от столицата до границите и към най-големите курорти водят магистрали.

Инфраструктурата им е със светлинни години преди България и Румъния, коментира той.

Премиерът добави, че по темата за корупцията винаги е отбелязвал, че това не е българска дума и явлението се наблюдава във всяка държава.

С това не бива да се спекулира, на холандския колега казах, че ако сметнем за последните две години поръчковите убийства в Холандия и в България, в никакъв случай статистиката не би била в полза на Холандия, заяви Борисов.

По-късно днес премиерът ще участва в предстоящия Европейски съвет, който ще обсъди икономическата обстановка в Европа, разширяването на Шенген, общата европейска политика за предоставяне на убежище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
3
 
4
 
! Отговори
До, 2121 до 201 преди 12 години
ХА<>ХА<>ХА....Коментар на още едно тъпо българче :))))))
196
14
 
5
 
! Отговори
аватар преди 12 години
Много говорим ние българите,големи професори сме по всички международни и вътрешни теми,но никой не знае какво е положението в "кухнята" и "кой плаща за музиката" ? Мисля че хич не му е лесно на Бойко,затова би трябвало и да му се помага,а не както правят комунистите,"да пречим защото ние не сме на власт".ЗАТОВА ХОРАТА СА КАЗАЛИ" УМЕН НАРОД УМНА ДЪРЖАВА",а каде сме НИЕ ?
195
2
 
4
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
kam 205.. NE SA VI VINOVNI TURTSITE SAMI STE SI VINOVNI.VSI4I DO SEGA S IZKLU4ENIE NA ..BOIKO..SA LIZALI ZADNIKA NA DOGAN. TOI RAZPREDELYA BANITSATA.AMI IZLEZTE I GLASUVAITE ZA BOIKO.I PROBLEMA S TURTSITE E RE6EN.
194
3
 
20
 
! Отговори
пешо преди 12 години
оказа се, че сме братя с целия свят: то не беше братска русия, братски виетнам, братска НУБИЯ, братята роми! сега и братска гърция! аман от братя бре! а на братята българи кога ще помогне да станат наистина европейци?
193
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко отново е прав и някои тук във форума търсят под вола теле! Кой е по-умният Станишев,Костов ? Мисля че са по- хитри и алчни ,но не ми ги сочете че са по-умни ! За мен Бойко е патриот, работещ за България за разлика от всички предишни дето в компанията на Доган доведоха народът до просяшка тояга.
192
12
 
6
 
! Отговори
2121 до 201 преди 12 години
На дъното сме заради турците!Ако не са били те.... Византия и България са били елита на Европа 14 в.!Разбира се и руснацету допринесоха за дънното ни битие, с техния изродски 45годишен комунистически експеримент!Но сега има надежда, ако не ни мине котка път в близките 5060 г., като гледам какво става в Европа, може би Господ е решил да се покаже найпосле, като българин!
191
4
 
0
 
! Отговори
към 195 преди 12 години
Страшно си неграмотен и *** за да изказваш многократно мнението си !
190
5
 
9
 
! Отговори
БДЖ преди 12 години
Магаретата защо ги взеха в ЕС? Отговор: Да носят вода с която ще подмиват посраните гръцки ***.
189
3
 
12
 
! Отговори
kotarak преди 12 години
Може и да е прав Борисов за думата "БРАТСКИ", що Българи са асимилирани насилствено, отделно доста работят и сега там. Българския ген най-вероятно носят и много турци, дори и някой Османски Султани са си били 50% Българи. Румъния е било любимото убежеще на нашите хъшове, а и много търговци са се установили там. Та тук на Балканите все сме БРАТЯ и все сме на дъното, най-големите *** на Европа.
188
4
 
13
 
! Отговори
2121 преди 12 години
Колко сте ***!Помощта за гърците се отпуска само от страните от Еврозоната!А ние скоро няма да влезем, както каза Иван Искров "Никой не влиза в горяща къща!"Не харесвам ББ, защото прекалено *** ми идва!Ама с тези приказки се опитва да се прави на "дипломат"!"Братския гръцки народ" мухахахаЗа първи път български политик го казва !
187
4
 
22
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
Значи аз Българинът мизерствувам и отгоре на това ще задълбоча своята мизерия за да може господин Гъркът да продължава да живее разгулно. Браво господин Премиер. Първом се погрижете за собствения си народ, че се чуди как да свърже двата края, а тогава се загрижете за разгулния си съсед. Националистически казано, може, ама да ни върнат заграбеното Беломорие приз двадесетте години на 20-ти век, подарено им от Французите. Когато си говорим за благодарност, нека си припомняме и тяхната "благодарност
186
3
 
17
 
! Отговори
Яко преди 12 години
На тоя изказванията му ги изготвя Лъчо Мозъка...
185
3
 
17
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
Разбира или не разбира, Рапонът много лесно раздава нашите пари.До кога?
184
2
 
11
 
! Отговори
Севаст преди 12 години
И тоя съвсем се изгуби! Timeo Danaos et dona ferentes!!! Quo vadis? /или "къде отиваш може би"....
183
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
темите които ще се разглеждат в брюксел не са във умствените възможности на бойко.да мълчи само и да слуша.
182
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко Борисов решил да види как живеят обикновените хора и се поразходил. Срещнал малко момче.- Къде е баща ти?- Отиде на работа с новата кола.- А ***?- Отиде на пазар със старата кола.- А кой е в къщи?- Баба, гледа телевизия на новия Панасоник.- Виждаш ли, момче, за всичко това трябва да сте благодарни на мен!- Бабо, бабо, чичо от Америка си е дошъл!
181
2
 
0
 
! Отговори
IVO преди 12 години
I s kakvo shte im pomagash.Siromaha da pomaga na tozi koito godini e jivyal dobre sas zaemi.400,000,000,000 E.Eto tova e.Ami da ne sa gi vzimali.Sega da im vrashtame borcha li?
180
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Снимката сама си казва - мързелът е държавна политика, толерирана от Бойко Борисов.Останалото е излишно.
179
5
 
20
 
! Отговори
ТОТО преди 12 години
Много е зле ситуацията с тоя пожарникар!!!
178
5
 
18
 
! Отговори
до 181 преди 12 години
И със снимка, и без снимка, като видиш изказа, в който са "облечени" гениалните заключения как да не то дойде да напсуваш тиквунските фенове за лека нощ. Та лека ви нощ. :)