Гърция може да изчака до средата на ноември следващия транш

Първоначално страната твърдеше, че в средата на октомври ще остане без пари
4 окт 2011 16:53, Елка Василева
15
Гърция може да изчака до средата на ноември следващия транш
Евангелос Венизелос. Снимка: Reuters

Гърция може да изчака до средата на ноември следващия транш от международните спасителни заеми, съобщи гръцкият финансов министър Евангелос Венизелос, цитиран от Асошиейтед прес.

Венизелос заяви това днес, след като се завърна от срещата на финансовите министри от еврозоната в Люксембург. На нея те заявиха, че Гърция ще получи транша, но решението ще бъде взето по-късно този месец.

Още по темата

Гърция бе обявила по-рано, че без този транш в средата на октомври ще остане без необходимите за функционирането на държавата средства.

Първоначално се очакваше международните кредитори на Гърция да препоръчат миналия месец страната да получи транша от 8 милиарда евро от спасителния пакет на стойност от 110 милиарда евро.

Проверката на хода на реформите в Гърция обаче бе прекратена за няколко седмици след разногласия между Атина и инспекторите за бюджетния дефицит, отбелязва БТА.

Гръцкият финансов министър съобщи още, че на срещата на финансовите министри от еврозоната е била договорена формула за предоставяне на гаранции на Финландия в замяна за нейното съгласие за отпускане на нова помощ за Гърция. Гърция ще издаде облигации в размер на 880 милиарда евро на Финландия като гаранции.

Финландия поиска гаранции в замяна за нейното участие в следващия спасителен пакет за Гърция. Други държави също заплашиха да поискат подобни гаранции, но Венизелос посочи пред журналисти, че останалите държави от еврозоната не са пожелали подобни гаранции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Гърцияеврозоната
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
спящ преди 12 години
вервайте!!!! 2012 края гърция фалира ...
14
1
 
10
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Гръцкия премиер плаши гърците с България !!!Гръцкият премиер предупреди своите сънародници, че ако не са съгласни с антикризисните мерки на правителството ги чака съдбата на България: Нима каза той вие искате да получавате български заплати, където въобще не са чували за великденски и коледни премии, а какво остава за 14-та заплата? Нима- обърна се той към пенсионерите вие искате да получавате пенсии от по 50-100 евро вместо сегашните 6-700 ? Нима искате да си плащате изцяло цената на лекарствата, а не както досега само 25%? Нима искате да живеете като в лунно бунище защото точно на това прилича България с нейните дупки и ***, разхвърляни навсякъде от претендиращите за по-висока интелигентност българи? Нима искате децата ви да пушат, пият и вземат наркотици под зоркия поглед на полицията? Това ли искате? Аз знам, че ние винаги сме били по-цивилизована нация от нашите северни съседи и винаги сме успявали да се обединим в трудни моменти. Затова и сега съм убеден, че в този труден момент ще застанем един до друг, ще прежалим трийсетте процента от допълнителните възнаграждения, които получаваме и след няколко години, ще можем отново да се наредим сред страните с най-добър жизнен стандарт, докато българите ще си останат на положението в което са и сега. Защото нашата нация е изградена на основите на православната вяра и християнските добродетели, а българите са учени атеисти, сменящи на всеки четири години политическото си верую. Но намират ли там там спасение? Нека да се стегнем и да не позволим нашата младеж да напусне страната, така както българите напускат своята? И ще видите, че след 50 години, ние все още ще сме тука, а за българите ще се носят само легенди. Аз много се смях, когато разбрах, че управляващите в България плашат народа си, че щели да стигнат до нашето положение ако не вземат мерки! Та те нашето ниво могат само да го сънуват! Жалко за българите, че се оставят така лесно да ги манипулират, за да могат да ги грабят безпрепятствено! Но това си е техен проблем. Нека ние да решим нашите, пък те да се утешават, че не са ни стигнали. Кое е по-страшно Гръцката криза или Българската стабилност?
13
1
 
3
 
! Отговори
krasos преди 12 години
"Гърция ще издаде облигации в размер на 880 милиарда евро на Финландия като гаранции." Само ,че покритието на тези облигации ще е 0 (нула,zero,nolla, μηδέν) какво имат Гърците за 880 милиарда ??? Нищо!!!
12
0
 
2
 
! Отговори
Ереван преди 12 години
Както се казва , на лъжата краката са къси1 Утре ще се окаже , че на Гърция въобще не и трябват никави пари, защото е откраднала достатъчно!
11
0
 
10
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
"Гърците имат пари само до октомври. А после?" :Следва: -Атина настоява за бърз следващ транш от ?8 млрд.!- печатане на пари- част от тях отиват за гърците да си живеят добре, останалата част отива за кредиторите Франция и Германия- вдига се инфлацията в Европа- Гърция, Германия и Франция получават напечатани пари, останалите - гледат и лапат мухите!!! Не е луд тоя които яде зелника, а тоя който му го дава !!! Така хитрите гърци дръпнаха над 100 милиарда евро от МВФ и на финала ще стане, че гърците ще има да връщат, а МВФ да взема, което няма да се случи никога, понеже е на път МВФ, да отиде в историята , тоест небитието!!! После Я камилата, я камиларя....Гърците, много умело са си разработили схемата. Не ги мислете че са глупави!Когато Господ създал гърка, евреина плакал безутешно цели три дни !!!
10
0
 
4
 
! Отговори
off преди 12 години
Гърция може да изчака до средата на ноември следващия транш.Но дотогава трябва да се надупат и да ги попляскат както трябва и кои с каквото трябва.Тихо че Българите спят а гърците реват.
9
0
 
6
 
! Отговори
ЕМИГРАНТОС преди 12 години
ДАНО ДАЙ БОЖЕ,ОТ ВСЕ СЪРЦЕ ИМ ГО ЖЕЛАЯ ДА ДОЙДАТ НА НАШЕТО ПОЛОЖЕНИЕ СТИГА СА СЕ ВЪЧКАЛИ С ЕВРОПА ШЕНГЕН И Т.Н. ОТ ГОДИНИ ГЪРЦИТЕ НЕ РАБОТЯТ 2МИЛ.И ПОЛОВИНА ЕМИГРАНТИ РАБОТЯТ А ЛЕЖАЧКА НА ГРЪБ ГЪРЦИТЕ.МАЗНИТЕ И МРЪСНИТЕ ГЪРКИНИ ЧАКАТ НА ГОТОВО,ОЩЕ НЕ СА ОСЪЗНАЛИ КАКВО ГИ ЧАКА!
8
0
 
2
 
! Отговори
draznitel преди 12 години
тоя дебел министър, ако си го направят ***, ще имат провизии за цяла година , за цялата страна
7
0
 
2
 
! Отговори
хмммм преди 12 години
Те ако имат такъв БВП за какво са им заеми, те за по-малко от 5 години могат да си изплатят заемите с много по-малко икономии от сега. Нещо не се връзва.
6
0
 
6
 
! Отговори
картоф преди 12 години
Хмм тая снимка плаши. Нздраве братя малаки и внимавайте с чиниите.
5
0
 
10
 
! Отговори
Ергатис преди 12 години
Дали ще гладуват гърците е трудно да се каже но много скоро ще паднат на нашите доходи което значи жива мизерия.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ооо милинките гърчета ,ще ручат леб и маслини зимето...
3
9
 
1
 
! Отговори
До 2 преди 12 години
ти май говориш с отвъдното , на гърците дори да има намалят с 90 % заплатите и Пенсиите , пак ще са в пъти по - високи от БГ .И ще ти кажа защо - Гърция 11 милиона население 400 Милиарда БВП.България 8 милиона население 40 Милиарда БВП.Затова е в ПЪТИ , а защо е така има обяснение , в България , за разлика от Гърция БВП се формира от много малко на брой хора .
2
1
 
9
 
! Отговори
Луцифер преди 12 години
Да кажа пак:ГЪРЦИТЕ ПЪТУВАТ КЪМ АДА, НО ОЩЕ НЕ ГО ОСЪЗНАВАТ НАПЪЛНО!1990Г. ЛУКАНОВ ОБЯВИ ФАЛИТА НА БЪЛГАРИЯ/МОРАТОРИУМА ПО ВЪНШНИЯ ДЪЛГ/!ПОСЛЕДВА РЕЖИМ НА ТОКА И КУПОНИ, И 20 Г. МИЗЕРИЯ!А КРЕДИТОРИТЕ СИ ПОЛУЧИХА И ПОСЛЕДНИЯ ДОЛАР ПЛЮС ЛИХВИТЕ1А НАШИЯ ДЪЛГ БЕШЕ МНОГОКРАТНО ПОМАЛЪК ОТ ГРЪЦКИЯ!ГЪРЦИТЕ ЗАТЪВАТ В МИЗЕРИЯТА, В КОЯТО ЩЕ ПРЕБИВАВАТ НЕЯСНО КОЛКО ВРЕМЕ!БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КОЛКО ПАРИ ЩЕ ВЪРНАТ!ПРОБЛЕМЪТ ИМ Е , ЧЕ НЕ МОГАТ ДА РАБОТЯТ!А НО ВИ ЗАЕМИ НЯМА!ТЕЗИ В МОМЕНТА СА ЗА ЛИХВИТЕ!
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОЯ МИНИСТЪР НЕ ТВЪРДЕШЕ ЛИ ,ЧЕ НЯМА ПАРИ ОЩЕ В КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ И ВЕДНАГАДА МУ СЕ ПРЕВЕДЕ ТРАНШАЕХ,ЛЪЖЛИВИ И МЪРЗЕЛИВИ ХОРА,АМА ТАКИВА ГИ НАПРАВИХА И НАТО И ЕСКАКТО НИЕ СИ НАПРАВИХМЕ *** ТАКИВА