Копола представи откъс от новия си филм "Мегаполис"

85-годишната легенда не е режисирал от 2011
5 май 2024 16:25, Петър Бойчев
1
Копола представи откъс от новия си филм "Мегаполис"
Снимка БГНЕС

Адам Драйвър на покрива на небостъргач в град, който напомня Ню Йорк, готов да скочи в неизвестното - Франсис Форд Копола разкри първи откъс от новия си филм "Мегалополис", който ще представи на кинофестивала в Кан, съобщи БТА.

Американският режисьор ще бъде в центъра на вниманието на булевард "Кроазет" в Кан от 14 до 25 май тази година, 45 години, след като "Апокалипсис сега" му донесе втора "Златна палма" след "Разговорът" от 1974 г. Копола не е режисирал игрален филм след Twixt през 2011 г.

Тийзърът на новия филм на Копола излезе на 4 май и съвпадна с 88-годишнина от рождението на съпругата на режисьора, Елинор Копола. Тя почина на 12 април тази година.

"Мегалополис" е филм, посветен на скъпата ми съпруга Елинор. Надявах се да отпразнуваме заедно с нея рождения й ден тази година на 4 май. За съжаление това не е възможно, затова нека споделя с всеки от вас подаръка си за нея, написа Копола, който е на 85 г., в Инстаграм.

Филмът с бюджет над 100 милиона щатски долара според публикации в американски медии разказва за разрушаването на мегалополис и възстановяването му.

С него Копола се конкурира тази година на Международния кинофестивал в Кан с още 21 продукции. Председател на журито е американската режисьорка Грета Гъруиг ("Барби").
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: КанмегаполисКопола
Още от Технологии
В прегръдката на Golden Hour: Xiaomi и блясъкът на новата серия смартфони Xiaomi 14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари