"Албанска армия" със заплахи към правителството на Македония

Поставен е ултиматум за изтегляне от "окупираните албански земи"
Обновена: 17 апр 2012 18:20 | 17 апр 2012 17:30, Елка Василева
302
"Албанска армия" със заплахи към правителството на Македония
Неизвестната "Армия за освобождение на окупираните албански земи" отправи заплахи към правителството на Македония. Снимка: архив, Reuters

Неизвестна досега организация, наричаща се „Армия за освобождение на окупираните албански земи“, отправи директна заплаха и постави ултиматум на правителството на Македония в срок от две седмици да се оттегли от „окупираните и колонизирани албански земи“. В противен случай щели да нападнат славомакедонските полицейски и военни структури.

В съобщение, цитирано от македонските медии, се твърди, че така наречената армия е провела в град Косовска Митровица среща на своя „генщаб“, откъдето бил отправен ултиматумът на македонското правителство 

Публикуването на текста става в момент, в който се засилва напрежението в Македония след убийството на петима македонци недалеч от Скопие. Разследването продължава, като медиите в Скопие не изключват престъплението да е етнически мотивирано.

Още по темата

В същото съобщение се твърди, че в Бившата югославска република Македония „всекидневно се нарушават правата на албанците“. „Просръбското правителство на Никола Груевски разпространява антиалбанска идеология и инсценира нападения срещу невинни албанци, блокират се албански села от страна на славомакедонците, а никой от корумпираните политици в етническа Албания не реагира, тъй като всички са продажни души и предатели на родината“, пише в текста.

Организацията заплашва още, че няма да седи със скръстени ръце, а ще „отмъсти за братята си“. „Стига сме мълчали, това мълчание приключи“, се казва в „ултиматума“ към македонското правителство.

Организацията е поставила ултиматум и на правителството на Косово да разреши ситуацията в северната част на Косово, както и на правителството на Гърция да не си играе със статута на чамите, тоест албанското малцинство в областта Епир. Това не е първото съобщение на тази организация. През януари беше издадено идентично съобщение, отправено към гръцките власти. То намери силен отзвук в гръцките медии, според които ставало дума за добре организирана екстремистка група начело с Хущрим от Косовска Митровица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
37
 
! Отговори
До Македонец преди 12 години
Дървото ще го ядете вие , понеже България не претендираме за Епирски земи , и албанците не препират за български земи . Ние достатъчно проблеми си имаме с *** полуживотни , и българи с промити мозъци от югоизток .
30
16
 
18
 
! Отговори
обективен преди 12 години
Армията ни съвсем не е така безпомощна, както я представят лаиците по темата тука. Всъщност тези дори не са лаици, а някакви носталгици по отминали епохи и социални модели. Както и да е, да попитам има ли тук хора смятащи че България е застрашена от съседите си и ще загуби територии, защото и подобни неща се пишат по- долу в "коментарите"?
29
1
 
42
 
! Отговори
ГД преди 12 години
Споко, все по някакъв начин макетата ще изкарат България виновна и за това. На бас.
28
1
 
49
 
! Отговори
бг преди 12 години
От 10г работя с албанци и ги знам що за стока са, а косоварите са още по зле , та макетата където на нас ни се правят на интересни сега са си намерили майстора, духа от бутилката е пуснат скоро ще им хвърчат главите, не им го желая но нищо добро не ги чака, може би тогава ще се сетят за Българската си кръв
27
1
 
22
 
! Отговори
Да БЕ Да преди 12 години
До обективнияИмаш ли си идея колко силно е Албанското лоби в САЩ !!! Ако съдим по това което се случва в света през последната година, западните ти " приятели " страно винаги са на страната на бунтовниците... няма да ме учуди подобен вариант и във Македония...Предполагам карите вече са раздадени и сега започва надцакването !!!!
26
5
 
23
 
! Отговори
Dublin преди 12 години
Imam poznati albanci. Postoianno se buzikat -bratia buGAri, koga ke delimO Makedonijata??...Noment...
25
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо Политиците ни казват ,че сме Мързеливи ?Защо ние обвиняваме Американци и Руснаци?ПРИЗНАЙТЕ СИ ,НАЙ НАКРАЯ. ПОЛИТИЦИТЕ НИ СА ВИНОВНИ!!!!! ЗА ВСИЧКО!А НИЕ ЗА ТЯХ!
24
6
 
24
 
! Отговори
333 преди 12 години
Какви *** те гонят бе пич,майната им на ***....мюсюлманите стават все повече на континента,остави миграцията...те са вече тук...и се множат като ***....ужас.
23
7
 
18
 
! Отговори
B преди 12 години
Каква армия в 21'ви век бе хора?! Не ме разсмивайте!!! Тази държавичка нашета е на една бомбичка живот...
22
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 12 години
12 Анонимен - взе ми думите от устата !!! :-)
21
3
 
36
 
! Отговори
обективен преди 12 години
Все си мисля, че сърбофилските думбази в Скопие никога няма да кандисат на обединение с България, каквото и да се случи в бъдеще със земите около Вардара. Те са нещо подобно на нашите русофили, след тях- ПОТОП... Като цяло обаче, ако албанците рекат първи да пуцат (подобно на сърбите през 90- те години), Запада ще им такова фамилийката от бамбардировки. Общо взето, тия въпросните "армия за незнам си какво" са си някакви ислямисти- терористи и нищо няма да постигнат с подобни средства!
20
4
 
30
 
! Отговори
ДРЪН до 26 God преди 12 години
Яко си във грешка, полицията ни е двойно по голяма от армията !!! А армията ни е във такова състояние, че едва ли би стигнала до границите !!!
19
9
 
38
 
! Отговори
God преди 12 години
Като бях в Тирана преди 2 години, албанците казваха, че Скопие е вторият по големина албански град! Албания като държава се появява чак в началото на 20 в. Преди да паднат под турско, тези територии са били в рамките на българската държава. Сега можем да си претендираме възстановяване на старите територии и да нахлуем в Албания. Подобно на Сталин ще направим "освободителен" поход на запад и докъдето стигнем. Въпросът е с полицията или с армията ще атакуваме, защото са с еднакъв брой служещи.
18
8
 
50
 
! Отговори
Гацо преди 12 години
Да се присламчат към нас ще е най-големата грешка на макетата! Те сега имат некаква армия, за разлика от нас! Могат да изкарат некакви танкове, поне 30-50000 щика боеспособни мъже! А ние? След 20 години реформи, лично ръководени от американското посолство, не можем да напълним с войници стадиона на "Бг. армия"! Колко бойни самолета имаме? Май беха 3, ама миналата година! Хеликоптери? А, да, двете "пуми", дето Аню си вози антуража с тех! Хаха... Те макетата могат по-добре от нас да се оправят!
17
4
 
21
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
Трябва да се настоява пред Косово да не толерират терористи. Също западът да окаже натиск, вкл и икономически, ако няма подобрение. Етническата вражда е най-лошият сценарий за днешна република Македония и всяка искра трябва да бъде гасена с кофа с вода.Това трябва да се направи и от майка България!Подценяването на ситуацията от наша страна може допълнително да обтегне отношенията и това да даде повод на управляващото сръбско правителство да ни сочи с пръст пред братята и сестрите.
16
15
 
19
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Не беше нужно да се стига до тук, но сякаш това беше нужно! Нео-нацисткото правителство на Македноия докара народа си до просешка тояга. Корупцията е на изключително високо ниво, безработицата минава 40%, а правата на много албанци (шиптъри) са ежедневно потъпквани!Крайно време е да се сложи край на нацизма и всичките му вариации...
15
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
20 вИЖ кОЛКО сИ ***
14
3
 
37
 
! Отговори
333 преди 12 години
Запада са големи умници....хранят всякаква ***,мюслитата не спират да правят чавета,а тия *** и пари им дават за тая работа....тука до 20-30г Европа ще е мюсюлманска,благодарение на тия умници от запада,а тия хубавци Макетата сега да ги видя колко са еркеци....*** пак искат да им съдерат разпраните ***
13
3
 
35
 
! Отговори
До бай ДИМО преди 12 години
Бай Димо,кога "западните демокрации"не са ебавали балканските страни?Някой път нас българите,друг път румънците,преди време гърците с Кипър,напоследък сърбите!Техния девиз"Разделяй и владей"го използват от векове!
12
6
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
I sas kakvo ste im pomognem nie vav tozi moment niama Balgarska Armia ste izpratime Ivan Kostov, Simeon Sakskoburtgotski, SerGei stanishev, Boko Tikvata i Nikito Mladenov da im se pompliat li ili Nadezda Neinska da im napravi *** ili moze bi Slavnia General Angelov