"Албанска армия" със заплахи към правителството на Македония

Поставен е ултиматум за изтегляне от "окупираните албански земи"
Обновена: 17 апр 2012 18:20 | 17 апр 2012 17:30, Елка Василева
302
"Албанска армия" със заплахи към правителството на Македония
Неизвестната "Армия за освобождение на окупираните албански земи" отправи заплахи към правителството на Македония. Снимка: архив, Reuters

Неизвестна досега организация, наричаща се „Армия за освобождение на окупираните албански земи“, отправи директна заплаха и постави ултиматум на правителството на Македония в срок от две седмици да се оттегли от „окупираните и колонизирани албански земи“. В противен случай щели да нападнат славомакедонските полицейски и военни структури.

В съобщение, цитирано от македонските медии, се твърди, че така наречената армия е провела в град Косовска Митровица среща на своя „генщаб“, откъдето бил отправен ултиматумът на македонското правителство 

Публикуването на текста става в момент, в който се засилва напрежението в Македония след убийството на петима македонци недалеч от Скопие. Разследването продължава, като медиите в Скопие не изключват престъплението да е етнически мотивирано.

Още по темата

В същото съобщение се твърди, че в Бившата югославска република Македония „всекидневно се нарушават правата на албанците“. „Просръбското правителство на Никола Груевски разпространява антиалбанска идеология и инсценира нападения срещу невинни албанци, блокират се албански села от страна на славомакедонците, а никой от корумпираните политици в етническа Албания не реагира, тъй като всички са продажни души и предатели на родината“, пише в текста.

Организацията заплашва още, че няма да седи със скръстени ръце, а ще „отмъсти за братята си“. „Стига сме мълчали, това мълчание приключи“, се казва в „ултиматума“ към македонското правителство.

Организацията е поставила ултиматум и на правителството на Косово да разреши ситуацията в северната част на Косово, както и на правителството на Гърция да не си играе със статута на чамите, тоест албанското малцинство в областта Епир. Това не е първото съобщение на тази организация. През януари беше издадено идентично съобщение, отправено към гръцките власти. То намери силен отзвук в гръцките медии, според които ставало дума за добре организирана екстремистка група начело с Хущрим от Косовска Митровица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
44
 
7
 
! Отговори
Бг преди 12 години
До 1: Каква майка Бъгария, ве?Макетата са си макета, аман от *** БГ националисти!
10
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
цру и баба хилъри са наумили нещо пак. на печелившите честито.
9
5
 
59
 
! Отговори
Смях преди 12 години
Тези нямат оправия... Няма такава наглост Армия за освобождение на окупираните албански земи те окупират множат се като *** и имат претенции ? Албанците са по гадно племе и от нашите *** !@!! Терористи и престъпници !@!
8
10
 
43
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 12 години
В България няма "Албанска армия". За сметка на това си имаме режима на пожарникаря!
7
6
 
36
 
! Отговори
бай Иван преди 12 години
ние на макетата и миналия път им помогнахме и вижте сега как ни се перчат
6
9
 
49
 
! Отговори
111111111 преди 12 години
Абе те ще молят ама и нас ни чака същият бахур, че вече сме малцинство. Скоро ще даваме част от страната ми се види
5
7
 
86
 
! Отговори
Бай Димо преди 12 години
Западът *** най-миризливите *** на Балканите с признаването на Косово. Отвориха кутията на Пандора и сега шиптърските терористи си правят каквото искат. Целта на еврейско-американската мафия е да разбъркат нещата на Балканите, да има конфликти и войни, а те да са "миротворците", които бомбандират, за да накажат "лошия", техните военни заводи и промишленост работят, а после като разрушат страните дават поръчки на юдейско масонски организации, за възстановяването на пострадалите райони. Прокле
4
16
 
36
 
! Отговори
23 преди 12 години
Чудесен повод БГ и БГ народ да заеме позиция!Македонски брате и сестри!
3
6
 
108
 
! Отговори
с. преди 12 години
Това е поредно доказателство,че на ***,шиптъри и изобщо чалмосана *** не трябва да се пуска грам фъндък!Навремето сърбите като ги трепеха като кучета македонците приеха бежанци и сега тия им се отблагодаряват с убийства и териториални претенции!Оня ден убиха 5 момчета!Костов какъвто и да е го признавам за едно!По време на войната през 1999-та не пусна албански бежанци в България независимо от натиска на западняците!И нашата черга щяха да запалят тия ***!
2
6
 
85
 
! Отговори
Шиптърия преди 12 години
Идеята за Велика Албания е на път да се реализира, българомразкото правителство в Скопие подготвя сатър за своя народ...Макетата да се оправят сами, като им е толкова акъла...по-умните с Референдум и присъединяване към БГ, то не че сме цъфнали и вързали, ама...
1
7
 
68
 
! Отговори
666 преди 12 години
Ще има бой скоро там , няма да минат метър тъпите макета.