Гърция щяла да стане като България, ако обяви фалит

Сравнението направи съветник на досегашния гръцки премиер
Обновена: 9 май 2012 15:43 | 9 май 2012 14:45, Елка Василева
358
Гърция щяла да стане като България, ако обяви фалит
Гърция не бивало да обявява фалит, за да не станела като България. Снимка: архив, Reuters

Ако Гърция фалира, ще станем като България, заяви пред гръцкото радио "Скай" съветникът на премиера Лукас Пападимос и преподавател в икономическия университет на Пирея Гикас Хардувелис.

Той отправи критика към всички, които твърдят, че страната трябва да обяви фалит.

Още по темата

По думите му, ако това стане, след "десет години ще станем като българите в България", пише БТА.

Според Хардувелис единственото, което може да се промени, е икономическата програма, но не и ангажиментите за структурни реформи, поети от Атина.

Съветникът на отиващия си премиер смята, че има възможност за преговори по рамките на икономическата програма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
2
 
45
 
! Отговори
Тина Манева преди 11 години
Какво ще стане като фалират.Нищо.Какво ще стане като "ще станем като в България" ами ще получавате по 89ерво мин.заплата,а аз ще си наема две гъркини да ми чистят и перат в къщи и трима гърци да копат картофите и пасат овците.Нищо страшно.Няма да умрат от глад,все ще прежвяват с по 100 евра на месец.
248
7
 
34
 
! Отговори
до 303 преди 11 години
И варваче анонимно знаи че ние сме народ обединен..нито турски партии имаме нито сме били вазал на турция.. аиде лека ти вечер...отивам с нормални хора да пия абсентче...обожавам българия и българите..
247
1
 
32
 
! Отговори
do 301 преди 11 години
хаха нчмал загубена битка...Килкис, Лахана, Вици Граму и колко още да изброявам..ама дай да не ти разваля идилията.. пак казвам за разлика от теб моята история има много други неща за които да се гордея от воините...
246
6
 
32
 
! Отговори
до 297 преди 11 години
кажи ми една воина на която си ме побеждавал? Колко битки си губил от гръцката армия знаеш ли? о забравих..ти нямаш загубена битка :) Пак ти казвам ограмотихме ви преди повече от 1000 години...ползвай този гръцки дар за да прочетеш нещо смислено..
245
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гърците са нация с безпочвено високо самочувствие.По белият свят им се подиграват и говорят с насмешка за тях като за хора които освен да лъжат и мързелуват на друго не са способни.И сега се надяват на чудо някоя велика сила да им прости , но няма начин , защото прекалено дълго разиграваха театър.Не е гордост да се наричаш грък в днешно време, но за тях е по-удобно да плуят по българите, за да си вдигат самочувствието.
244
7
 
32
 
! Отговори
до 295 преди 11 години
Варварино, смешната ти армия винаги е била зад руснаците или немците..нямал си бойно достойнство никога! Винаги ще си останеш губещия....и 1921 не са били турците сами срещу мене варварино!!дадохме ти писменост преди повече от 1000 години...ползвай я за да прочетеш и нещо реално!!
243
0
 
36
 
! Отговори
до 294 преди 11 години
По-точно гърците живяха на гърба на половин България,щото ги мързи и да гледат, само търсят кой да им върши тежката работа
242
3
 
31
 
! Отговори
до 291 преди 11 години
значи и половин българия дет се исипа да работи в гърция е живяла на гърба на гърците..
241
5
 
31
 
! Отговори
do 290 преди 11 години
Ами то все от някъде се започва..а смешните ни войничета сами успяха да поддържат освободителна воина за повече от 8 години.. ние нямаме национални герои пресекли една река и веднага убити.. Имаме такива, които са воювали..Не случайно Чирчил е казал "до сега казвахме че гърците се борят като герои. Вече казваме че героите се борят като гърци".. А вашата велика армия без немците зад гърба си и без немско оръжие и пари кога е воювала?
240
1
 
35
 
! Отговори
ДО Гикас Хардувелис преди 11 години
Ако Германия и Франция скъсат котвата и излязат от ЕС , след не повече от 3 г. ще станете като сомалийците в Сомалия (със или без фалит).
239
2
 
32
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Гърция ще бъде гробокопачът на Вавилонската блудница Европа.Но мазохистичните и злобни *** май тогава ще бъдат на губещата страна...
238
2
 
33
 
! Отговори
до 286 преди 11 години
Нас не ни учат че нямаме загубени битки..а и не са ни освободили руснаците...може да ти е гадно но сами си се освободихме.. :)
237
3
 
32
 
! Отговори
до 281 от Грък преди 11 години
Щом така казваш...нищо смислено няма в думите ти, а какво да кажа и за аргументи..Назначената фамилия е 20 години след освобождението ни..колкото и да се пулиш армията ви има повече загуби от нас от колкото си мислиш победи...турците взеха само 1/3 от Кипър и ако не бяха западните щяхме да ги хвърлим в морето.. но пак казвам имам достатъчно богата история за да се хваля само с военните си успехи..
236
2
 
36
 
! Отговори
до 278 преди 11 години
Освободили се сами, смях. Егати неграмотните типове, типично по гръцки. Според това дето учат децата там, Гърция е Велика сила и мачка наред. Военни загуби няма и всичко е постигнала сама. Добре че, бяха руснаците да ви освободят и вас.
235
1
 
33
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Зито и Еллада, зито о СИ.РИЗ.А!*** се в гащите западните ***, щото ако гръцкият пример прескочи и у тях -- спукана е работата на неолибералния модел, който вече 20 години пие кръвта на хората. Со кротце и со благо *** няма да си идат...
234
1
 
32
 
! Отговори
Ъ0 преди 11 години
Абе баш като нас - едва ли, те поне намазаха почти трилионче, пък ние хем гладни, хем голи и боси... Те така, едни хапват и пийват, други плащат без дори да са се докоснали до гозбата.(((
233
2
 
33
 
! Отговори
до Иво от Грък преди 11 години
кои каза че само гърция е пред фалит??? даже и франция ч грози същото..И кои ти каза че нямаме сливова????
232
3
 
34
 
! Отговори
Иво преди 11 години
До грък Ако всички са давали фалшиви данни на ЕС,защо само Гърция е пред фалит?Хайде лека вечер от мен аз отивам да пия една хубава домашна сливова, нещо което нямате в Гърция....
231
7
 
33
 
! Отговори
до 267 от грък преди 11 години
Ми да започнем с това че сме се освободили сами..примерно...
230
1
 
32
 
! Отговори
Иво преди 11 години
До грък Защо мълчиш приятелю?