Анкара: Нямаме териториални претенции към България!

Картата, присвояваща си част от нашата територия, вече била изтеглена
8 юни 2012 19:39, Елка Василева
435
Анкара: Нямаме териториални претенции към България!
Официално: Турция няма териториални претенции към България. Снимка: архив, Reuters

Турция никога не е имала и няма териториални претенции спрямо България и своите съседи. Това заяви посланикът на южната ни съседка Исмаил Арамаз, който беше поканен на разговор от министъра на външните работи Николай Младенов, съобщи МвнР.

Повод за срещата бяха нашумелите напоследък медийни публикации за сгрешената карта на Турция в някои учебни помагала, публикувани в Истанбул.

На картата части от България, както и други страни, бяха включени в пределите на Турция.

Посланик Арамаз информира българския външен министър, че компактдискът с въпросната карта, изготвен в рамките на местна образователна програма в Истанбул през 2009 г., е бил изтеглен още на същата дата, на която е било установено, че е грешна, съобщиха от Външно.

Компетентните органи са изразили своето съжаление пред обществеността за допуснатата грешка, каза още турският посланик.

Още по темата

В разговора беше обсъдено и сътрудничеството между България и Турция по широк кръг от въпроси, свързани с обстановката в Близкия изток.

Министър Младенов отбелязал конструктивния напредък между двете страни по изграждането на газовата интерконекторна връзка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


435
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Още ли продължавате да се дърлите,в понеделник заминавам за Трабзон където бях миналата година,там пясъка е черен,но много чист,морето също.Собсвениците на хотела ми говореха на руско български и казаха,че са арменци,казаха още,че Трабзон и Ван са арменски а не турски.Хайде чао,заминавам за Трабзон да си поговоря малко на български език с тамошните арменци.
282
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
KADE WIDQHTE BALGARIQ ?...ZADUNAIKATA LI ?OT 1878 GODINA TURCIQ NQMA TERITORIALNI PRETENCII...TOGAVA IZGUBI WOINATA S NOVIQ POROBITEL NA BALGARITE I SE OTKAZA OT PRETENCII...
281
2
 
6
 
! Отговори
до 334 преди 11 години
...и когато такава държава/дето няма нищо..../ превземе балканите и половин европа, ТИ трябва да се замислиш какво значи това ,а не да бръщолевиш комплексарско-неграмотни глупости. освен това си неграмотен, неосведомен и цитираш НЕВЕРНО ИНФО за историята на турция.такива *** направиха възможно ставащото днес в българия - от простотията си.
280
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На приспивните песни на Турция вярват само глупаците, които не виждат какво става около тях и в Европа.
279
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 329 Обективен:Чували ли сте за план Баязид 2?Позаинтересувайте се!!!!И се опитайте пак да бъдете обективен!
278
5
 
7
 
! Отговори
Параноичен Овчар преди 11 години
Айдее,фесовете 'се едно си не знаят границите.Изпробване на реакциите е това.It's not finished yet.To be continued...
277
5
 
10
 
! Отговори
обективен преди 11 години
Ти чел ли си история, или само руски лозунги от сорта (потурчване, насилствено ислямизиране и прочие..), де факто еничарите са били събирани в повечето случаи от самите християни, еничарството е давало големи възможности за кариера и охолен (за времето си ) живот. Аз не одобрявам тази практика, но да твърдиш че това е повлияло на българската демография е ЛУДОСТ!
276
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съвсем скоро фактие ще светнат, ама спете, то си за вас
275
7
 
11
 
! Отговори
обективен преди 11 години
Размахването на "турската заплаха" е единствено в полза на Русия и нейните поклонници. Чия балканска територия е заграбила Турция, границите на Балканите не са нарушавани от нея, що не видите фактите бе хора?
274
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обективен, кат си обективен що не ми изчислиш сега колко еничари има в турско, едновремешните най-здрави и умни български деца.
273
13
 
10
 
! Отговори
обективен преди 11 години
Е как да не сме близки в културно отношение с Турция, ами именно с нея и с балканските народи българите са най- близки в това отношение- и като манталитет, и като кухня, и като фолклор и като масова (народна) архитектура. Да оставим настрана колко са и турските думи в балканските езици, в частност българския.
272
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кви са тия смешки, неофициалната политика е друга. Без бой признава ли се, как мислите?Отдавна се знае че амбициите опират до цяла Европа.
271
10
 
11
 
! Отговори
обективен преди 11 години
Турците, както е казал и посланика май наистина никога не са имали териториални претенции към България, дори по време на изселническите вълни на тодор, поне аз не съм чул (извън русофилската *** пропаганда) турската страна да е предявявала някога претенции към нас.
270
4
 
9
 
! Отговори
до 320 преди 11 години
и кой ще е виновен,ако тези райони поискат автономия? КОЙ Е ДОПУСНАЛ ТЕЗИ РАЙОНИ ДА СА В ТОВА ДНЕШНО СЪСТОЯНИЕ? НИЕ САМИ СМЕ СЕ ОТКАЗАЛИ ОТ ТЕЗИ РАЙОНИ, ПРЕДОСТАВЯЙКИ ГИ ИЗЦЯЛО НА ТУРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ. ТОВА НЕ СА НЕЩА ОТ ТРИ ДНИ,А ОТ 50 ГОДИНИ ПОНЕ. ЗАЩО ТУРЦИЯ ЩЕ НИ Е ВИНОВНА,ЧЕ СИ ГЛЕДА ИНТЕРЕСА,ДОКАТО НИЕ СЕ ЧЕШЕМ ПО ГАНЬОВСКИТЕ СИ ТОПКИ???
269
4
 
11
 
! Отговори
обективен преди 11 години
Напротив, ако Турция реши да воюва, то най- нереалистичното е да стори това с Европа, която е най- близкия съюзник на САЩ, още повече Израел е в найния тил, единственото направление за турско напредване (което е и исторически обосновано) е към Раша и Кавказ. Там живее милионно турско фанатизирано (заради руската окупация) население, това население в момента иска самоопределение. Затова и бг. русофилите вдигат такава тупордия, страхуват се не за Бг. а за раша
268
2
 
8
 
! Отговори
до реалист преди 11 години
не е лошо да си реалист,но е лошо да стоиш 50г. назад в мисленето си. днес големината на армиите няма особено значение -виж примера с израел.важно е какви технологии владееш, имаш ли ядрено оръжие-такива неща. НАТО,ФРАНЦИЯ,АНГЛИЯ -това са три недостижими по мощ ЯДРЕНИ ЮМРУКА, които турската армия нито може,НИТО ВЪЗНАМЕРЯВА да преодолее дори насън. турция се бори за своята цивилизованост/срещу ислямски фунд-зъм/,както ние не се борим срещу нашата краста - комунизма,за съжаление.
267
5
 
15
 
! Отговори
Магистрали!... преди 11 години
Турция никога няма да се откаже да си върне загубените земи от някогашната й империя!Затова толкова сериали и филми за "великото" й минало.Подготвят ни за ново тяхно "присъствие", като правят исляма и "културата" му атрактивна за Християните.Боже, пази България!
266
10
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
Огромната армия на Турция, която поддържа, все някога ще тръгне в настъпление, бъдете сигурни!Само не очаквайте, че ще тръгне на изток!Само на запад - към Европа - и този път ще бъде за полседно на Европа, а не, както през 1683 година!...
265
3
 
9
 
! Отговори
До 316 преди 11 години
Ти нормален ли си бе? Какво общо/"братовчетско"/ има между културата и вярата на християните и мюсулманите?
264
0
 
1
 
! Отговори
коментатор преди 11 години
Много добре!