Анкара: Нямаме териториални претенции към България!

Картата, присвояваща си част от нашата територия, вече била изтеглена
8 юни 2012 19:39, Елка Василева
435
Анкара: Нямаме териториални претенции към България!
Официално: Турция няма териториални претенции към България. Снимка: архив, Reuters

Турция никога не е имала и няма териториални претенции спрямо България и своите съседи. Това заяви посланикът на южната ни съседка Исмаил Арамаз, който беше поканен на разговор от министъра на външните работи Николай Младенов, съобщи МвнР.

Повод за срещата бяха нашумелите напоследък медийни публикации за сгрешената карта на Турция в някои учебни помагала, публикувани в Истанбул.

На картата части от България, както и други страни, бяха включени в пределите на Турция.

Посланик Арамаз информира българския външен министър, че компактдискът с въпросната карта, изготвен в рамките на местна образователна програма в Истанбул през 2009 г., е бил изтеглен още на същата дата, на която е било установено, че е грешна, съобщиха от Външно.

Компетентните органи са изразили своето съжаление пред обществеността за допуснатата грешка, каза още турският посланик.

Още по темата

В разговора беше обсъдено и сътрудничеството между България и Турция по широк кръг от въпроси, свързани с обстановката в Близкия изток.

Министър Младенов отбелязал конструктивния напредък между двете страни по изграждането на газовата интерконекторна връзка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


435
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
9
 
15
 
! Отговори
гурбетчия до 357 преди 11 години
Не е важно какви са били турците преди хилядолетия ,както не е важно ,че българските корени са тюркски !!! НАААЙ-ВАЖНО Е КАКВИ СА СЕГА ТУРЦИТЕ , И КАКВИ СА СЕГА българите ! ТУРЦИТЕ СА БОГАТА ДЪРЖАВА И СА 14-СТАТА ИКОНОМИЧЕСКА СИЛА В СВЕТА , ТРЕТАТА ПО МОЩ АРМИЯ ! А българите са нищо ! Преди да триете имайте малко достойнство и разум и си помислете дали аджаба не съм прав ! Обичам ви ,затова ви критикувам! Съветите на добрият приятел са горчиви !Искам 1 ден да надминете Турция !
302
6
 
8
 
! Отговори
Judge Dredd преди 11 години
ХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААА....Имат претенции, турските ***! Винаги са имали!
301
0
 
9
 
! Отговори
tichi преди 11 години
Минете през Босфора- знамената и минаретата са не всеки завой- Не са нужни фотомонтажи.ЗАЩО НИЕ НЯМАМЕ ЗНАМЕНА ПРЕД КЪЩИТЕ СИ??????????
300
7
 
6
 
! Отговори
tichi преди 11 години
Турците са номадско племе, което бяга - около 1205г- от монголските завоеватели на Чингиз хан. Заселват се около град Ангора/ днешната им столица Анкара/ и никога не са възприемани като европейци. Те никога не са строили друго освен джамии и медресета, те са просто завоеватели. И днес на центъра на Истамбул можеш да видиш фереджета и излегнали се на припек дервиши. Мисля, че и правителството им е фундаменталистко. Можем да простим, другото го знаете.
299
4
 
11
 
! Отговори
ТОВА е турция преди 11 години
Турски хотели черпели клиенти с алкохол с... уринаБидоните с ментето са изловени край курорта Мармарис18 авг 2010 15:15 316 Снимка: Getty Images/Guliver Photos Турската полиция е иззела голямо количество фалшив алкохол, доставен в курортни хотели. Резултатите от експертизата са шокиращи, тъй като в състава на алкохола е установено съдържание дори на урина. Бидоните с фалшиво уиски и водка са конфискувани при операция, проведена в провинция Мугла, в района на Мармарис. Фалшивият алкохол е бил докарван от Измир и Мерсин и е бил доставян в хотели, барове и дискотеки в Мармарис, съобщава TourExpi.
298
10
 
8
 
! Отговори
до гурбетчията преди 11 години
Ти си доказателство колко просто племе са ***(турците)
297
4
 
11
 
! Отговори
teo преди 11 години
Към Днес.бг: Турция е една светска държава и е водеща , срещу фундоментализма.Много промени които изменят из основи ислямския свят идват от тази държава.Дълък е пътя в тази тотална промяна затова трябва да се даде шанс на Турция да продължи със тази промяна.Голяма е ролята на Турция в този регион.Всяка промяна в Турция се следи от народите на ислямския свят и бавно но тотално променят закостенелости.Считам че, снимката е провокация и има цел да води читателите към ненавист.Махнете тази снимка!
296
7
 
5
 
! Отговори
Rocko Barocco преди 11 години
Снимката е трепач!Не хабете излишно енергия да давате минусикервана си върви кучетата лаят.
295
5
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Тези турци не ни оставят на мира.
294
2
 
4
 
! Отговори
До 349 преди 11 години
Евреите не са създавали исляма,а "пророка" Мохамед е копирал много неща от Стария завет,защото не са го приели за месия и явно е решил да си създаде своя религия.
293
2
 
5
 
! Отговори
зил преди 11 години
по -голяма част от турците имат еврейска кръв,асъщо исляма е създаден и с помоща на евреиите.те са го лансирали за да навредът на христяните,но ето ,че стана обратно.
292
11
 
9
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
турците са диваци и варвари /никой не ги харесва/ и не трябва да си имаме нищо общо с тях,защото "с какъв се събереш-такъв ставаш" !!!
291
2
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Абе приятели някой може ли дами каже от къде са се пръпнали турците,ще излезе голям майтап ако с течение на годините се окаже,че идват от планините край Алтай защото и при тях има думата ТЕНГРЕ.
290
1
 
7
 
! Отговори
tichi преди 11 години
обективен, моите уважения, но ти си обективен точно толкова, колкото е обективна и колкото на овчаря гегата. защо не си спомниш за " дашхакъ", "дервишме" и други подобни данъци. Те са история и не бива да бъдат забравяни. в " нова сила"- еничери- са само насилствено ислямизирани хора, рядко турци. но си спомни и за БЕЖАНЦИТЕ от Тракия- признато от великите сили. още има живи хора да го помнят- защо не го коментираш ОБЕКТИВНО и това. казано е: Можем да простим, но не бива да забравяме.
289
7
 
12
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Е хората са изтеглили диска от образователната система още щом са забелязали за грешката ,без да чакат някой да им напомни да го изтеглят ! Защо трябва да правите проблем от това?! А българският превод в интернет на "Дон Кихот" още не е коригиран ,в който българският преводач е превел :" Санчо ,не прави турски работи"! Е ,извинявайте драги ми българи ,но в оригиналния вид на романа такава фраза няма ! Защо турците си коригират грешките ,а българите не ?!
288
5
 
7
 
! Отговори
обективен преди 11 години
Чувал съм за "планове" Баязид 3, 4, 5, 6, 7, 8, и т.н :)))))., на теб пък с Баязид 2 ще ти кажа че кратуната ти е пълна с *** простотии. От ВСВ насам Турция е опора на Европа срещу руската заплаха, ти това чувал ли си го? Колкото до културата, достатъчно е човек да отиде до Истанбул, да види сградите, някогашните носии, кухнята на турците, църквите и джамиите и ще схване колко близки сме всъщност. Турците са балканци!
287
2
 
4
 
! Отговори
до 318 преди 11 години
Има,има българите от поволжието са мюсулмани,българите в Албания също,наследниците на богомилите в Босна също и т.н и т.н.
286
2
 
5
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
DO 337--ISTORIK--SME6NIK.KREMALSKITE POROBITELI SA TI BRATQ,ZA6TOTO SI BEZRODNIK......NE6TO DA KAJE6 ZA ZAGINALITE FINLADCI,RUMANCI,OPAL4ENCI I T.N.T.?...BLQDOVETE ZABRAVQT DA SE WARNAT I BEZ4INSTVAT SPRQMO MIRNOTO NASELENIE...KADE SA STIHOVETE NA PATRIARHA NA BALGARSKATA LITERATURA IVAN WAZOV NAPISANI SRE6TU "NOVITE POROBITELI",ILI NA WAS 4ERVENITE ISTORICI SME6NICI WI E SVIDNO ZAKREMAL,A NE ZA HORATA W ZADUNAIKATA...ZA TOVA HORATA NAI WI OBI4AT MAIKATA...
285
8
 
10
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Без да чета новината ,искам да ви пиша за вчерашната "за изучаването на турски като свободно избираем предмет"! Е ,като ми изтрихте коментарите от тази новина ,какво спечелихте?! Днес пак ще ви го кажа ,че или трябва да станете демократична държава или да се изолирате от света ! Казах Ви ,че навсякъде по СВЕТА малцинствените групи изучават майчин език ако се събере група от даден брой желаещи ученици,намира им се учител ,който е с държавна заплата,и учениците не плащат добълнително за това!
284
1
 
8
 
! Отговори
до 333 преди 11 години
Баязид 1 е бил наполовина българче,тия в Турция не го ли знаят.