Оценките на българските власти се нереални, заяви Скопие

Македонският външен министър: Нищо не потвърждава твърденията на София
1 ное 2012 17:55, Елка Василева
97
Оценките на българските власти се нереални, заяви Скопие
Никола Попоски. Снимка: архив, Reuters

Обвиненията на българското държавно ръководство за нарушаване на добросъседските отношения от страна на Македония и за дискриминационно отношение към македонските граждани, които се чувстват българи, не отразяват реалността, заяви македонският външен министър Никола Попоски, цитиран от македонската агенция Макфакс.

Според него няма нито един конкретен пример, който да потвърди твърденията на София.

„Тази оценка не отразява реалността. Не съм в състояние в момента да намеря нито един конкретен пример, който да представлява приложение на този тип квалификации в определено конкретно действие“, каза Попоски.

„Какво означава добросъседство? Смятам, че определението за добросъседство е искреност в отношенията. Ние сме изключително искрени в отношенията, при изграждането на добри отношения с всичките ни съседи. Това е най-висш приоритет и в такъв климат смятаме, че трябва да се градят отношенията предвид общото бъдеще, което очакваме да имаме в ЕС“, каза македонският първи дипломат.

На срещата си вчера с еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле президентът Росен Плевнелиев заяви, че е крайно време е управляващите в Скопие да приключат с антибългарската си кампания, с подмяната и манипулирането на историческите факти. Той допълни, че отговорният европейски подход към съседите и към следващото поколение е да запазим и съхраним историята такава, каквато е.

За съжаление в Македония се наблюдава тенденция на националистическа риторика, на дискриминационно отношение към гражданите с българско самосъзнание и поставяне на административни пречки пред българския бизнес, каза Росен Плевнелиев. Той допълни, че в основата на тази тенденция е едностранната интерпретация на историята в силно националистически дух.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
14
 
! Отговори
Dino преди 11 години
Tova ne e li mistar Bean?
37
0
 
11
 
! Отговори
bobo преди 11 години
Videla gabata Makedonia che podkovavat konia i rekla_: aide i mene shtoto sum VELIKA. VELIKA MAKIA!!! jajajajaj
36
2
 
20
 
! Отговори
Все така, макета!... преди 11 години
Въпрос: Защо министър Попоски гледа така опулено на снимката?Отговор: Защото, май, нещо шиптърско го е изненадало отзад...:)
35
1
 
23
 
! Отговори
Ъц преди 11 години
"Оценките на българските власти се нереални."-----------Нереално е вашето бъдеще! Не вярвате??? Попитайте албанците, те имат друга визия за бъдещето, коренно различна от вашата!
34
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
моля да пишат само БЪЛГАРИ и то на кирилица. :) в скопие все още пишат буквата Я. не на кирилица а ( J ) много грамотни няма що
33
3
 
5
 
! Отговори
крумя преди 11 години
Божо и герберските му авери се опитват да отрекат славянския нипроизход.Не 50-100000 както пишат хронистите а милиони прабългари дошли и избили траки и славяни и те не били монголоиди а руси със сини очи по 2м. високи.С тези истрически заключения Б.Димитров спокойно засенчва македонските се колеги.Ще ви се да се харесате на ББ ама взехте да се оливате.
32
5
 
10
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Поповски: Бугарите са...татари;ние сме...истинските ***.
31
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СПОМНЯТЕ ЛИ СИ ЕДИН ЖЕЛЬО ЖАБАТА.....БЕШЕ НЕЩО КАТО ПРЕЗИДЕНТ..ТА ТОЗИ ПРИЗНА ПЪРВИ ТАЗИ ИЗМИСЛЕНА ДЪРЖАВА..БЪЛГАРСКИ ОКРЪГ.....СЕГА ТАРИКАТА СЕ СВИВА, КАТО МИШОК В ДУПКАТА СИ-ПРАВИ СА МАКЕТАТА--ДА ГО ДУХАМЕ КАТО СМЕ СИ ПОДЛОЖИЛИ ***!!!!
30
16
 
7
 
! Отговори
Крум безстрашни преди 11 години
Какво ни прови по добри от макетата?За насаждане на етническа омраза се дава затвор у нас.Не е ли така г-н президент.Да отричаме македонския народ не е ли меко казано глупаво.В 21век всеки има право да се определя както си иска бело то с основание или не.И американска нация не съществува но никой европеец не отрича правото на 320милиона да се наричат така.Колкото и да си измислят Б.димитров и сие ние на 95% сме жители на балканите-траки и славяни като останалите ни съседи а не някакви извънземни
29
0
 
14
 
! Отговори
от 24 преди 11 години
Да така е защото албанците са хитри най ефекасния начин да печелиш територия е не войната ада се заселят и плодят там и като станат повече от тях ще ги погълнат ей тва е политика !
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каквото посадили - това пожънали.
27
2
 
9
 
! Отговори
Без коментар преди 11 години
Този ли е някакъв министър на нещо като държава?Че аз внучето си в трети клас не давам за него!!
26
9
 
6
 
! Отговори
коко преди 11 години
всички македонци знаят че българия ими да им дава територия,даже бате бойко им съдейства за бг документи за без пари може пък батето да иска да е винави на върха
25
0
 
4
 
! Отговори
дядо преди 11 години
А бе,анонимен24,че ти си голям оптимист.Аз им давам10,айде15.
24
3
 
14
 
! Отговори
ДО 24 преди 11 години
НАС НИ КАСАЕ,ЧЕ НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ НА БЪЛГАРИЯ...КЪДЕ Е ЮГОСЛАВИЯ,НА КОЯТО БЯХА ДАДЕНИ ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ!?...КЪДЕ СА РАДЕТЕЛИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ,ДА ЗАЯВЯТ,ЧЕ СЛЕД КАТО НЯМА ЮГОСЛАВИЯИ БЪЛГАРСКИТЕ ТЕРИТОРИИ БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ ВЪРНАТ НА БЪЛГАРИЯ!?...ДА,АМА НЕ--КРЕМЪЛ НЕ ДАВА...
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя мяза на Мистър Бийн. Ама то като се замислиш и Мистър Бийн е македонец
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Македония след 50 години ще стане албанска територия
21
1
 
14
 
! Отговори
?! преди 11 години
орка, какво пак шльокаш на сърбаница татък баиря
20
12
 
7
 
! Отговори
orce преди 11 години
Gosp. Nikola Popovski e legitimen minister za nadvoresni raboti na suverena R.MAKEDONIJA i ima neograniceno pravo da ima svoj stav po site prasanja koi se vo negoviot resor.Znaci procitajte dobro sto kazal ne e bas sigurno deka se sto kazat vasite vlasti ili mediumi kako I A FOKUS deka e se taka.Ponekogas e dobro da se cue i drugata strana.
19
0
 
16
 
! Отговори
До 16 преди 11 години
Тези с паметниците имат внуци и правнуци, които по душа нямат нищо общо с путювско-примиренската и продажна позиция, която са заемали отделни български държавници от 1944 г.до днес. Занапред ще си кажем думата, която повече от 60 години Георги-Димитровци и други чужди емисари се опитваха да заглушат!