Оценките на българските власти се нереални, заяви Скопие

Македонският външен министър: Нищо не потвърждава твърденията на София
1 ное 2012 17:55, Елка Василева
97
Оценките на българските власти се нереални, заяви Скопие
Никола Попоски. Снимка: архив, Reuters

Обвиненията на българското държавно ръководство за нарушаване на добросъседските отношения от страна на Македония и за дискриминационно отношение към македонските граждани, които се чувстват българи, не отразяват реалността, заяви македонският външен министър Никола Попоски, цитиран от македонската агенция Макфакс.

Според него няма нито един конкретен пример, който да потвърди твърденията на София.

„Тази оценка не отразява реалността. Не съм в състояние в момента да намеря нито един конкретен пример, който да представлява приложение на този тип квалификации в определено конкретно действие“, каза Попоски.

„Какво означава добросъседство? Смятам, че определението за добросъседство е искреност в отношенията. Ние сме изключително искрени в отношенията, при изграждането на добри отношения с всичките ни съседи. Това е най-висш приоритет и в такъв климат смятаме, че трябва да се градят отношенията предвид общото бъдеще, което очакваме да имаме в ЕС“, каза македонският първи дипломат.

На срещата си вчера с еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле президентът Росен Плевнелиев заяви, че е крайно време е управляващите в Скопие да приключат с антибългарската си кампания, с подмяната и манипулирането на историческите факти. Той допълни, че отговорният европейски подход към съседите и към следващото поколение е да запазим и съхраним историята такава, каквато е.

За съжаление в Македония се наблюдава тенденция на националистическа риторика, на дискриминационно отношение към гражданите с българско самосъзнание и поставяне на административни пречки пред българския бизнес, каза Росен Плевнелиев. Той допълни, че в основата на тази тенденция е едностранната интерпретация на историята в силно националистически дух.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кремъл стои зад българската територия Скопие,зад агент Сава,зад Белград,зад Букурещ,ако щете,но винаги срещу интересите на хората в България.аз в светаКомунистите ще и позволят да сътворят атомноточудовище,ще наврат тръбите с на-скъпата газ в света икремълските ***--оригинални спинишефски и фотокопиеподлоги,пак лицемерно ще ни лъжат,колко ни е нужнабългарокремълската дружба=служба.обречени сме дасме вечните руски роби-кремълски крепостни селяни.ДАНО ПО-СКОРО ЕС СЕ ОТВРАТИ ОТ НАС...
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този скопски министър хем е нагъл, хем така се е ококорил, като че ли в момента се напъва да пърди! ***!
16
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Знае ли Попоски,какво щеше да стане,ако Ванче Михайлов беше Жив и на около 40 години,просто му е бедна Фантазията,и ако Все още има последователи на В.Михайлов то Ние трябва да ги Подкрепяме,не говоря за измислените
15
1
 
23
 
! Отговори
Измислени .... преди 11 години
Да не се дават повече БГ паспорти на тази измислена нация......или да се дават само след отказ от измисленото гражданство Македонец.....
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голяма част от макетата имат паралелно и по един БГ паспорт, щото се чувстват българи :))))))))))))
13
1
 
42
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
Всички исторически сведения подкрепят българската позиция и отричат македонската. Да обявиш, че има световен заговор за фалшифициране на "автентичната" македонска история, вероятно отразява действителността, нали така? Да вдигнеш паметник на Александър Македонски, да обявиш Самуил за македонски цар, да си присвоиш история, азбука и култура, всекидневно да изсипваш тор върху името на България, отричайки всичко българско сигурно също отразява действителността, проклети жалки македонски ***.
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мистър Бийн е македонец!
11
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и за кое сте искрени бе сърбоманино Попоски ??Кога давахте пари от държавния ви бюджет на Дарко Митревски да ръси лъжи и да плюе срещу България ли -да насажда омраза сред младото поколение и с лъжливи интерпретации на историята да изгражда негативен имидж на страната ни -за това ли сте искрени ??
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
я, мистър Бийн - при това от паралелна реалност, щом не знае скопянските реалности и езика на омразата специфичен за античките титовисти не само из нета
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я па тоя мр. Бийн не знаел не се сещал за примери -ами да му припомним как освиркваха и обиждаха посланика ни в Скопие на гроба на Гоце Делчев или как общинските им съветници скандираха преди три месеца -*** ,*** -когато се гласуваше за преименуването на улиците в Скопие и имаше предложение една да се казва -Тодор Александров!!!!!!!! Жалки коминтерновски отрочета са това!!
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не можем повече да игнорираме поведението на тези предатели и фалшификатори от БЮРМ!На оръжие братя! Бой по БЮРМските тикви!
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те албанците ще ви оправят в най-скоро време.Ще се сетите кой ви е най-близък ама ще е късно.Дано братския албански народ ви съдере тъпите ***,промити мозъци такива.
6
2
 
11
 
! Отговори
БГ ПАТРИОТ! преди 11 години
Ще дойдат танковете!Ще закрием БЮРМ един ден!
5
12
 
8
 
! Отговори
Плевню Росенлиев преди 11 години
Обикновените български граждани не споделят политиката,включително и във връзка с Македония,на управляващата страната ни мафия!Ние сме за братски , добросъседски и взаимоизгодни отношения с Р. Македония и нямаме никакви претенции към нея!
4
2
 
8
 
! Отговори
v преди 11 години
toia prili4a na mistur bin axax
3
4
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Ами крайно време е Македония да бъде анексирана към България, че тя от векове си е българска. Там няма македонци, там всички са българи !
2
1
 
36
 
! Отговори
за Витков! преди 11 години
Самата му реакция и изказване е потвърждение на изразена българска позиция.
1
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВИЕ СТЕ НЕРЕАЛНИ КАТО ДЪРЖАВА, БЕ!!!