Българки джебчийки обявени за най-умели в Белград

Те действали най-вече по главната търговска улица в града
Обновена: 13 ное 2012 11:52 | 13 ное 2012 11:52, Елка Василева
68
Българки джебчийки обявени за най-умели в Белград
Българките джейбчийки били най-активни в центъра на Белград. Снимка: архив, Reuters

В Белград пристигат редовно крадци от съседните страни, но в последно време българките се оказват най-умели в това незабележимо да бръкнат в джоба на пътника в градския транспорт или да откраднат дамска чанта в магазин, пише сръбският вестник „Блиц“.

„Арестували сме гражданки на България, дошли в Белград, за да извършват джебчийски кражби. Законът е в тяхна полза, защото когато ги арестуваме, съдът им налага забрана за влизане в Сърбия за няколко години и им дава срок от няколко дни да напуснат страната. През тези няколко дни бонус те могат да оберат стотици граждани“, каза Александър Митрович, шеф на отдела в полицията в Белград, който работи по разкриване на джебчийски кражби.

Още по темата

Джебчийките от България са се специализирали в търговските центрове и магазините по централната белградска улица Кнез Михаилова.

„Преди няколко дни в магазин за обувки в центъра на Белград българка открадна чантата на жена, която пробваше обувки. Джебчийските кражби не са маловажни, защото един професионален крадец за ден може да обере до десетина души. Сумите са различни, от няколкостотин динара до няколко хиляди евро. Неотдавна възрастен белградчанин си изтеглил спестяванията от 20 000 евро от EFG банка заради събитията в Гърция. Качил се в трамвая само за една спирка до дома си и останал без парите си“, казва Митрович.

Полицията работи по разкриването на кражби само когато стойността на откраднатата стока надвишава 15 000 динара /1 евро = 112 динара/, пише още вестникът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
3
 
! Отговори
факти преди 11 години
До Анонимен62 Има и такъв момент,че когато след Първата св.война,когато маса българи бягат от Югославия,югославяните се възползуват и се изчистват и от доста ***,пропъждайки ги в България.Сега им се връща.
48
0
 
1
 
! Отговори
do 59 преди 11 години
A tezi vav parlamenta i upravliavashtite za kakvi gi imash ?
47
1
 
3
 
! Отговори
Ха Ха Ха преди 11 години
Те в Сръпско ако им дадат българско гражданство на *** ще останат има няма 3 милиона сърби в държавата им.
46
0
 
4
 
! Отговори
ТарикаТ преди 11 години
Най добре ще е да вземете да експериментирате със здраво закрепени рибарски кукички, и тогава само гледайте сеир :)
45
0
 
5
 
! Отговори
Тарикат преди 11 години
Най добре ще е да експериментирате със рибарски кукички, да ги закрепите здраво в панталона си, и тогава само гледайте сеир :)
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След всичко направено от сърбите през годините след Освобождението в посока оплюването и очерняне на България, никога не приемам за чиста монета твърденията с адрес Бг по медиите им . Дори и в този момент съм сигурен, че посредством слугите си в БЮРМ, непрекъснато работят да ни компрометират пред света. Все още им се иска да бяха победили при Сливница!
43
1
 
6
 
! Отговори
Ура преди 11 години
ГЕРБ най-после избутаха България на първо място в Европа!
42
5
 
2
 
! Отговори
turkinya преди 11 години
До Анонименkolko jalko no tova se otnasya za vas bulgarite i trite nehsta sa vahsa cherta zapochvate dase e..te na 12 dashterite vi kato stanat na 16 myazat na lelki na 40 po dobre ne s eobyasnyavay tuk sveta zane kakvi sa bulgarite i za tova ne vi sikat nikade
41
2
 
11
 
! Отговори
А не така преди 11 години
Абе докога ще ги пишете българи.Това са ***.Краино време е да започнете да казвате истината.Паспортът не те прави българи,а само гражданин на определената държава.
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аман от тоя *** в човешки облик. Тия не подлежат нито на интегриране нито на цивилизоване. Един германец със смешен мустак навремето им намери начина да се отървем от тях, но не го оставиха да довърши.
39
0
 
9
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Да не се безпокоим за жителите на сръбската столица . Богати хора . Щом от Виена вече майсторите са в Белград , значи нещата при сърбите вървят на добре
38
2
 
13
 
! Отговори
ваня преди 11 години
ама те не са българки, те са *** , следващият репортаж ако пишите че са българи ще ви дам за обида, на съд , неможе постояно да ни обиждате ,трябва да влезе ред и дисциплина
37
0
 
5
 
! Отговори
Strahil преди 11 години
100% не са от малцинствата, а?
36
1
 
4
 
! Отговори
Пиротъ преди 11 години
Княз. МихаиловА така се чете името на пешаходната , и да ви кажа че българите сме бели хубави и добри чхора, крадат Ромите , които ги учат че Ром идвало отРим....
35
4
 
11
 
! Отговори
ДНЕС.БГ.... преди 11 години
ВЕДНАГА МОЖЕМ ДА ВИ СПРЕТНЕМ ДЕЛО ЗА КЛЕВЕТА. НЕ МОЖЕ ДА ТВЪРДИТЕ, ЧЕ *** СА БЪЛГАРКИ БЕЗ ПОСЛЕДСТВИЯ ЗА ВАС. ОБИЖДАТЕ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД И ГИ НАРИЧАТЕ ***.
34
3
 
16
 
! Отговори
okoboko преди 11 години
Абе "днес" стига сте писали глупости бе!!!това НЕ СА БЪЛГАРСКИ джепчийнки а са ***!!!
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
прав си 47 и на мен ми е писнало целия свят да ни смята за втора ръка заради една шепа мангалиТова явно е целенасочено ...нямам друго обяснениеВ Унгария също има доста *** , но всички знаем че унгарците са бели на цвят и никои не се бъзика с тях
32
2
 
15
 
! Отговори
poohy преди 11 години
Стига с тези българки - става дума за ***! Журналистите трябва да се дадат под съд за това, че системно очернят името на българите!!!1
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 43да прав си те са *** ***.Винаги ще бъдат под човеци дивака винаги ще бъде дивак.Не може да се промени
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това не са български това са ***,