Българки джебчийки обявени за най-умели в Белград

Те действали най-вече по главната търговска улица в града
Обновена: 13 ное 2012 11:52 | 13 ное 2012 11:52, Елка Василева
68
Българки джебчийки обявени за най-умели в Белград
Българките джейбчийки били най-активни в центъра на Белград. Снимка: архив, Reuters

В Белград пристигат редовно крадци от съседните страни, но в последно време българките се оказват най-умели в това незабележимо да бръкнат в джоба на пътника в градския транспорт или да откраднат дамска чанта в магазин, пише сръбският вестник „Блиц“.

„Арестували сме гражданки на България, дошли в Белград, за да извършват джебчийски кражби. Законът е в тяхна полза, защото когато ги арестуваме, съдът им налага забрана за влизане в Сърбия за няколко години и им дава срок от няколко дни да напуснат страната. През тези няколко дни бонус те могат да оберат стотици граждани“, каза Александър Митрович, шеф на отдела в полицията в Белград, който работи по разкриване на джебчийски кражби.

Още по темата

Джебчийките от България са се специализирали в търговските центрове и магазините по централната белградска улица Кнез Михаилова.

„Преди няколко дни в магазин за обувки в центъра на Белград българка открадна чантата на жена, която пробваше обувки. Джебчийските кражби не са маловажни, защото един професионален крадец за ден може да обере до десетина души. Сумите са различни, от няколкостотин динара до няколко хиляди евро. Неотдавна възрастен белградчанин си изтеглил спестяванията от 20 000 евро от EFG банка заради събитията в Гърция. Качил се в трамвая само за една спирка до дома си и останал без парите си“, казва Митрович.

Полицията работи по разкриването на кражби само когато стойността на откраднатата стока надвишава 15 000 динара /1 евро = 112 динара/, пише още вестникът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някои хора още не са разбрали как да пишат на кирилица, тръгнали да се обясняват.
28
8
 
2
 
! Отговори
turkinya преди 11 години
До Анонимен sas vsichko dori i sas varvarstvoto zashtoto sie tursko razbrali pitay jenati deto se agzi kato vidi turchin tya shte ti obyasni :))))
27
8
 
1
 
! Отговори
turchin преди 11 години
До Анонименjalko nali vinagi vi tapchem dori v sobstvenata vi darjava vie si skasvayte gaza ot rabota anie si stoim na toplo i si vzimame pomoshtite
26
0
 
8
 
! Отговори
КРУМ преди 11 години
ЕДНО ВРЕМЕ РЕЖЕХ РЪЦЕ
25
8
 
3
 
! Отговори
turkinya преди 11 години
До Анонименjestoko se lajesh nie ne se sramuvame nie se goredeem che sme turci to nyama za kakvo dase sramuvame kato vas vechnoite robi istinata e edna sveta ne vi jelae ne vi iska kolkoto i da laete po forumite
24
6
 
3
 
! Отговори
turkinya преди 11 години
До Анонименmay ne chetesh yavno si negramoten BULGARI SA VIJ celiya svyat govori za vas i nikade ne vi iskat bulgarino :))))))
23
1
 
6
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Започнаха да се разпръскват из други държави, защото българите масово обедняхме. В джобовете, чантите и портфейлите има "само семки и бонбонки" и някакви мижави сумички, които не ги удовлетворяват. Освен това се понаучихме да се пазим от тях след толкова години крадене.Докато в белите държави е хем е по-лесно да се преджобва, хем и сумите са големи и "усилията" им не отиват напразно.Е, "прославят" ни с отрицателен знак.
22
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато всички *** , *** и прочие, както и да ги наричаме, крадати се наричат Българи.......ще си го търпим и срамуваме.осле не се учудвайте, че гледат на нас снасмешка и на народ пета ръка...
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българки не знам ама сиганките - ДА! Българките са предимно на магистралата и по заведенията за по 10лв/едно пиене.
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви българки, какви 5 лв.?Като направят нещо хубаво (ако въобще направят) медиите пишат "ромите направиха това и това".Като направят нещо лошо и веднага медиите пишат "българите направиха това".Почва да ми прилича на западаната преса, която пишеше за Русия по времето на комунизма.На запад като победят в някаква дисциплина руснаците пишеха "съветските спортисти постигнаха успех".А ако трябваше да пишат за нещо лошо пишеха "руснаците загубиха във всички битки".
19
1
 
4
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Аз затова нарочно си изрязах джоба и си мушнах там оная ми работа.Като бъркат нея хващат и съм спокоен.
18
0
 
9
 
! Отговори
До 4 преди 11 години
Ами значи някой трябва да се заеме и с *** "бодигард".В София, по градския транспорт, редовно ядат бой ***-джебчийки и никакви техни "бодигарди" не се мяркат. За такива "охранители" се чува отвреме навреме, но в случаи, при които *** се е опитала да се изяви по улицата или в магазин. Когато я подгонят, се появява някой, който казва, че е от полицията и сега ще задържи "тая" - та хората, които са я гепили, да не звънят в полицията.
17
4
 
12
 
! Отговори
АНТИГЕРБ преди 11 години
Трябва ни националистистическа партия , човек който има топки да се захване с *** проблем и да го реши.Човек които не гледа на тях като избиратели а като бреме за държавата.Ако работиш и си плащаш данъците,сметките и не си с професия *** майка - добре ,но ако си *** пиявица и смучеш кръв от държавата - много жалим ама си носи последствията.А има много лостове и начини за справяне с ***.Трябва само партия и политик които му стиска.ЗАТОВА НА ИЗБОРИТЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НАЦИОНАЛИСТИ
16
1
 
15
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
"Български гражданки от *** произход", а не българки. Би трябвало да знаете разликата, уважаеми съседи. И вие си имате такива гражданки, дори и филми за тях правите!
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** от България, бе, серсеми!Какви българки?
14
1
 
15
 
! Отговори
Ай сиктир бе! преди 11 години
Абе за какви българки ми пишете , бе пустоси татаромонголски безродни!? С джебчийство традиционно се занимават *** - КАЛДЕРАШИ, или още се наричат "сръбски ***". Ха, познайте защо "сръбски" ? Това са *** дошли в България след Освобождението от Сърбия и Румъния. Калдераши са Азис, Киро Катунишки, Киро Японеца. Т.нар.Мешере се подчиняват само калдерашите и други по-малки *** групи, гравитиращи около тях. ***-калдараши в БГ по неофициални данни са не повече от 15 хиляди.
13
1
 
19
 
! Отговори
321 преди 11 години
Мисля, че е крайно време *** да се отделят в отделна раса, така ще е най-добре и няма да има такива грешки. Най-добре е да си създадат някъде в Азия една държава и всички да се изнесат там и да си създават поколенията и да си създадат правителство, което да ги управлява.
12
1
 
10
 
! Отговори
BAY PANDEL преди 11 години
C-I-G-A-N-K-I
11
1
 
24
 
! Отговори
123 преди 11 години
Българки джебчийки няма, има *** джебчийки.
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** ---ДЖЕБЧИЙКИ !-------УТОЧНЕТЕ!