Българки джебчийки обявени за най-умели в Белград

Те действали най-вече по главната търговска улица в града
Обновена: 13 ное 2012 11:52 | 13 ное 2012 11:52, Елка Василева
68
Българки джебчийки обявени за най-умели в Белград
Българките джейбчийки били най-активни в центъра на Белград. Снимка: архив, Reuters

В Белград пристигат редовно крадци от съседните страни, но в последно време българките се оказват най-умели в това незабележимо да бръкнат в джоба на пътника в градския транспорт или да откраднат дамска чанта в магазин, пише сръбският вестник „Блиц“.

„Арестували сме гражданки на България, дошли в Белград, за да извършват джебчийски кражби. Законът е в тяхна полза, защото когато ги арестуваме, съдът им налага забрана за влизане в Сърбия за няколко години и им дава срок от няколко дни да напуснат страната. През тези няколко дни бонус те могат да оберат стотици граждани“, каза Александър Митрович, шеф на отдела в полицията в Белград, който работи по разкриване на джебчийски кражби.

Още по темата

Джебчийките от България са се специализирали в търговските центрове и магазините по централната белградска улица Кнез Михаилова.

„Преди няколко дни в магазин за обувки в центъра на Белград българка открадна чантата на жена, която пробваше обувки. Джебчийските кражби не са маловажни, защото един професионален крадец за ден може да обере до десетина души. Сумите са различни, от няколкостотин динара до няколко хиляди евро. Неотдавна възрастен белградчанин си изтеглил спестяванията от 20 000 евро от EFG банка заради събитията в Гърция. Качил се в трамвая само за една спирка до дома си и останал без парите си“, казва Митрович.

Полицията работи по разкриването на кражби само когато стойността на откраднатата стока надвишава 15 000 динара /1 евро = 112 динара/, пише още вестникът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
9
 
3
 
! Отговори
turkinya преди 11 години
ey bulgari ne se spryathte be :)))))
8
0
 
10
 
! Отговори
Браво! преди 11 години
Най-сетне една хубава вест! Браво!
7
0
 
16
 
! Отговори
Комшията преди 11 години
Ааа, моля, моля - убеден съм, че комшиите не са употребили думата българки, а най-вероятно "джуревки" !
6
0
 
14
 
! Отговори
тиквата преди 11 години
Браво! Да бъдат нагреди всички за заслуги към България с ордени! Плевня действай !
5
2
 
25
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
Винаги съм съжалявал че Хитлер загуби войната и нямаше време да си довърши работата.Ако бяха се позабавили събитията Европа щеше да е друга - свят без мръсната гадна заразна напаст.
4
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Винаги съм мечтал да хвана една такава в действие и садистично да и счупя пръс по пръст. Ще вие като трикрак вълк пред сметище...Всъщност се движат с охрана най-мнгог ти да свършиш потрошен, апосле милицията ще те акра да пишеш обянсения как си суапял да се самонатрошиш така , а циганиан бодиагрд ще ти се смее отвънка докато пие кафенце с шефа на районното...
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Винаги съм мечтал да хвана една такава в действие и садистично да и счупя пръс по пръст. Ще вие като трикрак вълк пред сметище...
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе пишете *** ве!!!
1
1
 
27
 
! Отговори
Сеч за орките преди 11 години
Мръсни миризливи *** - плъзнали са като ***.