Земетресение с магнитуд 2.9 в Румъния

Епицентърът на труса е на 120 километра североизточно от Букурещ
24 дек 2012 11:02,
28
Земетресение с магнитуд 2.9 в Румъния
Снимка: Ройтерс

Тази сутрин в Румъния беше регистрирано земетресение с магнитуд 2.9 по Рихтер, съобщиха от Европейския средиземноморски сеизмологичен център.

Епицентърът на земния трус се е намирал на 122 км североизточно от Букурещ и на 25 км югозападно от Бъзау на дълбочина от 30 км.

Земетресението е регистрирано в 07.01 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: Румънияземетресение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
nqkoi преди 11 години
Шистов газ ?
19
0
 
1
 
! Отговори
олигофрен преди 11 години
щото не е било в Перник, там и 0.1 да има и заливате сайтовете с това, какво било, ка било , ама какво ще стане .. тия да не дупчат пак за шистов газ, че тяхното правителство май им е дало зелена светлина. а иначе, ако живеехте в граничните на Румъния градове, друго щяхте да говорите
18
1
 
3
 
! Отговори
третото око преди 11 години
Степен 3 си се усеща, а се отразява и на сградите - не обвинявайте , малко обща култура не е излишна
17
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Когато усещахме земетресение в България се чудехме къде да проверяваме и търсим информация за случващото се ,а сега стажант обръснатите и боядисани в зелено журналистчета пишат на този хубав и свят ден за неусетено и регистрирано земетресение .Стига паника и евтини махленски клюки,да сме живи и здрави и много късмет на всички БЪЛГАРИ.
16
2
 
2
 
! Отговори
искат да ни психират преди 11 години
Стига сте психирали хората! Такива земетресения са ежедневие. И какво от това,че е в Румъния? Сякаш в Македония, Албания, Турция и Гърция /особенно в последните 2 държави/ сякаш никога не стават земетресения.Е, ще ви разочаровам - всеки ден там, в изброените държави има земетръси. А в последно време и Чехия и Полша се заобаждаха. И всички са не по-мощни от 3,0-3,5...Но за тях не пишете. Защо ли? Ами сигурно за да ни психирате какво ще стане с АЕЦ ако Вранча тресне например. И в Чехия има АЕЦ...
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А в Китай,провинция Дзън Дзан се е скъсал чувал с ориз. Изсипали са се около 2 килограма,но светкавичната намеса на собственика на чувала е предотвратила по-големи разливи... Да ви имам и важните новини да ви имам...
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре бе,няма да строим АЕЦ Белене щото е земетръсна зона...Обаче я разбирачите да кажат къде е АЕЦ Черна вода,май се намира още по-близо до сеизмичната Вранча. Айде сега юруш пред румънското посолство да искате спирането на тяхната централа,смешници такива.
13
2
 
8
 
! Отговори
до 16 преди 11 години
Муааахахаха! Начи стотиците проектанти, инженери, специалисти и от България, и от Русия са спали, като са избирали площадката на Белене, а ти ги разкри! хахаха! И като къв се препитаваш, специалисте, та и от ПВО отбираш биля, като гледам!*** не са проблем на референдума, те ще гласуват както им се плати! Проблем са такива като тебе, щото дрънкат глупости с такова вътрешно убеждение, че е възможно и разни *** да ти поверват! хахаха!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алоо бсп.бг аз преди малко пръднах и силата на труса на матрака беше около 0.230 по Рихтер.Веднага да пуснете статия за това за да не ви обвиняват че не давате достатъчно информация на обществото!
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Толкова слаб трус е в рамките на нормалното и дори не си заслужава да се отбележи, особено от българска медия, предвид че е станал в Румъния...
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До номер 8,явно не си енергетик, защото щеше да знаеш, че територията определена за АЕЦ"Беляне" е земетръсна зона, затова преди 1989 г. се отказаха от проекта. Също такатерена е неудобен за организиране на противовъздушна отбрана, каквата е задължителна за ядрена централа.. Но известни политици от години използват проекта "Беляне" за да грабят милиарди, дори предизвикаха референдум, който също струва немалко пари. Нима неграмотните *** могат да преценят трябва ли, или не, да има АЕЦ"Беляне"
9
1
 
1
 
! Отговори
si преди 11 години
Abe vie ludi li ste,che i s tova goliamo zaglavie?? Koy normalen saobshtava takova zemetresenie izobshto.
8
1
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Интересно от къде го измислихте това земетресение.Нито в американския earthquake.usgs.gov нито в българския niggg.bas.bg то съществува.Единствено в европейския emsc-csem.org е листнато с уговорката "Source parameters provided by another agency"Всички тези сайтове четат информацията в реално време от автоматичните датчици.Първо проверявайте информацията, после публикувайте.Не си правете труда да попълвате сайта само.
7
1
 
22
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Земетресения с магнитуд 3.1 - 3.2 не се усещат, освен ако са на малка дълбочина (5-10 кв). Освен това да ви осведомя за останалите земетресения, станали наблизо през последните 24 часа: 3.1 и 2.6 в Грузия, 2.3 и 3.2 в Турция. Това ако е водеща новина - земетресения, които никой не е усетил.. здраве му кажи. Разбирам ви, няма с какво да пълните сайтчето.
6
1
 
10
 
! Отговори
Parcuc преди 11 години
Те всеки ден стават по 3.8 там, а никой не ги отразява, това ли сметнахте, че е важното ??? Драскачи изсмукали нищо от нищо.
5
2
 
7
 
! Отговори
11 преди 11 години
А за това с магнитуд 6 в Черно Море не пишете, нали?
4
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това още веднъж доказва глупостта на Борисов, който постоянно лае за гьола в Белене, а не казва, че строежът на АЕЦ трябва да издържа и силни земетръси и затова е по-скъп, а не като паянтови ВЕИ да паднат и при по-лек трус.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За всички дето плачат за АЕЦ и земетресенията - ДОКАЗАНО е, че АЕЦ е най-безопасната зона по време на земетресения, защото е проектирана да издържи магнитуди от рода на 7,8, че дори и 9. АЕЦ Козлодуй е проектирана да издържи 7, но теоретично може да поеме и 8. Не се притеснявайте за АЕЦ. Притеснявайте се за къщурките и панелките.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано не спрат АЕЦ Козлодуй, че ще останем и без ток през зимата.
1
2
 
10
 
! Отговори
anonimnik преди 11 години
Това ли ви е ТОП новината нещастноиди???