Турски експерт: Мрежата ви няма да спре бежанците!

Според Джанер Санджактар това не е решение на проблема
27 окт 2013 16:55,
179
Турски експерт: Мрежата ви няма да спре бежанците!
Новите мрежи ще бъдат опънати в разстояние на 30 км. Снимка: архив, Булфото

Специалистът от Центъра за стратегически анализи Турция-Азия Джанер Санджактар, преподавател по международни в университета в Коджаели твърди, че решението на българското правителство да издигне преградни съоръжения в района на българо-турската граница е в резултат от различни причини.

Още по темата
В интервю за Анадолската агенция той казва следното: "Западните държави (главно Франция и Германия) упражняват натиск върху балканските държави да предприемат мерки срещу миграцията. България, която също попадна под ударите на тяхния "натиск", намери изход, като реши да издигне такава една стена".

Той подчертава, че миграционният поток, вследствие на безработицата, беднотата, гражданските войни и др. подобни фактори в африканските и близкоизточните страни може да се спре само с прилагането на мерки, насочени към преодоляване на причините, пораждащи нелегалната миграция.

"Но европейските държави и като цяло ЕС вместо да се борят срещу негативните фактори, пораждащи миграцията, предпочитат временни мерки - чрез силови и политически мерки, насочени към засилване на сигурността по границите, връщане на имигрантите обратно. България също се включи в тези "силови мерки" с решението за издигане на "стената" по протежение на 30 км. на турско-българската граница", казва той.

Според него за взимането на това решение от страна на българското правителство "заслуга" имат и крайните националистически тенденции.

"За българските крайни националисти главен виновник са турците в България и Турция и в тяхно лице виждат главния "враг" на България, за съжаление", казва Санджактар.

Турският анализатор прогнозира, че докато не се намерят решения на проблемите ще продължат да се издигат стени между съседните държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
19
 
! Отговори
2 преди 10 години
най -после една стъпка в правилна посока....тези *** от правителството доста време гледаха безучастно как през границата ни се изсипва цялата *** на Африка.
72
10
 
25
 
! Отговори
varg преди 10 години
Амуджа гледайте си вашата държава и не смейте да говорите по какъвто и да е повод за родината ми.Разбрахме ли се.
71
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
само дето американските евреи им определят как ще живеят-финаси,икономика,администрация е под тяхно попечителство!Така става и с България,вече е и станало,щом сме под робството на МВФ,Световната банка и САЩ!Земята ни ще се продаде за жълти стотинки на,хм 'Шеврон' и т.н и,ще пролеете кръв,ако не сте съгласни ...................!А докато арабеските ни почват тука,те хамериканците и там ще си дупчат земята!Задължително трябва да сме ръка за ръка,със сърбите и православните руснаци
70
1
 
25
 
! Отговори
registriran преди 10 години
Като гледам как усилено работят юнаците на снимката... след 2-3 години може и да е готова. Като сме ги пуснали веднъж бежанците на наша територия, ще си ги дундуркаме с години, по международните споразумения. Като ги спреш да не влезнат - тогава няма на кого да се оплакват! Що от Гърция не хванат ферибот до Италия? Щото през България е по-лесно! А тази оградка за да има ефект, трябва да има постоянно патрули с джипове и като хванат някой - в джипа, няколко шамара, и айде обратно в Турция.
69
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 59"Демографска криза не се решава с подмяна на етническия състав на една държава!"Напротив. Когато един етнос се отказва от земята си, това е индиректна покана за другите. Природата празно не търпи. Пък и ние не сме нито първите, няма да сме и последните стопани на тази земя."Има предостатъчно християни, който могат да се заселят тук"Като например...
68
1
 
25
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Решението според турският експерт е да отворим широко границите и да приемем всички емигранти.
67
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Май не трябва да си Стефка Костадинова,че с чифт клещи ще преминеш без проблем!Пак някой лапна едни милиони!Иначе плана върви с пълна сила-без армия,народа е разделян и разпокъсван по старото римско правило-рзделяй и владей!Има си и директива,на *** всичко да им е позволено,а българчетата да работят за тях и да ги издържат!Вижте какво стана с бивша Юголсавия!Сърбия е мачкана от всички страни,Босна и Косово,получиха своята 'независимост'............................
66
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НО ЩЕ СПРЕ ТУРСКИТЕ *** ДА НЕ РАЗНАСЯТ ШАП! ТУРЦИТЕ НЕ МОГАТ ДА КАЗВАТ КАКВО ДА ПРАВИМ!
65
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая рязана карабина кво против има оградата ??? Има си КПП-та който има право да минава законно от там излиза ,че пострекава за нарушение на закона , заслужава 100 тояги на голо ! lol
64
3
 
30
 
! Отговори
7 преди 10 години
Щом чалмата реве, значи трябва да се издига веднага стената по цялата граница. И най-нагло си признава, че те ни ги пращат -- и не говори за бежанци а за икономически имгранти, каквито са всичките *** де идват
63
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един работи, един с ръце в джобовете го контролира! Граница над 200 км, ограда от тел ниска само 30 км. ХУБАВА РАБОТА, АМА БЪЛГАРСКА.
62
0
 
29
 
! Отговори
до 59 преди 10 години
Демографска криза не се решава с подмяна на етническия състав на една държава! А за морала на мюсюлманите знаем предостатъчно! В Корана е казано ясно, че неверника - тоест НИЕ!- не е човек и спрямо него не важи моралът, той е само за "своите". Ние най добре от всички на този континент познаваме "морала" и "човешкото лице" на исляма! Има предостатъчно християни, който могат да се заселят тук, не ни пробутвай мюсюлмани!!!!
61
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турски експерт - xa-xa-xa ТОВА ЗВУЧИ КАТО УМЕН комунист
60
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прав е. 30 км заграждения, а колко километри са без прегради???
59
5
 
29
 
! Отговори
АРКАН преди 10 години
Без фес в ЕС.Ако стената не ви спре отново ще минириме границата,защото с последните провокации на Ердоган - особено в Косово,нищо добро не ви чака....
58
0
 
8
 
! Отговори
wc преди 10 години
shto ne gi otstrelvate be hora patronite sa po eftini
57
6
 
2
 
! Отговори
В.Узунов преди 10 години
да ,ама аз чакам баба да се изкъпе и ще си я боцна пък вие си пишете глупости :)
56
31
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1. Демографската катастрофа на България неминуемо ще наложи внос на хора отвън. 2. Тук шведи и норвежци няма да дойдат. Освен пияни туристи за евтин алкохол.3. Следователно, сирийските бежанци са добра възможност за заселване на пустите села и региони. Факт. Съжалявам но е така, националистите и фашагите да се пенят колкото си щат.4. Те като мюсюлмани имат изграден морал и ценности. Това не са *** дето само крадат.
55
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Решението е разстрел на границата! Да си стоят там,никаква работа нямат тук! Децата ми няма да живеят в ислямска Европа!!! Да го духат всички които защитават тази ***!
54
0
 
16
 
! Отговори
избирател преди 10 години
По чисто български тарикатлък,вероятно тия,който ще гепят парите за уж много сложната ограда,ще продават и ножици за нея с подставени лица от към турска страна.