Армията започва да обработва терена за мрежата на границата

Първо възстановяват пътищата от Лесово до Крайново
Обновена: 24 окт 2013 19:48 | 24 окт 2013 19:48, Камелия Цветанова
32
Армията започва да обработва терена за мрежата на границата
Снимка: Булфото, архив

Българската армия започва подготовката на терена, където ще бъде издигната мрежата на границата ни с Турция за засилване на охраната заради засилената бежанска вълна.

Военните започват дейностите за подобряване на проходимостта и възстановяването на пътищата в участъка от с. Лесово до с. Крайново.

Още по темата

След извънредното заседание на правителството на 21 октомври заради нелегалните емигранти министърът на отбраната Ангел Найденов обяви, че военните ще се ангажират с възстановяването на 107 км пътищата. Той посочи, че по предварителна оценка тази дейност ще се приключи в рамките на 35-40 дни и в нея ще се включат 50 души личен състав и 40 единици специализирана техника. По думите му ще са необходими около 750 000 лв. за пътищата и отделно до 5 млн. лв. за съоръженията.

Финансовите средства за мрежата ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет и чрез целево финансиране от европейски фондове.

Преградата ще представлява мрежа с височина 3 метра, обясни в понеделник зам.-министърът на вътрешните работи Васил Маринов след заседанието.

„Тези заграждения нямат идея да връщат бежанците, тъй като ние сме против политиката на връщане. Идеята на тези заграждения или технически прегради е за повишаване нивото на охрана на българската граница и целта е лицата, които искат да минават през зелена граница, да се пренасочват към Свиленград, където е възможно в дълбочина на 3-4 километра да ги виждаме. Ние разполагаме с необходимата техника, имаме възможност да уведомяваме турските колеги, които да ги задържат”, допълни Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Помощ преди 10 години
Трябва ни помощ от Съветския Съюз! Не от *** БРЮКСЕЛ!!!
26
1
 
6
 
! Отговори
Петолъчка в сърцето преди 10 години
Нашите ракети, които демократите нарязаха и ИЗГОРИХА В ЦЕНТЪРА НА БЪЛГАРИЯ, В СТАРА ЗАГОРА, за да отровят повече българи. Сега останахме с 60 танка и 20 самолета, нито една ракета и 21 хилядна "армия". Жените в българската армия са повече, отколкото във всички останали армии на НАТО, официално, преди няколко дена имаше статия. И сега плачем за един кльон. Братушките казват: ПОТЕРЯВШИ ГОЛОВУ, ПО ВОЛОСАМ НЕ ПЛАЧУТ. За България няма живот в ЕС и в НАТО, само с братушките ще сме добре.
25
0
 
7
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Не ми стана ясно само един участък от границата ни с Турция ли ще ограждаме или цялата граница? Щото ако е само един участък все едно нищо не правим според мен. От турция освен бежанци пристигат и животни болни от шап и после цели български села остават без животни. От турция нищо добро не идва в България, тъй че оградата е най-малкото което евротолерастката ни власт може да направи.
24
0
 
7
 
! Отговори
Петолъчка в сърцето преди 10 години
Зад линията Крали Марко стоеше Първа българска армия, с танковата дивизия в Сливен и тежката мотопехота в Триъгълника на смъртта - Грудово - Елхово - Звездец. Тогава България имаше 5000 танка и 500 бойни самолета. От двете страни на Стара планина стояха ракети, с ОБХВАТ ДО ИСТАМБУЛ И АНКАРА. Имаше планове и учения - при война БРАТУШКИТЕ щяха да ни докарат ядрени бойни глави за ракетите за 2 часа. Но даже и без ядрени заряди на Турция щеше да й се стъжни от нашите ракети, които демократите
23
0
 
7
 
! Отговори
Петолъчка в сърцето преди 10 години
Кльонът беше последната грижа на демократите, които ни съсипаха държавата. След кльона имаше МИНИ и всички турски шпиони, хванати у нас, след като си изпееха песничката в КДС (там всички пропяваха) ги пускаха "да си ходят у тях" през мините и летяха на парчета пред турските граничари. Зад мините беше защитната ни линия Крали Марко - железобетонни бункери и танкови куполи с оръдията, вкопани в земята. ДЕМОКРАТИТЕ УНИЩОЖИХА ВСИЧКО, ПО ЗАПОВЕД НА САЩ.
22
0
 
9
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
До р-к Петров- картечарПрав си, братко! Питам онези ухилени олигофренчета, които се подмокряха от радост, когато след преврата премахнаха кльона, сега, след толкова години дойде ли им акъла? Загриза ли ги съвестта? Станахме разграден двор. Сами си събухме гащите! Колко пари хвърлихме на вятъра?А колко заразени животни преминаха у нас и бедните хорица в граничните райони унищожаваха добитъка си? Нека издирим кой нареди тогава унищожаването на кльона, да плати (с пари!) за нови заграждения!
21
0
 
7
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Външна врата на ЕС сме и можем да затворим границата,както направи Гърция.Каква има да го увъртат повече !
20
2
 
13
 
! Отговори
ицо преди 10 години
Е развалиха им рахатлъка на нашите военни....Друго си е да бичиш белот по цял ден.
19
0
 
15
 
! Отговори
Шломо преди 10 години
Не мрежа, ами 6-метрови стени като в Израел трябват !!!
18
1
 
9
 
! Отговори
yeremis преди 10 години
До р-к Петров- картечарколко си прав Петров,пиша ти го като отслужил,Гранична полиция Елхово както и на застави в Лесово,Воден и Факия-свързочник!!! +1000 за коментарът ти и аз все още си задавам същият въпрос...
17
1
 
16
 
! Отговори
р-к Петров- картечар преди 10 години
А защо въобще трябваше да се събаря кльона?!? А да, сетих се твърде добре си вършеше работата. А защо не мобилизират старите гранични офицери, тези които още могат да помогнат при възстановяването на Гранични войски? Те ще оправят кльона и ще направят така, че да си върши работата, а не само едни пари да се изпишат
16
0
 
15
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
И в случая не става въпрос само да се надяваме да се откажат, ами имаме право да ги връщаме, ако сме ги засекли в дълбочина поне от 2-3 км.
15
0
 
9
 
! Отговори
stef23 преди 10 години
мухахаха ще умра от смех!Кви ли не глупости ще измислят тъпите и алчни политици.Докога ли ще ви търпим.
14
0
 
9
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
до бай ГеоргиТова е за пред евро ****ерастите, ние не искаме да нарушаваме правилника на съюза (просто го заобикаляме, повишавайки сигурността си ;) ) истинската идея е, че имигрантите избягват граничните пунктове и се насочват към слабо защитените граници. А ако тези прегради ги насочат към пропускателен пункт, съвсем ще се откажат.
13
1
 
9
 
! Отговори
бай Георги преди 10 години
Тези заграждения нямат идея да връщат бежанците, тъй като ние сме против политиката на връщане. ...тук нямам думи...е за какво са тези заграждения,сещам се и Вие също ...нямам думи.
12
0
 
14
 
! Отговори
бмп преди 10 години
Парадокс-от една страна гоним по-голяма сигурност,а от друга така наречените бежанци нямало да се връщат!За какво тогава ще се похарчат толкова пари?Г-н Найденов,бихте ли разяснили тази ситуация!
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Час по скоро затваряйте границата
10
1
 
36
 
! Отговори
сс-23 преди 10 години
Ако извикат 1000-2000,,запасняци-граничари,,(може резервисти) и пиле няма да префръкне и то без изстрели. Те отлично знаят какво да правят ,пък и ще опънат телта за нула време и ще бъде много по-евтино. ДА АМА НЕ! Не е демократично!(да си пазим държавата) Как иначе ще влезе ,,АлКайда в Б/я. Видяха че у нас няма почва за радикализъми ,дай да вкараме такъв прикрити зад ,,демократични ценности,,Срещу българският народ се води война.
9
0
 
17
 
! Отговори
аттилакиссе преди 10 години
До Анонимен 8 Те в САЩ на мескиканската ги спират и с куршуми , куршумиии. Щом те ,,иконата на демокрацията,, го правят ........ Тока беше слаб и за сигнализация бе к*етен...Защо като муха на лийно като не знаеш....
8
1
 
15
 
! Отговори
Димитър преди 10 години
Тази ограда ако изобщо се стигне да я сложат - за да спира тая *** ли ще е, или да контролира и да насочва миризливците напараво към автобуса за София?