Турски експерт: Мрежата ви няма да спре бежанците!

Според Джанер Санджактар това не е решение на проблема
27 окт 2013 16:55,
179
Турски експерт: Мрежата ви няма да спре бежанците!
Новите мрежи ще бъдат опънати в разстояние на 30 км. Снимка: архив, Булфото

Специалистът от Центъра за стратегически анализи Турция-Азия Джанер Санджактар, преподавател по международни в университета в Коджаели твърди, че решението на българското правителство да издигне преградни съоръжения в района на българо-турската граница е в резултат от различни причини.

Още по темата
В интервю за Анадолската агенция той казва следното: "Западните държави (главно Франция и Германия) упражняват натиск върху балканските държави да предприемат мерки срещу миграцията. България, която също попадна под ударите на тяхния "натиск", намери изход, като реши да издигне такава една стена".

Той подчертава, че миграционният поток, вследствие на безработицата, беднотата, гражданските войни и др. подобни фактори в африканските и близкоизточните страни може да се спре само с прилагането на мерки, насочени към преодоляване на причините, пораждащи нелегалната миграция.

"Но европейските държави и като цяло ЕС вместо да се борят срещу негативните фактори, пораждащи миграцията, предпочитат временни мерки - чрез силови и политически мерки, насочени към засилване на сигурността по границите, връщане на имигрантите обратно. България също се включи в тези "силови мерки" с решението за издигане на "стената" по протежение на 30 км. на турско-българската граница", казва той.

Според него за взимането на това решение от страна на българското правителство "заслуга" имат и крайните националистически тенденции.

"За българските крайни националисти главен виновник са турците в България и Турция и в тяхно лице виждат главния "враг" на България, за съжаление", казва Санджактар.

Турският анализатор прогнозира, че докато не се намерят решения на проблемите ще продължат да се издигат стени между съседните държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На старата граница имаше и едни ХУБАВИ мини Скачат на 1,60 и от тях излита поздравителна група от 200 стоманени топчета Всички в радиус от 20 метра стават на спомени Като ги сложите ще спрете и шапа
12
3
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
През 1993г как ги спирахме,,циганорите,,който ни изпращахте и пиле не можеше да прехвръкне?Нека възтановят заставите да го питам този,,екперт,,дали бай *** ще си позволи да мине ДЪРЖАВНА ГРАНИЦА!!!
11
3
 
36
 
! Отговори
аз преди 10 години
на който не му харесва в България..границите са отворениникой никого не държи тук насилаайде друм
10
1
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде де ,нямало да спре.Американците имат 3000 км. с Мексико.Разбрали са ,че оградата помага много.Граничните са друга бира.А пък евреите каква хубава 6 м. оградка имат с арабите.Чудо и приказ.Никой араб не я е прескочил.
9
6
 
54
 
! Отговори
Инженера преди 10 години
Трябва 4 метрова стена от бетон, зад нея 20 метра минирано поле, и след 500м снайперисти. Само така ще се спрат!
8
6
 
21
 
! Отговори
Дядо Петър преди 10 години
Естствено,че няма да сре никого.Но ще напълни гушките на приятелчетата.А ние ще си приберем комисионните, пък и за партийната ни каса може нещо да артиса.
7
14
 
20
 
! Отговори
miroslavGoshev преди 10 години
Той Бойко вече ги гушна 15 млн., ама дори и телена ограда не сложи.
6
2
 
11
 
! Отговори
nsbop преди 10 години
Djaner stiga be 4ovek kva stena kva ograda be kva tel...pregrada moje6e da ima samo pri bai To6o.sega sme razgraden dvor.a i kvo se bahte6 i kosi6 za nas re6ete si problema s Kurdite i taga kazuvaite ;)
5
5
 
58
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Ами спрете ги вие бе, е*ах ви в разпасаната турска команда. Като инкубатор на *** сте, сигурен съм, че нарочно оставяте имигрантите да стигат до границата ни.
4
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква хубава обществена поръчка : Слагане на ограда-Някой пак ще гушне 30% сумата! Ей Мангалио Мангалио!!
3
2
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поне ще спре заразените стада ***, които по комшийски ни ги изпращат всяка година. Колкото до спирането на "бежанците", ще стане. Но първо трябва избием политиците си.
2
2
 
36
 
! Отговори
miroslavGoshev преди 10 години
То е ясно, че една рехава телена мрежа няма да спре нелегални имигранти, както няма и да спре дългогодишен контрабанден канал!
1
7
 
59
 
! Отговори
Работник от мерата преди 10 години
Абе аланколу ние да не слагаме мрежата да спираме някои?*** балъка това турче....ние имитираме цял ден работа..15 минути сложим малко тел с дупка между нея за цяла сурия народ после 1 час и 20 минути почиваме-кафенце,цигарка,лафче...знаете как е.На никой не му дреме за тази скапана страна България турчето зело да се грижи.Смешници разбираш ли.