Седем гръцки преподаватели са задържани заради педофилия

Акцията по арестуването им е част от международната операция "Архимед"
Обновена: 26 сеп 2014 14:46 | 26 сеп 2014 14:46, Елка Василева
8
Седем гръцки преподаватели са задържани заради педофилия
Снимка: архив, Reuters

Гърция е шокирана от ареста на шест учители и един университетски преподавател, обвинени в педофилия. Акцията е част от международната операция "Архимед", предаде БНР.

Директорът на полицията предаде на министъра на образованието списък с имената на седем преподаватели, задържани за разпространение на детска порнография. Министерството незабавно отстрани от работа учителите до приключване на следствието и решението на съда.

При обиск в домовете на задържаните са намерени следи за сваляне и разпространение в социалната мрежа на видеоклипове с шокираща детска порнография, споделят специалистите, извършили разследването.

Психолози разговарят с учениците и родителите им, за да се установи дали учителите не са извършили сексуално престъпление с децата.

Министърът на образованието поиска в парламента да бъде изслушан шефът на отдела за борба с електронните престъпления. Той ще запознае депутатите с проблема. Темата е сериозна, защото нараства процентът на престъпленията, свързани с детска порнография и педофилия, заяви образователният министър на Гърция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Повечето педофили се крият зад учителски професии. Това е единствената легална алтернатива за тях, да са близо до дечицата. Ако си мислите, че са само гръцките учители, сте дълбоко заблудени.
4
4
 
4
 
! Отговори
до 5 преди 9 години
А ние не сме дали нищо ни сега, ни преди.
3
4
 
8
 
! Отговори
KUK преди 9 години
GARCIA NIAMA MIASTO V EVROPA.UCITELI I NE SAMO --PEDOFILI.MALAKA,MALAKA SAMO TOVA SE CUVA PO ULICITE NA ATINA--OMONIA PLAC.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМИ ТЕ ГЪРЦИТЕ СА ИЗМИСЛИЛИ СИМПОЗИУМА а античното значение е Г-й педофилия
1
9
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Тези даскаля в Гърция,явно не им стигат...заплатите и са решили да...припечелят някой грош по...вторият начин.Ами станете чистачки и болногледачи в свободното си...време;ама нали са...хитри,не искат да си...цапат ръцете.Хубава работа,ама...гръцка.