Македонски албанци поеха отговорност за дрона на мача

Олси Рама твърди, че няма нищо общо с инцидента
Обновена: 15 окт 2014 15:30 | 15 окт 2014 15:30, Елка Василева
28
Македонски албанци поеха отговорност за дрона на мача
Снимка: Reuters

Македонски албанци от Скопие – фенове на албанския национален футболен отбор, организирани в групата „Контрабандисти“, „поеха отговорност“ за провокацията с дрона, който летя по време на мача Сърбия – Албания в Белград със знамето на „Велика Албания“.

С лозунга „Дела, не само думи“ тези фенове се похвалиха, че точно те извън стадиона са управлявали безпилотния самолет, пише сайтът Index.hr.

Още по темата

Като доказателство, че имат „заслугата“ за провокацията, те прилагат две снимки:  едната е на летялото над стадиона знаме, което обаче е снимано отвън, и втората, състояща се от няколко отделни кадъра – подготовката за политането, след това дронът и накрая летенето над стадиона.

Точно това се оказа спусъкът за започването на бой между футболисти и фенове на терена и по-точно опит на албанските играчи да вземат знамето от успелия да го свали от дрона сръбски футболист Митрович. След това на терена нахлуха сръбски фенове и нападнаха албанските играчи.

Междувременно след завръщането си в Тирана братът на албанския премиер Еди Рама – Олси Рама, който беше заподозрян, че стои зад инцидента на мача, отрече да е свързан със случая.

„Нямам нищо общо с дрона. Не разбирам откъде идват тези приказки“, каза Олси Рама.

След инцидента вчера той беше задържан за около 40 минути на стадиона, а по-късно беше освободен. Рама окачестви като спекулации на сръбските медии, че той бил организирал инцидента и управлявал безпилотния самолет.

„Нито са ме арестували, нито са ме задържали. Когато се случи инцидентът, ситуацията стана хаотична и полицията претърсваше всички. Показах им американския си паспорт и камерата. Това продължи няколко минути“, твърди Рама, цитиран от „Утрински весник“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
9
 
! Отговори
БиЧеТо преди 9 години
Сърбите имат политици и стратегическа доктрина за развитие на държавата си, която следват неотклонно. Евала - пак знаят с кого да застанат, като съюзници: с Русия!
16
0
 
4
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
До ... 14..... нашата географска ширина където КОНФЛИКТИТЕ са всекидневни. По мое мнение сега е най напечено заради ИДИЛ и Украйна.Та кажи ми тази наша държава ще устискали така разединена на външна атака ааа?
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ... 14Човече България се съсипа сама още преди Османлиите да нахлуят.Един от нашите царе е разделил държавата м/у синовете си и от тогава държава е станала безсилна. Скорошен пример преди 20-30 г. държавата се самоизяде демек се разцепи на БКП и СДС, разделиха се предприятията между свои и чужди (Китайците постъпиха по умно просто разрешиха часна собственост под техен контрол)Сага се делим на БСП, ДПС, ГЕРБ, РБ, ПФ и др. и др. такава държава няма да устиска не и на нашата географска шир
14
18
 
5
 
! Отговори
З. Стоянов преди 9 години
Добър урок , за сърбите и руснаците. Не сакате Болгария! Сакайте Велика Албания сега.
13
4
 
14
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Дали Путин не е обещал на сърбите да им върне Косово!?Като нищо може да го направи!(Е,не веднага де)
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сърбите са били съюзници на турците и са се били за тях при ровине срещу влашко, при Никопол срещу унгарци и поляци, при обсадата на Константинопол, при битката при анкара срещу тамерланд
11
14
 
3
 
! Отговори
до смешниците преди 9 години
"Поредният случай в които новите технологии служат на империята на злото.""Ми тя империята на злото за тва ги е измислила новите технологии - за да и служат."ХАХАХА, Русия и "нови технологии" - ше ме уморите от смях !!!
10
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия албанци са си терористи тия които ги защитават ще им сърбат попарата след време лошото е че и ние сме в Европа близо до тях
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Тея са ку-куТова е Македония
8
3
 
37
 
! Отговори
Тея са ку-ку преди 9 години
Албания на 14 морета, 5 океана, 13 планети и 3 галактики.
7
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Братът на американския премиер "..показах им американския си паспорт..."Театър Балкански - кукленото шоу на чичо Сам
6
6
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
до vargМи тя империята на злото за тва ги е измислила новите технологии - за да и служат.
5
37
 
5
 
! Отговори
БГ турчин преди 9 години
Скоро и в Булгаристаня! :)
4
7
 
16
 
! Отговори
депутат лобист преди 9 години
Дрона бил ли е с включени фарове? Защото ако е бил няма нарушение!
3
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Костов е виновен
2
2
 
55
 
! Отговори
niki преди 9 години
Няма такова животно като македонски еди-какво-си.
1
32
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми добре са го организирали кво...