"Ако черният хляб ви е скъп, режете го на по-тънки филии"

В Хърватия се появи местна Мария-Антоанета – съпругата на премиера
Обновена: 29 окт 2014 14:10 | 29 окт 2014 10:08, Елка Василева
92
"Ако черният хляб ви е скъп, режете го на по-тънки филии"
Снимка: YouTube

Саня Мусич Миланович – съпруга на хърватския премиер Зоран Миланович, която е и директор на отдела за промоция на здравето в хърватския институт по публично здравеопазване, шокира нацията със свои думи в предаване на Хърватското радио на тема здравословно хранене, предаде Index.hr.

В предаването „Избери здравето“ Саня Мусич Миланович препоръча на гражданите някои храни, сред които и черния хляб, който е малко по-скъп от белия. Тя обаче има решение за този финансов проблем.

„Когато се казва, че черният хляб, който ние препоръчваме, е малко по-скъп от белия, по принцип е по-скъп, но черния хляб можете просто да го режете на по-тънки филии. Това е по-евтино и по-здравословно, а когато е изсъхнал, на следващия ден, е още по-качествен да се яде. Трябва да разбием мита, че правилното хранене е по-скъпо, то е по-евтино, тъй като трябва да ядете по-малко храна“, каза Мусич Миланович.

Съпругата на хърватския премиер твърди, че „правилното хранене е бедно хранене“.

Според нея не е вярно, че е скъпо да се храниш правилно.

„Под правилно хранене нямам предвид да се отиде в най-скъпите магазини и да се купят най-скъпите продукти, а да се купува това, което е достъпно и е най-евтино. Сарделата е един от най-евтините продукти“, заяви Мусич Миланович.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 9 години
ako shapkata te stiska
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според Хартата за правата от 1948 г., на колко процента в България е невъзможен достъпът до здравеопазване?
75
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На чужд гръб и сто тояги са много г-жо. Богатите може и да не броите стотинките и да се храните здравословно, но с такова самочувствие да препоръчвате на бедния да реже филията на две е крайно невъзпитано от ваша страна.
74
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Права е. Само хора, които не са се интересували за здравословен начин на хранене не го разбират. Простата храна е по-добра за човека от скъпите ***.
73
3
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До циникапарвото да имаш гарантиран екзистенц минимум /покриване на основни социални нужди-храна,образование,здравеопазване/ е универсално, съобразно Хартата за правата от 1948! И ако горните са ти гарантирани в съответствие с Декларацията, то тогава хората ще разполагат с нужните средства и за неуниверсалните права,каквото е и карането на автомобил----------------Не е факт.Питай ВИЖДАЩ, и той ще ти го каже.
72
1
 
14
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Права е жената що се отнася до чиновниците и куките, дето само си клатят копитана, но един работник или селянин ако не муне половин самун, как ще блъска по 10- 12 часа?! Пфу!
71
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен Ами никой не те кара насила да носиш тежко и да ядеш по 100 грама пилешко. Намери си друга работа.
70
4
 
9
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Явно всяка държава си има своите тиняци като тази...
69
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
както се казва "Не яжте! Храната е отрова"
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Които няма кирилица - да си свали от интернет.
67
1
 
31
 
! Отговори
Julis преди 9 години
Ахааа стана ли сега ясно що българския чорбаджия дава такива заплати, вие си мислите че е от алчност, а той за здравето на служителите си мислел, да си хапват бедничко и здравословно със здравословните заплати.Да не съм чул повече някой да казва че заплатата му е мизерна, от тук насетне налагам понятието "здравословна заплата" .
66
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Забравила е да добави, че ще спестят и от тоалетна хартия.
65
2
 
19
 
! Отговори
ДО 69 преди 9 години
Образованите българи пишат на КИРИЛИЦА.
64
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
71, това ли измисли за 2 минути от последния коментар :D
63
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правилното хранене е бедно хранене..........Как може да ме убеди в това. Ако е тя на мястото на един работник, който всеки работен ден преминават през ръцете му около 20 тона материали, така ли ще мисли. Нима ще може тогава тя да изкара примерно със 100 грама хляб и със 100 грама пилешко. Но тя и други такива получават милиони и не дават никакъв материален продукт,а работника който произвежда взема трохите. Докога ще е така и справедливо ли е? Докога ще ни залъгват, че бедното е здравослоно
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимена Вие образованите и комплексирани ли сте? Защото плюсчето се появи с постването на коментара Ви! А това показва нужда от одобрение... което показва, че наличното не Ви е достатъчно!
61
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И от тъпотия може да и "хвръкне" главата. Уж политик и трябва да може да си мери репликите :)
60
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 62GOSPODINE VIE STE ETALON ZA PROSTOTIATA V TAZI STRANA,S DRASKANETO SI V TOZI SAIT SE VIGDA CE STE MNOGO IZOSTANAL I S LEKSIKA I S GRAMATIKA.KATO NE RAZBIRATE NESHTO,PONE ZASEGA SAMO CETETE TOVA, KOETO PISHEM NIE-OBRAZOVANITE.CETETE I SHTE SE OGRAMOTITE.
59
1
 
1
 
! Отговори
ВИЖДАЩ преди 9 години
До ?"ти защо си мислиш, че всички говорят на теб/с теб?"А според теб, ако НЯКОЙ отговаря на мой коментар ИЛИ ползва конкретен цитат от мой коментар, и развива дадена различна теза, от тази която аз показвам или доказвам, то не говори ли с мен? Та да не му отговоря и аз ли?Сега сигурно ще излезне, че питайки ме, не ме питаш ли :)))))))))))))))))))А ти не забеляза ли, че аз с ВСИЧКИ не говоря, а само с посочените по-горе :))))))))
58
2
 
11
 
! Отговори
треньор по йога преди 9 години
признавам си ,че не съм на ясно относно цената на пълнозърнестото брашно тип 1850 но мисля ,че тя се влияе и от нарасналия интерес към здравословното хранене,който се подържа от хора ,които не се чудят,какво ще ядат днес,поради финансови причини а от хора,които по цял ден се гледат пред огледалото,броят калориите в храната си и измерват дебелите си *** с все повече залиняваща надежда за отслабване