Румъния работи по празниците, за да не губи европари

Пращат фактури в Брюксел за 400 млн. евро
Обновена: 23 дек 2014 10:26 | 23 дек 2014 10:11, Елка Василева
18
Румъния работи по празниците, за да не губи европари
Снимка: архив, Reuters

Румънското министерство на европейските фондове възнамерява да постигне успех в края на годината и в единствените седем работни дни да изпрати в Брюксел фактури за 400 милиона евро, за да се избегне загубата на тези пари от страна на Румъния, пише вестник "Евениментул зилей".

През 2014 година Румъния трябваше да изразходи 2,8 милиарда евро. Ако този норматив не бъде постигнат, разликата ще бъде изгубена. До 17 декември беше усвоена сума от само 2,4 милиарда евро, съобщи министерството на европейските фондове.

За да се избегне загубата на останалите средства, министерството забрани всички отпуски в периода на празниците, въпреки че правителството реши 24 декември и 31 декември да са почивни за работещите в държавната администрация.

Вестникът пише още, че от Брюксел е дошла добрата новина, че Европейската комисия е одобрила две оперативни програми за програмния период от 2014 до 2020 година. Одобрение е получено за оперативна програма "Конкурентоспособност" и оперативна програма "Техническа помощ", които са на обща стойност от 1,5 милиарда евро.

Румънският печат съобщава днес и за първата официална среща между новия румънски президент Клаус Йоханис и министър-председателя на Румъния Виктор Понта, които бяха опоненти на президентските избори. Срещата беше по инициатива на Йоханис и продължи около час. Двамата обсъдиха приоритетите в управлението на страната и перспективите в сътрудничеството между институциите президентство и правителство, пише вестник "Путеря".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българина от глад няма сили да работи.
13
1
 
7
 
! Отговори
xxx преди 9 години
Нашият министър-председател си играеше мачленце!А северните ни бачкат! ЕВАЛА!!!
12
6
 
18
 
! Отговори
а сега де преди 9 години
България *** по празниците а и не само по тях..... Да живее Българският МЕГА ХИПЕР ТъРТЕЙ
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е то, празниците са за белите... Защо ще празнуват, щом може да работят?...
10
3
 
6
 
! Отговори
БГ преди 9 години
А ние НЕ, за да се открадне по-малко .....
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а тука да работим - '*** няма работа!! а няма работа , защото парите са по-скъпи тук... всъщност тук са най-скъпи от цяла европа! а това намалява силно цялото парично предлагане и от там БВП-то ни е ниско и от там ниска производителност на труда.но полсле ни казват, че щом не работим значи сме мързеливи.. и хайде ние сме виновни че те са ни спрели парите! и съответно д-то е че производителността на труда ни е ниска, а то е точно обратно - намаленото паричнио предлагане, намалява заплащането...
8
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Работете роби, работете! Нека жените ви чистят по Европа, бабите да гледат децата ви, а вие биите ч...ии! Но на които останете тук даваме възможността да работите по 24 часа, за да платите фактурките и ще ви потупаме по гърба за похвала.
7
7
 
50
 
! Отговори
скептик преди 9 години
Дъвчете ги вие румънците, а те отдавна са на светлинни години пред нас. Ние просто сме си едно мързеливо, крадливо и завистливо племе и резултатът ще е да се затрием сами и точка.
6
7
 
19
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Тези власи не ритат ли мачлета, не ходят ли на лов, или на някой воаяж в чужбина? Тия не са никакви хора и не разбират от демо_кратунизация, пфу!
5
7
 
23
 
! Отговори
nqkoi_si преди 9 години
Ех, какви дребни и завистливи душиците сте повечето българо-ориенталци :) (усмивката е иронична) Понеже за добро или лошо съм роден в България и смея да кажа, че познавам добре байганьовското ви мислене. Вие не мислите,че цяла година някой си е ровил по дупките, когато е трябвало да работи ('щото в БГ администрацията това правят,когато са в почивка от рекетиране), и понеже за разлика от България, в Румъния се правят поне опити да има отчетност и отговорност за държавна работа и сега вие злобеете
4
1
 
36
 
! Отговори
пацо преди 9 години
А наще едно приготовление за празниците....Празнуват хората които са си уредили нещата и са свършили през годината някаква работа. Ние трябва на 2-смени да работим та да догонваме всички останали. Та може да вземе пример от Румънците, те и затова ни задминаха
3
3
 
30
 
! Отговори
А нашите тъпаци ??? преди 9 години
А нашите *** какво правят???
2
16
 
11
 
! Отговори
Борис преди 9 години
Ауууууууууууууууууууу..... Сега трябва да пуснат някой евтин холивудски филм за Коледа и да ни разбият сърцето
1
14
 
3
 
! Отговори
senseipetz преди 9 години
EU Kommisiata, bi trjabwalo da se namesi, towa si e naprawo robowladelstwo.. a dali e suwmestimo sus ideologiata na EUto??? Ako go dopusnat, zan4i sa samo edin prikazliwzi, koito mnogo samo mogat da laiat..