Гръцкото правителство сложи край на приватизацията

Премахнат е приватизационният фонд
31 яну 2015 08:31, Елка Василева
206
Гръцкото правителство сложи край на приватизацията
Алексис Ципрас. Снимка: Reuters

Гръцкото правителство премахва Фонда за управление на гръцкото държавно имущество, с което се слага край на процеса на приватизация, съобщи първата заместничка на министъра на финансите Надя Валавани, цитирана от ТАСС.

Изпълнявайки предизборните обещания на СИРИЗА и коалиционния партньор Независими гърци, Валавани е поискала оставката на ръководството на фонда.

Преди изборите Гавриил Аврамидис, депутат от партията Независими гърци, подчерта пред ТАСС, че неговата партия е за ликвидацията на приватизационния фонд и за одит на държавния дълг.

Трябва да се проверят договорите, довели до разпродажбата на гръцкото държавно имущество, подчерта Аврамидис. При нарушения сделките ще бъдат анулирани.

"Ние сме против приватизационният фонд да бъде посредник на разпродажбата на националното богатство", подчерта той.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още по темата: приватизацияГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ха,ха,хаааааааааааааааааааааааааааааа, ние българите сме като умаени гъски, жалки , прости и ***!
19
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Независими гърци са десни, което е парадокс, че те спират приватизацият, но може би е имало нарушения и затова.Но гръцката приватизация не е като българската привато-кражба.Те продадоха 5 % от ОТЕ (гръцкото БТК) на германци за 2 млрд. евро.Сравнете го с продажбата на нашето БТК на 100 % за 200 хил. лв. и препродажбата му след две години за 2 млрд. лева.Това във всяка нормална държава щеше да доведе до следствие, арести и затвор.Но ное сме си още в комунизма.Червените правят каквото си искат
18
0
 
19
 
! Отговори
жалки сме! преди 9 години
Средната пенсия в Гърция - 941,59 евро. Над 300 000 души взимат по три пенсииПоследната ревизия на пенсионната система, която направи министерството, показа, че над 1,32 милиона души получават една пенсия, 921 841 - по две пенсии, а 316 905 - по три отделни пенсии.dnes.bg/balkani/2014/02/04/srednata-pensiia-v-gyrciia-941-59-evro.214785
17
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Испания и Португалия гледат, тик так...2015 - Консчитания ке падне.
16
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-голямата глупост в една държава трудно плащаща кредите си е да спреш приватизацията. Явно и този е като наште комунисти. Иска да краде от държавните предприятия или може би като при нас иска първо да ги фалира и след това да ги продаде за стотинки. Ама с какво ли ще плати утре вноската по кредитите. На Гърция никой няма да им опрости кредитите. Не е честно те да си раздават високи пенсии а други да плащат за тях. Гърция десетилетия се управлява от популисти които я докараха до това положение
15
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Началото на края на Гърция. Колко ли месеца ще издържи този в управлението преди тъпите Гърци да се усетят че загиват. Май има и по-прости народи от Българският
14
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Давайте братя гърци! Ревизия на всички приватизационни сделки до дупка и връщане ограбеното на народа! Вие поне ще докажете, че сте народ, а не *** като нас!
13
17
 
17
 
! Отговори
до 18 преди 9 години
Браво на гърците!!! А ние...тъжна работа...--Ти какво? Радваш се, че Гърция фалира и искаш и ние ли да фалираме?! Повечето българи не искаме дереджето на Гърция. 40% безработица, намаляващи заплати, нарастващи дългове, мизерия... и така още поне 20 години.
12
22
 
16
 
! Отговори
назад към Африка преди 9 години
Дори Гърция да излезе от еврото и ЕС, никой няма да им опрости дълговете. Пак ще трябва да плащат, но ще се превърнат в африканска държава. Турците веднага ще ги окупират икономически и вместо драхма ще имат турска лира.
11
3
 
31
 
! Отговори
Спецо преди 9 години
Капитализмът не съществува от 50 г. Сгеа има Кредитизъм и ако в началото, както през медения месец всичко върви по мед и масло, след това идва елно лошо пробуждане и всичко става реално. Кредитизмът ще умре и сега идва нова ера. Гърците са само канарчето в мината на прогреса.
10
1
 
24
 
! Отговори
и ние да не връщаме преди 9 години
Ами и ние българите да откажем да връщаме заемите на гръцките банки, които сега дерат по три кожи от клиентите. Ако откажете да връщате заема, ще ви осъдят и ще ви вземат жилището, а вие оставате на улицата. Така трябва да постъпят и с гърците, както те постъпват с нас! Стига гръцко робство!
9
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пол Крейг Робъртс пред King World News:Ако Гърция обърне гръб на западните финансови институти, нейният пример могат да последват и други "ограбени" от Запада страни.
8
15
 
20
 
! Отговори
Фидел Скастро преди 9 години
Следващата стъпка на СИРИЗА ще бъде Купонна система, както се "спасяват" вече 50 години в Куба.
7
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на гърците!!! А ние...тъжна работа...
6
4
 
42
 
! Отговори
до одисей преди 9 години
До Анонимен--точно обратното--капитлизмът се изчерпа,няма вече никакви нови идеи с него за развитие--затова цял свят протестира...а Европа и САЩ в момента са като СССР навремето...Зенита на капитализма беше 70-80те години--оттогава само надолу.Опитват се да го спасяват с балони-1998г. гръмна технологичният балон на САЩ,през 2008 гръмна имотният балон на САЩ,а сега се пука и шистовият балон на САЩ.....Затова и хората се обръщат към други политици--независимо какви са---само да не са капиталисти
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на тези мъже, Янис е поп звезда!
4
8
 
38
 
! Отговори
ПАВЛОВ преди 9 години
БРАВО ЦИПРАС!
3
30
 
26
 
! Отговори
Гърция фалира преди 9 години
Мой Цапрас ще се окаже министър на мизерията. Той нещо забравя, че тази година гърците имат да връщат 21.3 милиарда евро, а те ги нямат тези пари. Трябва да вземат още заеми. Кой ще им даде, като се правят на тарикати. Ако продължат в същия дух, Гърция отново ще фалира.
2
8
 
16
 
! Отговори
@ 2 преди 9 години
NIkoga. Tsipras qvno obicha naroda i stranata si , a nie se mrazim pomejdu si , politicite ni sa nagli i samodovlni prestupnici , zatova tova ne moje da stane u nas.
1
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в България кога?