Гръцкото правителство сложи край на приватизацията

Премахнат е приватизационният фонд
31 яну 2015 08:31, Елка Василева
206
Гръцкото правителство сложи край на приватизацията
Алексис Ципрас. Снимка: Reuters

Гръцкото правителство премахва Фонда за управление на гръцкото държавно имущество, с което се слага край на процеса на приватизация, съобщи първата заместничка на министъра на финансите Надя Валавани, цитирана от ТАСС.

Изпълнявайки предизборните обещания на СИРИЗА и коалиционния партньор Независими гърци, Валавани е поискала оставката на ръководството на фонда.

Преди изборите Гавриил Аврамидис, депутат от партията Независими гърци, подчерта пред ТАСС, че неговата партия е за ликвидацията на приватизационния фонд и за одит на държавния дълг.

Трябва да се проверят договорите, довели до разпродажбата на гръцкото държавно имущество, подчерта Аврамидис. При нарушения сделките ще бъдат анулирани.

"Ние сме против приватизационният фонд да бъде посредник на разпродажбата на националното богатство", подчерта той.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още по темата: приватизацияГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БРАВО!
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 6 m vsi4ki garci sa milioneri
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 60 Aman ot razbirachi!Abe chojdum, ne razbrahte li fantaziorite i sreshtu tqh da begame nema kak da gi stignem!
37
1
 
7
 
! Отговори
25г. преди 9 години
До 60 Ами не е точно така, преди 7 години бях в Гърция за последно 1 кафе тогава ми струваше 2 евро и кока кола 2 евро. Дадох 8лв за кафе с кола, а тогава още като ходих на училище с 2 лв си купувах гадно кафе, сода, ядях и си купувах 7-8 цигари. Сега предполагам цените са се качили...
36
4
 
9
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Сега да започва национализация на земята, да се отнемат имотите на всички , които имат повече от един панелен апартамент и да се въвежда постоянно гражданство без право на промяна !!! Да се затворят границите и всеки грък да стои на опашка пред българското посолство за виза !!! А освен това , да се вкарват в затвора всички ***, гейропейци и толерасти !!! Крайно време е да победим капитализма !!! Да живее *** !!!
35
1
 
7
 
! Отговори
bolbov преди 9 години
Ликвидация на едрата частна собственост,държавни банки,монопол на външната тъговия следва социализъм т.е.достоен живот за болшинството от народа.Кримидиторите образуват затворнически отряди и продължават своята измамническа дейност,но вече помежду си с игри на покер,тука има тука нема с цел да не загубят форма,в случай,че ги пуснат отново на свобода..Сега и на малко дете е ясен произхода на капитала,кражба от много хора по малко или кражба/приватизация/от държавата наведнъж.Справка соц.държави.
34
6
 
8
 
! Отговори
АМАН ОТ РАЗБИРАЧИ преди 9 години
Пенсията в Гърция била 900 евро.Да, ама е брутна пенсия,защото ти оддържат и данъци и става по-малка.Второ,цените там са като тук,но в евро.Т.е 800 евро там, е като 800 лв тук (говорим само ядене).Важно да се почертае, че въпреки паритета, вие ако спестите 100 лв, те ще спестят 100 евро,следователно,техника и други луксозни стоки ще са на същите цени като тук,и ще си ги позволят да си купят 2 пъти по-бързо от нас. Трето,в София заплатите са гонещи Солун. Давам 10 години и ще ги стигнем на заплати
33
1
 
9
 
! Отговори
до РУМЕН преди 9 години
Все пак не забравяй, че Независими гърци са десни.Стига с комунистическите глупости.То у нас нямаше реална приватизация, а комунистите (в това число и Костов) откраднаха на безценица всичко.
32
7
 
25
 
! Отговори
РУМЕН преди 9 години
НАШИТЕ " ДЕМОКРАТИ " ДА ГЛЕДАТ И СЕ УЧАТ ОТ ГЪРЦИТЕ , А НЕ ДА ПОВТАРЯТ КАТО ПАПАГАЛИ ВЪВЕДЕНАТА СЛЕД 1989 Г. ОТ СДС- ЛИКВИДАТОРИТЕ ЛЪЖА ,ЧЕ ДЪРЖАВАТА БИЛА ЛОШ СТОПАНИН ! ТОЧНО ТОВА ИМ Е МОТОТО НА ДЕСНИТЕ РАЗБОЙНИЦИ , ПОД ТОВА МОТО ЛИКВИДИРАХА ДЪРЖАВАТА И ВЕЧЕ 25 ГОДИНИ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА Я ОПРАВИ !
31
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БРАВО ПРИЯТЕЛЮ, НИЕ В БЪЛГАРИЯ СИ МЕЧТАЕМЕ ЗА ПОЛИТИК КАТО ТЕБЕ !
30
0
 
2
 
! Отговори
batmario преди 9 години
Подлите камериерки...
29
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами не вярвам тук някой да е ял първо качество от най-хубавият сорт гръцко портокали. Ние тук ядем *** (2-ро и 3-то качество). Ял съм вторият най-сладък сорт гръцки портокали и са много добри.
28
3
 
9
 
! Отговори
до 48 преди 9 години
Ами не е точно така. Там много от нещата са на тукашни цени. Маслини, банани, други плодове и зеленчуци, яйцата, част от рибата. Има и поевтини плодове и например олило, което е доста по-евтино от тук. Някои даже купуват от Гърция царевично олио и го продават в България. Месото е по-скъпо и рибите, които са деликатес, но то и тук не ям калмари, така че...В Гърция са доста скъпи заведенията. Но и тук не ходя по заведения. Наема ще ми е макс към 200 евро и ми остават 600.
27
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
" Няма да си разпродават Националните Богатства ".Та ЕС това ли иска ???Имаш залежи на злато - това е национално богатство , е ясно че няма да го предадеш на други да ти го взема и ти да гледаш в собствената си държава , като чужденец, а други да са собствениците
26
5
 
13
 
! Отговори
до 30 преди 9 години
Верно, че за тях да получаваш 800 евро е тежко, но тук получавам 300 евро и в сравнение с там...--Животът в Гърция е много скъп. 800 евро там са равни на 300 евро тук. Тогава какъв е смисълът да слугуваш там и да те третират като ***, а ти да се гърчиш и да смееш да кажеш гък!
25
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Започва се!
24
6
 
13
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
Сега ще опапат парите от приватизацията. Година - две узо и сиртаки и да му мислят следващите....
23
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да дойдат и тук Независими българи да отменят неизгодните приватизационни сделки... Кога ще стане?
22
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърците ядоха пиха и искат сега Германците да платят. Хахаха. Не е луд този който яде баницата, луд е този който му я дава. Мястото на Гърция е вън от ЕС и еврзоната. Стани ли това, ще ходим на евтино море там. Гърция трябва да си плати кредитите
21
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудя се дали в тези времена на тежка финансова криза в Гърция да не замина да работя в... Гърция... Верно, че за тях да получаваш 800 евро е тежко, но тук получавам 300 евро и в сравнение с там...