Ангел Джамбазки: Русия и Сърбия пазят Груевски!

Според него Македония е "малка Северна Корея" на Балканите
11 май 2015 09:10,
242
Ангел Джамбазки: Русия и Сърбия пазят Груевски!
Снимка: архив, Булфото

Евродепутатът Ангел Джамбазки съзря дългата ръка на Русия и гърба на Сърбия в кървавите събития, разиграли се през уикенда в съседна Македония.

"Не отричам, че събитията могат да имат връзка с Русия, което не е изненадващо. Така или иначе е исторически факт, че идеята за такава нация е родена и измислена в Кремъл. В този смисъл не съм учуден от реакцията на руското външно министерство. Категорично Русия и Сърбия пазят Никола Груевски, а и най-вероятно го финансират", коментира той пред Нова тв.

Още по темата

По думите му в лицето на Македония на Балканите "имаме една малка Северна Корея" и допълни, че в обстановката в страната се преплитат няколко сюжета.

Македонските власти официално обявиха, че са ликвидирали групата, която атакува един от кварталите на Куманово. Резултатът: 8 убити спецагенти, няколко десетки ранени полицаи и 14 застреляни нападатели. Според властите в Скопие екстремистите са били 40, като повечето от тях са издирвани за престъпления в различни държави.

"От едната страна е чисто вътрешнополитическата ситуацията в Македония – девет години управлява един човек, няма нито едни редовни избори, управлява с подслушване, с назначаване на всички свои роднини на върха на държавната власт. От друга страна, налице е геополитическият сблъсък, който се разиграва и на територията на Украйна. На трето място е начинът, по който живеят албанците на територията на Македония след 2001 г.", обясни тезата си Джамбазки.

"Наистина тук говорим за едно много сериозно разминаване в оценките между западната нагласа на събитията там и нещо, което мен доста ме впечатли – позицията на руското външно министерство, заявена на 9 май, когато станаха събитията в Куманово.

От там определят като "изстъпления" антиправителствените прояви. В случая Македония се превръща в специфична зона в нашия регион. Трябва да се замислим за отговорността на Брюксел. Периодът, в който няма да има разширяване на ЕС, до голяма степен възпламенява отново стари огнища и ги превръщат в активни конфликтни зони", коментира на свой ред журналистът Георги Коритаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 116Македонци няма бе ***, няма македонски език, няма македонска нация !има тетовски албанци и варадрски българи, набии си го в кремълската ***
84
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми че то БЮРМ си е руско-сръбски проект, те руснаците са спецове по създаавне на изкуствени нации, това им е политика от времето на Иавн Грозни
83
6
 
6
 
! Отговори
до 102 преди 9 години
Не е ли по важно самите македонци какво искат, а не САЩ и Русия! Почти всички бележити македонски дейци от миналото и не само тези със социализъм в главите са били поне в някой момент автономисти.И Гоце е бил такъв и бъдещи ,,фашистки'' български политици.
82
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Освободителната народна армия - крило на Армията за освобождение на Косово, пое отговорност за атаката в Куманово и обяви, че създава Република Илирида.Убитите терористи носили униформи на Армията за освобождение на Косово.АОК е бивша сепаратистка организация, която се бореше за отцепване на северозападната част на Република Македония и присъединяването ѝ към Косово."Джамбазки, цялата ти теория отиде на ***, Русия не призна Косово, а Сърбия мрази албанците, изложи се като кифладжия.
81
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това чака Европа ако продължава да бъде една прилежна метреса на США! Въоръжени банди от съвременни даалии и кърджалии ще препускат тежко въоръжени по територията и няма да има реална сила, която да ги спре. Напротив, младите и силните ще бързат да се влеят в тях. Мутризация тотал! Кеф им да те ограбят, кеф им да те убият, кеф им да се изс*рат и в някоя църква и я разрушат. Изнасилванията и побоищата ще са просто за шоу на живо.Има достатъчно кадри от страните където мина арабската пролет.
80
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една крачка дели всеки патриот-негрофил до патриот-албанофил и македонофоб. Типичен пример е Джамбазки.
79
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо чудно демократите-терористи да са минали през София за Куманово. Логично е мълчанието по случая от всички власти и партии.както и плачът на Джамби Патриотът-албанофил по загиналите герои-ислямисти.
78
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Освободителната народна армия - крило на Армията за освобождение на Косово, пое отговорност за атаката в Куманово и обяви, че създава Република Илирида."Джамбазки четеш ли, това е отпреди 3 часа? Да си беше подготвил съчиненията днес сутринта, вместо да бързаш със заключенията.
77
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Продават се, мале, българските патриоти,бългаърските патриоти, мила мамо,с църните си душиНа ми се продаломладото ергенчеДжамби,сметки в долари да отвори.
76
1
 
1
 
! Отговори
до 102 преди 9 години
И двете заедно - на Турция и най вече на себе си!
75
0
 
21
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До РумбоНо майната и на Македония!Най-голямото престъпление на ВМРО е,че съдейства за загубата на Беломорието!Всички чукари на Македония не струват колкото 50-60км излаз на Бяло море!Откак загубва тоя излаз,България е обречена на вечна посредственост!Пристанища,сега газов терминал,хиляди възможности са профукани заради суетата на Фердинанд и лакеите му!
74
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоест Русия и Сърбия в момента защитават Македония от шиптърските атаки? Питам защото днес "Армията на Косово" пое отговорност за атаките. Кои атаки да попитам Джамбазки? Десетте загинали полицаи следствие от "мирните" протести ли са?
73
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ти ли ,Бруте, сине мой? И ти ли продадеБългария и братята македонци за някой кирлив долар?
72
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма нужда от много умуване.Фактът е един - когато някой не слуша, Фашингтон му спретва Майдан. И на нашите уж управници е казано достатъчно ясно, че ще станем за резил, ако малко им мръднем. Когато го каже Станишев е глупост, когато го каже Буко е мъдрост. Заради американския диктат Бойко гледа завистливо парада на Червения площад по телевизията. Преди няколко години подаряваше пес на Путин. И не ми обяснявайте, че този наш главоч много го е грижа за Крим. Скоро каза, че Европа го е преглътнала
71
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само дето американците искат сега да ни върнат Македония, а Русия иска да я даде отново на Сърбия.
70
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Казвам му браво за смелостта да каже истината.Ето я и нея, голата: "Келепир има в русофобията, голям келепир!" А.Джамбазки
69
15
 
11
 
! Отговори
*** преди 9 години
Македония рано или късно ще стане пак българска въпреки съпротивата на кремъл и сърбите !
68
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Част от терористите имали боен опит от Близкия изток! Нали някои твърдят, че тези същите били протежета на Москва. Как така сега действат срещу техните хора?"Кое не разбра?Ще ти дам пример - в ИДИЛ има хиляди руснаци. А защо хем ревете против "мюслитата", хем вашата Русия не прави нищо срещу тях? Ами защото Русия е бедна и няма пари! И защото няма интерес да унищожава рожбата си ИДИЛ. Правят се сега уж са навъпреки на Израел, а иначе играят тяхната игра. Русия само интриги създава!
67
5
 
23
 
! Отговори
Търпелив преди 9 години
че в България да не би да има редовни избори Джамбазеи тебе те купиха с 30 000 на месецзападно-гейско *** ли стана ?
66
1
 
9
 
! Отговори
наблюдакел преди 9 години
чета ВИ коментарите абсолютно неадекватни и некомпетентни събитията в македония са отражение на глобалната промяна и бг е в същата ситуация ясно е очертано противопоставянето на управленски елит срещу народа всеки момент ще ни прекипи но нии сме лоши десетина жертви са дреболия по толкова на ден са жертвите по пътищата