За почивката в Гърция: Парите в брой!

Идната седмица Атина може да ограничи тегленето на пари
Обновена: 20 юни 2015 13:03 | 20 юни 2015 13:00,
30
За почивката в Гърция: Парите в брой!
Снимка: Reuters

Идната седмица Гърция може да ограничи тегленето на пари от банкови сметки, предупреждават анализатори и туроператори.

Експертите препоръчаха на туристите, които ще посетят Гърция, да се запасят с пари в брой минимум за 3-4 дни,
допълва Блумбърг.

"Ние препоръчваме на онези, които планират пътуване до Гърция, да проявят бдителност", заяви Дейвид Суон, представител на "Травелекс", която се занимава с обмен на валути и е оператор на обменни пунктове и банкомати по целия свят.

Анализатори от "Барклис" смятат, че идната седмица Гърция може да ограничи обема на парични средства, които може да се теглят от банковите сметки.

Изтеглените пари от четири банки в Гърция в четвъртък надскочиха 1 милиард евро, а от началото на седмицата
изтеглените пари достигнаха 3 милиарда евро, което е три пъти повече от средния седмичен индекс за последните два месеца. През юни изтеглените суми от сметки в гръцки банки надхвърлиха 4 милиарда евро.

Туристите, пристигащи в Гърция, престанаха да се доверяват на банки и карти и в последните седмици все по-често искат от хотелите да им предоставят надеждни сейфове за съхраняване на значителни запаси налични средства, отбелязва Блумбърг
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименВ допълнение с кристално чиста вода и пясък, добронамерени и усмихнати хора. Каквото искат да говорят, отиваме там.
19
0
 
1
 
! Отговори
ЕДИН СЪВЕТ: преди 8 години
АКО ВИ ПРЕДЛОЖАТ ДРАХМИ В ГЪРЦИЯ ...ВЗЕМЕТЕ ГИ , НЕ ИМ СЕ МРЪЩЕТЕ!!!СТАВАТ ЗА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ !/...и са далече по-меки от рублите..../!
18
0
 
12
 
! Отговори
Янукович преди 8 години
За какво са ви изобщо пари в брой там ???Изкарайте си като хората почивката, яжте и пийте на корем и като дойде време да платите сметката, заявете че ще направите Референдум с жената, децата и комшиите от съседния апартамент дали да платите !Така е най-демократично, националноотговорно и в защита на суверенния ви семеен бюджет !
17
3
 
6
 
! Отговори
Трудовакъ преди 8 години
Чисто математически, 11,5 милионна държава като Гърция и посмъртно не може да върне над 300 млрд. евра държавен дълг. Те няма как да заработят тези пари. Изходът е ясен - или фалират официално, или им отписват огромна част от задълженията. Виждам обаче, че никой не се замисля, ако България изпадне в подобна ситуация, дали ще получи същото отношение от ЕС, ЕЦБ и МВФ. Правилно, познахте от раз, не, никога! Значи ние сме трета категория хора, лош мат'рял, пълнеж. Да се замислим, що щем в ЕС и НАТО?
16
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NA POCIVKA V GARZIA DA,NO V BALGARIA NE.V GARZIA POCIVASHNA MORE,A VBALGARIA TE OGRABVAT,ZASHTOTO POCIVASH V EDNA KLOAKA-CERNO MORE.POCIVKA SAMO V GARZIA I TURZIA.
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Селчото Рагин и ортака му Драганов потриват доволно ръце, дано българите не ходят в Гърция а дойдат на Кафявото море с набучени чадъри до вълните които задължително се плащат. За разлика от нас хората в Гърция имат пари а държавата не. У нас е обратното, хората много бедни а парите са в държавата. И това няма да помогне на *** с помиите и вдигането на колите като крият знаците. Тази есен ще се броят хотелите които евентуално ще оцелеят.
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ви трябва много кеш.Никой няма да ви скубе било за чадър ,било за паркинг и куп още измишльоти родени от българските бизнесмени.Плажове бол и всички са ваши.
13
8
 
3
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Да, парите в брой. Живеем в 21-ви век, като не можете да осигурите на туристите възможност за теглене от банкомат ще ходим в Турция.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идва рая за бурканбанк и пирамидите.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС дадоха нови заеми на Гърция за да спечелят време немски и френски фирми и граждани да си изтеглят влоговете в швейцарски банки и сега ще почнат да затварят гръцките банки и който не успял да изтегли от гърците, ще изгори или ще получи нови обезценени драхми по курс 1 евро=3000 драхми.
10
11
 
7
 
! Отговори
тими77 преди 8 години
в българия ще стане по зле от 1 ви когато увеличат цената на тока тогава се очакват да останат по думите на бизнеса окло 100 хиляди души без работа за да компенсирта по високата цена на таксата която им вдигат и не само веднага ще се отрази на всички продукти в крайната цена и този път ще бъде много нагоре
9
5
 
12
 
! Отговори
тими77 преди 8 години
единствените държави в европа който имат 9 процента ддс на храните и лекарствата са гърците и сега румънците дето намалиха ддс и видях че хляба им струва 40 стотинки а българското кисело мляко дето го изнасяме е на цена 40 стотинки а нащия кашкавал и сирене са на цена 2 лева сиренето и 3 лева кашкавала а в българия от 7 лева няма по ниска цена
8
8
 
2
 
! Отговори
тими77 преди 8 години
гърците са много хитри и не остъпват от позицията ципрас ги заряза в брюксел и отиде в москва да се договори за пари там и са сигорни и какво стана веднага меркел и оланд защитиха гърците и недават да се издума и дума за фалит и веднага евробанката е отпуснала 7.3 мил на гръцките банки
7
6
 
26
 
! Отговори
5 преди 8 години
Дори не харесвам гърците, но това, което си написал е голяма глупост. Познавам средна ръка гърци, и повечето имат по 50-100 000 евро спестявания. Средната ръка българи имат... такъв кредит. А кажи ми, кога ще видиш грък на българска нива или хотел? Да не говорим, че гръцката пенсия е по-голяма от средната заплата в СОФИЯ, за Прованса не ми се мисли.
6
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато някоя гъркиня дойде да гледа българска баба на легло срещу половината й пенсия, тогава ще приема, че гърците са в криза.
5
1
 
7
 
! Отговори
mun4o преди 8 години
представям си тия със скимиращите устройства колко пари са направили тия дни в гърция!!!
4
5
 
21
 
! Отговори
преди 8 години
Ние им брахме маслините едно време, след година-две, те ще бучат арпаджик в наше село.
3
6
 
15
 
! Отговори
преди 8 години
1500 евро за почивката + 3000 евро за глоби
2
7
 
19
 
! Отговори
дядо преди 8 години
Гърция има доста добра пътна инфраструктура, държавна енергетика и перфектно работеща туристическа индустрия. Земеделското им производство и леката промишленост също не са за подценяване. Не знам коя криза е по-голяма...
1
4
 
16
 
! Отговори
hunter преди 8 години
Гърция има 300млрд задължения, а България 15 млрд и същата западаща икономика. Кой е в по-голяма криза.