В Гърция се плашат: Вървим към българизация!

Зам.-шеф на парламента описа положението в мрачни краски
Обновена: 9 юли 2015 14:22 | 9 юли 2015 10:57, Елка Василева
327
В Гърция се плашат: Вървим към българизация!
Снимка: Reuters

Първият заместник-председател на гръцкия парламент от партията СИРИЗА Алексис Митропулос описва в мрачни краски ситуацията в Гърция, смятайки, че тя е резултат от жестоките искания на кредиторите.

Още по темата

"Ние сме в трагична ситуация... дилемата, която кредиторите, за жалост, са сложили на масата, е или насилствена българизация на гръцкото общество, или излизане или прекратяване на отношенията с нас", казал през телевизионния канал Мега заместник-председателят на парламента.

Той добавил, че срещата на 28-те в неделя е свикана, за да бъде унизена още повече Гърция и да бъдат сплашени държавите-колонии, които са извън еврозоната.

Нещата са изключително трудни, в никакъв случай аз не съм "за" излизане на Гърция от еврозоната, дори и в състояние на фалит, казал още депутатът, като призовал премиера Алексис Ципрас да воюва по възможно най-добрия начин за своя народ, посочва БТА.

Окончателното решение за кризата в Гърция се очаква да бъде взето в неделя от ръководителите на 28-те страни от ЕС.

Атина връчи вчера на еврозоната официално искане за нова спасителна програма, а премиерът Алексис Ципрас обеща да бъде представен "надежден" план за реформи. Без нова спасителна програма Гърция рискува да излезе от еврозоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не българизация, а путинизация ви спретна Сириза. Мислех, че няма по-*** *** от нашите атакизи, но гръцките ги удариха в земята.
181
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че гърците живеят по добре от българите се знае, но дали се знае че парите които получават са изкуствено завишени, и че нямат покритие за получаването им.30г. смукаха ЕС и сега се правят голямата работа.Вече няма балами!Взимаш колкото изкараш.И ако обичате не ми хвалете нация която не работи ,само стачкува и е по кръчмите до сутрин!Която не един път е пре ебвала България и българите!
180
3
 
39
 
! Отговори
п преди 8 години
В България никой не плаче пред банкоматите, лигльовци.
179
15
 
5
 
! Отговори
Йорг преди 8 години
До Обява за работаЩе санираш блока, ще оправиш дупките по пътищата, ще почистиш въздуха на мръсния ти град, ще го осветиш, ще се научиш да се къпеш всеки ден и после, може би, ще намериш една Румънка да гледа старата ти майка. За Гъркиния ти е още много ранно, няколко поколения ще ти потрябват, ако изобщо успееш някога.....
178
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези гърци са уникални!?При този фактически фалит,при абсолютно неясно бъдеще се намира банка,която опрощава кредити.Този народ обезумял ли е?На какво разчитат,май и те не знаят.
177
1
 
33
 
! Отговори
Язе преди 8 години
В северна Гърция вече се разплащат в левове (който има) и идват да си пазаруват у нас. Май ще си получим излаза на Бяло море по мирен път с помощта основно на местното население което в по голямата си част е българско и от смесени бракове.
176
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 229Та не разбрах комунистите ли са теглели заемите или народняците ?
175
7
 
10
 
! Отговори
и аз също преди 8 години
До Обява за работаИ аз търса гъркиня за гледачка на старата ми майка, но между другото да прескача и в къщи да чисти и мие. А да не забравя - да е млада и не много грозна за да става за онож..не.
174
4
 
8
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
А дано не вървят към булгаризация!
173
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунистите са едни и същи и след тях винаги едно и също ( икономически спад, низки доходи и др. проблеми ) без значение от региона и културните особености на народа когото са управлявали.
172
2
 
18
 
! Отговори
Кристко преди 8 години
Точно така.клоните към българизация.което значи.че вашите правителства са като нашите-крадци и мошенници мързеливи!Тъжно.но факт!Няма как да минете метър!Късно е да се чудите.ами действайте!
171
4
 
15
 
! Отговори
БоленПидеров преди 8 години
Тоя Алексис Митропулос, *** ли е или к'во.Да не мисли че ако напусне еврозоната ще му е по добре от "насилствената" българизация!?
170
2
 
38
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Мака му стара,с подобни изказвания нямат никакъв шанс.....Ами 5 страни от ЕС,с нокти и зъби,с маса трудности, са с по-нисък стандарт от трижди фалиралата горда Елада-но стоят на собствени крака....И не скимтят за още.Егати наглеците,дано немците наистина ви накажат за назидание и поумняване на другите....
169
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние сме много ощетени от тези гърци като се започне от Втората Балканска Война, в която ни замесиха заедно със сърбите. В резултат от нея загубихме Одрин и един куп територии. Още от тогава тази несправедливост ни предначерта мизерно съществуване лишавайки ни от целокупните ни територии и излаз на Бяло море. Господ забавя, но не забравя. Тази несправеливост не само, че ще бъде поправена, но и причинителите и ще платят жеското.
168
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хванете се с руснака за 10 години - и вот вам българизация. Още 20 години - и идва северо-кореизацията ...
167
15
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
А стига с тези приказки. За да се бъларизират гърците , трябва най напред да си намерят човек като Бойко Борисов.А там пожарникарите са пожарникари.....
166
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гръцки пенсионер: 60 Евро на ден е малко !!!
165
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сигурно иска да каже,че ще ги държат на каишка,ама тогава той ще раздава пържолките,изглежда малко са му отпуснали кредиторите,те пък въобще не са наши тия златни саксофонисти,те от сив сивия дръпнаха,а оня мецанат мецана от нашия долап бръкна и облиза даже четирите лапи щот хукна с буркана и да не се съмняват взе та тях срещна щот тръби носели неможел от буркана да опита те пък го завели в щаба щот да му дадат мущук и там на око решиха много е меда ще му се ослади и зимата та му пукнаха буркана
164
6
 
30
 
! Отговори
да преди 8 години
голям смях..Ципрас щял да вземе от богатите и да даде на бедните..хахаха..само,че богатите отдавна изнесоха парите си в чужбина,*** и дори емигрираха ..ще ги хванеш за оная работа..хахаха..той корабния магнат за това е станал милиардер,за да си раздава парите сега на стадото..хахаха..а най-забавното е,че кухото гръцко стадо наистина вярва на тия небивалици..
163
3
 
6
 
! Отговори
Dublin преди 8 години
До Одисей 1...eiiii, da sloza edin plius na kravarceto...Odiseico...:)) Vse si mislih, ce e misia nevuzmozna...Abe vse iskam da te pitam-kak ti plastat ot Lengli-na post li, na polucen minus li.?..., ce to pliusove-kAT gleAM ne polucavas cesto...No se staraes...,zarabotvas s kruv v ocite i hemoroidi v zad.ika 30-te sreburnika...p.s.kogato decata ti ne iskat da spiat-s kakvo gi plasis-s Torbalan li, baba Jaga li...ili s Putin..??